reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

My się dzisiaj wyspaliśmy bo do 10 co prawda z przerwami na jedzenie no ale jednak. Potem miasteczko oczywiście chleba w żadnej piekarni już nie było i biegiem do kauflandu:-D i siedzimy reszte dnia bo zimno strasznie jest. mały nie spał w dzień i siedze teraz nadrabiam tu pisze conieco i bujam go w wózku.

PAPITKA to Ty szybki poród miałaś??!!!!
Co do pogody ma być cieplej, chyba biliżej weekendu ale wątpie by takie upały ponad 30 stopni jeszcze wróciły, w górach śnieg spadł przecież.
Co do mierzenia dzieci, u mnie tylko ważąś, jak im się zapomni to nie zmierzą i ciemniączko lekarz sprawdza.

No rodziłam 2h50min całość z tym jak się zaczęło w domu byłoby szybciej ale mały uciekał i kręcił łepkiem i nie mógł się wstawić.

czesc dziewczyny. dawno nie pisalam bo mi laptop padl... teraz sie do Ds dorwalam.bylam na USG dzis. sa dwa zrosty jeden maly drugi troche wiekszy. dali mi tabletki mam brac i za tydzien znowu na USG... mowili ze po takiej traumie jest bardzo dobrze.mam tez rozpulchniona macice jest wielkosci macicy w 12tyg ciazy... dlatego podobno bardziej krwawie ba @ i wogole.... nie wiem co o tym myslec....witam sie z nowymi mamami :)

Będzie dobrze z czasem się wszystko zagoi i będzie maleństwo :tak:

reklama
Pam to chyba całkiem nie źle?? Podleczysz się dojdziesz do siebie i zajdziesz w ciążę:)

Dorotar
i drugie i chyba trzecie:) W sumie i dość:) Ale to plany na to drugie to mam nadzieje zacząć się starać tak za rok o tej porze...

Ale się obijam bo brat Czarka jest a on jest z zawodu kucharzem więc mam lajcik:):):)

ANULA - nie skojarzyłam Cię w ogóle dobrze że miałaś zdjęcie z co kiedyś w awatarze miałaś :-p

MAGDA - wow jakie luksusy plan porodu :-p ja chce jak by się udało w wodzie rodzić tym razem ;-) już wcześniej chciałam ale się bałam teraz jak wiem co i jak to chętnie się skuszę na poród w wodzie ;-)

PAPITKA - to szybki poród miałaś :-)

Ja sobie[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif, Arial Black][/FONT]Quesadille zamówiłam :-p ciekawe ciekawe jak oni ją zrobią mam nadzieje że się nie zawiodę bo już mi ślinka cieknie :-D:-D :-p

Dorota nie chodzilo mi o to ze w razie 3 dziecka chlopcy nie bedą potrzebowac mojej opieki.ze bedą zdani sami na siebie. bo wiem ze bedą potrzebowac. chodzilo mi o to ze bedą na tyle duzi, ze spokojnie sie sobą zajmą.ani karmić nie trzeba, pomagac przy myciu, ubieraniu, czy wycieraniu tylka chociazby. jeden 6 drugi 10 lat by mial. to samodzielni by byli.

Soksy wyslalam ci zaproszenie na fb :)

Ostatnia edycja:
A ja jak widzicie jeszcze w domu , cisza mała leniu****ę w brzuszku nie ma sił na wychodzenie ;)))) Brr , napisali mi że nie mogą zrealizować zamówienia ( telefon ) Noo jak tak można .. .A ja siedzialam i czekałam jak głupia na kuriera . Ciekawe jak wrócą mi kase :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I P mi kupił jakiś tel , nie jestem zbyt zadowolona bo nie tego oczekiwałam no ale cóż . Lepiej coś niż nic , bo nawet nie miala bym jak smsa napisać że rodzę ... No i powiem wam ze juz na 99% będzie Natalka , chyba że po porodzie coś mnie tknie ze nie pasuję do małej to imię .

pam wazne ze leczenie jest podjete trzymam kciuki za szybki powrót do normalności :)
anula ja zawsze wstrzymuje oddech przy kasie niby nic nie kupujesz a stówki lecą:baffled:

papitka
ładnie pogniłaś w łóżku :p
kasiek zapytaj kuzyna czy nie chce u mnie sie powczasowac :-p

renata
dzieki przyjęte kolejna laska z super dzieciaczkami :) maly zasypia mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej spał:confused2: zrobilam ciasto cytrynowo-malinowe ale próbować bede jutro :)
mialam pytac jakies mamy z wlkp. są?

PAPITKA - to szybki poród miałaś :-)
Nom szybko zleciało tak to ja rodzić mogę i u mnie bez znieczulenia się rodzi teraz zaczynająeksperymentowac z gazem rozweselającym. Ciekawe czy pomaga?

A ja jak widzicie jeszcze w domu , cisza mała leniu****ę w brzuszku nie ma sił na wychodzenie ;)))) Brr , napisali mi że nie mogą zrealizować zamówienia ( telefon ) Noo jak tak można .. .A ja siedzialam i czekałam jak głupia na kuriera . Ciekawe jak wrócą mi kase :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: I P mi kupił jakiś tel , nie jestem zbyt zadowolona bo nie tego oczekiwałam no ale cóż . Lepiej coś niż nic , bo nawet nie miala bym jak smsa napisać że rodzę ... No i powiem wam ze juz na 99% będzie Natalka , chyba że po porodzie coś mnie tknie ze nie pasuję do małej to imię .
Mi kiedys jak zamówiłam buty po dwóch tygodniach czekania napisali ze dwa lewe buty do wysyłki mi spakowali i że już mi ich nie przyślą tylko mam inne wybrać albo podać nr konta i kase oddadzą. Jeśli już imie na 100% wybraliście i jak zobaczycie małą to zobaczysz że inne juz nie bedzie pasowało tym bardziej ze jak juz jest to mówisz do niej w brzuszku po imieniu pewnie.:-D
Ja nie wiedziałam co bedzie ale od początku miał być kuba i tak zostało bo jak tyle czasu gadałam jak głupia do brzucha po imieniu to inne nie przychodziło mi nawet do głowy jak go zobaczyłam.

soksy no pierwszy raz od porodu ;p. wyślij mi fb na pw.

Niunio po dniu buszowania po kąpieli i jedzonku w końcu zasnął. ;D

Ostatnia edycja:
reklama
PAPITKA - no ja też bez żadnego znieczulenia rodziłam :-p jak się zielona zrobiłam to mi tylko tlen dali który K miał trzymać ale przysypiał :dry: :-p :-D

MILENAAA - ale bym się wściekła :no: oby tylko Ci kasę oddali :sorry:
A jaki telefon sobie zamówiłaś ? ja też myślę nad zmianą swojego ale K to by mnie chyba zabił jak bym sobie teraz zamówiła :-D:-p i Tableta bardzo chcem :-p

Do góry