reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Sheeppy tak jak ja, w ciąży miałam duuużo czasu ale zastanawiam sie jak to będzie po :-p
A co do czopu to właśnie chodzi o to że ostatnio w szpitalu załapałam infekcje dróg rodnych i mi tabletki dopochwowe przepisali... i mi sie wydzielina zmieniła i nie wiem czy to efekt tabletek czy to czop tak lekko sie odrywa...
Tylko tydzień został ale żadnych objawów nie mam :-( a już bym tak chciała te malutkie nóżki i rączki całować...

Pusto tu dzisiaj (weekend sie zaczął) więc ide spać... miłej nocki
ach tak.. u mnie jak się czop odrywał, to od razu była krew, od krwi to już u każdej niby poród w ciągu najbliższych 48h :p
oj tam, z jednym maleństwem nie jest źle, moze tylko pierwszy miesiąc, potem jest super:D mam czas na wszystko póki co oprócz snu:-p
dobranoc, wyśpijcie się dobrze :-)

reklama
o tej godzinie spac??? nieladnie kobietki.... ja wlasnie wzielam prysznic no i za godzine S przyjedzie. a jutro na 10.30 mam fryzjera, zobaczymuy co mi zrobi z moich wlosow. kurde a w niedziele na 11 musze jechac do szkoly na rozmowe kwalifikacyjna. nie wiem jak to zrobie, ciekawe kto ze mna pojedzie jak S to jeszcze najebany bedzie

Ahoj!!!
Sheeppy Witam... Będziemy miały kolejną mamusię z 2 dzieciaczkami... Fajnie! Powiem Ci że na siedzenie przy kompie jest czas nawet jak się ma 2 dzieci. Zobacz po mnie...:-)

Polna A może u Ciebie fasolka wyrosła???

A mi w pierwszej ciąży 25kilo przybyło. Przed ciążą ważyłąm 60 kilo, ale za to po to już 80 mi zostało, a wszystko przez to że mam problemy z hormonami i lekarz nie powiedział że nie mogę jeść produktów pełnych węglowodanów. A w drógiej ciąży przyttyłam coś ponad 10 kilo i wszystko udało mi się zrzucić.

Cześc dziewczynki....i witam nową mausię!!!!Ja dziś na nogach od 5.30 ,poprostu masakra do tego zbliża mi się @ i wszystko w koło mnie ostro drażni.a tak to luz wczoraj byłam na zakupach i dziś znowu jade ,muszę kupić sobie spidnie i danielowi jakąś ocieplaną bluze bo on to kurtek nie nawidzi!!!ech ja to się z nim mam, co do kilogramów to z Oliwka do 32 tyg skoczyło mi 6 kg a 2 dni póżniej miałam 15 na plusie bo woda mi się zatrzymała , a 6 dni po porodzie spadłam 13 kg ,z bartkiem do dnia porodu czyli 37 tyg przybyło mi 8 kg a wage teraz mam taką jak przed ciążą:)

cześć mamusie z rana, pora na kawkę :-)
EWI44 dzięki za pocieszenie, mam nadzieję że ja też będę mieć ten czas dla siebie :tak:

oliwka_11 pisze:
Cześc dziewczynki....i witam nową mausię!!!!Ja dziś na nogach od 5.30 ,poprostu masakra do tego zbliża mi się @ i wszystko w koło mnie ostro drażni.a tak to luz wczoraj byłam na zakupach i dziś znowu jade ,muszę kupić sobie spidnie i danielowi jakąś ocieplaną bluze bo on to kurtek nie nawidzi!!!ech ja to się z nim mam, co do kilogramów to z Oliwka do 32 tyg skoczyło mi 6 kg a 2 dni póżniej miałam 15 na plusie bo woda mi się zatrzymała , a 6 dni po porodzie spadłam 13 kg ,z bartkiem do dnia porodu czyli 37 tyg przybyło mi 8 kg a wage teraz mam taką jak przed ciążą:)
a jak to zrobiłaś, że nie przytyłaś za dużo?:confused: też tak chcę teraz ale już widzę siebie z czekoladą i mc donaldem:dry:
może u mnie tak jak u EWI44 to przez hormony:confused:
netgirl pisze:
oj... a Ty nie pracujesz tylko ciagle pewnie w domu siedzisz? moj jak wraca z roboty to tyz na nic nie ma sily... pracuje 4 dni w tyg, ale od nowego miesiaca bedzie pracowal 6 dni i to od 16:30 do 00:30... ech no ale coz:) tak musi byc
siedzę w domu jak ta kura:-( miałam po przeprowadzce zacząć pracę, najpierw na popołudnia żeby Nikuś siedział z babcią [przyszywaną]a od kwietnia na cały etat, od rana, tak się cieszyłam że odpocznę i znormalnieję bo dziczeję w tym domu ;-)a tu fasolka i jeszcze pewnie z półtora roku sobie poczekam.. jak nie więcej

Witam z rana:)

Polna moze masz dzidzie ze tak ci sie spoznia ten okres:) :-D

Sheeppy strasznie duzo przytylas w pierwszej ciazy:baffled:Moze druga bedzie inna:-)

A u mnie kurde mecze sie ze skurczami cala noc i teraz No-Spa nie pomaga i chyba dzis sie juz wybiore do lekarza bo i maluszek sie zrobil spokojniejszy.. prawie sie nie rusza:-(Martwie sie i nie wiem czy czekac....

Cześć
na "poznajmy się" pisałam, że będę się odzywać często, ale małż miał wolne wczoraj i nam jakoś czasu nie było :zawstydzona/y:
co do kilosów to ja przytyłam 13 kg, 6,5 spadło w dniu porodu a reszta poszła w przeciągu 2 tygodni. Najgorsze, że teraz tak się rozleniwiłam i sobie tyję i tyję... :zawstydzona/y:

Ojej, dopiero się obudziłam, cóż weekend..

Dzień dobry :-)

Ja już zasiadłam z śniadankiem przed laptopem :-p
Dzisiaj Kuba pojechał do mamy i wraca dopiero jutro a do mnie przyjeżdża mama do jutra :-)
Więc weekend z rodzinką :-) no i zakupami :-p więc jak już przyjedzie to pewnie mnie nie będzie :-)

Ja też siedzę całymi dniami w domu i nic nie robie :-/ No ale cóż ... później się na robie :-p

MADZIA - ty leć do tego lekarza ...!
ja to mam z Niną już systemy wystarczy że sobie pomyśle żeby się ruszyła bo się martwię to ona się ruszy i dalej muli :-p tak tylko żeby mnie uspokoić :-p beka że tak powiązane jesteśmy że mała czuje to co ja czuje :-)

hey KACHNA :-)

reklama
Hej hej, faktycznie w weekendy tu pusto
u mnie dziś po południu rodzina będzie, nienawidzę weekendów :dry:
a tak mi się chce spaaaaaaaaaaać, w tv nic nie leci, nie ma z kim pogadać :no:

Do góry