reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Aneta, co do jazdy na rowerze nie pomoge ale ja tez jezdzilam jak Vi mialam 5 lat. Sasiadow syn zaczal rok temu majac 5 lat
Milena ja nic nie robilam czekalam az samo sie zacznie, bylam po podtrzymaniu od 6 mies bralam leki co 6 godz plus magnez, bylam w szpitalu sporo za pierwszym razem mialam 11 kroplowek i leki podobno dlugo nie wyplukiwaly mi sie z organizmu. 2 dni po terminie poszlam do szpitala a ur 5 dni po, tak sie niecierpliwilam a gdy sie zaczelo oddalabym wszytsko zeby to jeszcze nie byl porod:-Dno i jeszcze zielone wody
Papitka ja rodzilam 7 godz 10 min a skurczy takich co 3 min i czesciej mialam pewnie z 5 godz...gdyby nie oxy pewnie jeszcze dluzej bym sie meczyla

Moj siedzi wcina bulke i nie mysli o spaniu, odkad spi raz dziennie zasypia po 21 ale za to rano spimy az do 7:-D

reklama
Milenaa - oby szybko poszlo :) przeciez spokojnie mozesz przenosić ciąże :>
Anula- łoj mój jak nie spi 2 drzemki idzie około 20 spać do 7 :) a czasem jak ma 2 drzemki to o 19 idzie spac :D

No ja tam na temat skurczy i sn porodu sie nie wypowiadam:>

Aleksandra u nas 2 drzemki nie przechodzily bo spal wtedy 2 razy po 40 min i to zasypial z placzem. Falt zasypial o 20 ale wstawal o 5:sorry2:a teraz wstaje 7:-D, drzemke ma o 12.30-13 do 15.30 a spac idzie tak o 21

femme ja im daję normalną karmę tylko rozkruszam w palcach mocno i te 5 co się urodziły wcześniej przeżyły i te też wcinają chociaż na internecie pisało że jakiś pyłek powinno się im dawać bo że karma za duża ale ja tak rozkruszam że jak ziarenka piasku się robią

kasiek no z tym pękaniem to rzeczywiście jak kobieta

Papitka ja też się nie wyobrażam w takich kolorach

Milena to poród trwałby ze 2 minuty, dobre by to było
ale mówię Wam jak to śmiesznie wygląda

moje dziewczyny wszamały parówki Amelka 2 a Klaudia 1, znajoma była wypiłyśmy we dwie 3 piwa i mi się w glowie zakręcilo - tak to jest jak się pije raz na ruski rok

Anula i inne dziewczyny znacie jakiś sprawdzony sposób żeby się nauczyć, bo niktórzy podnoszą kółka boczne coraz wyżej, niektórzy odkręcają najpierw jedno i nie wiem co lepsze

Ostatnia edycja:
Mam pytanko jak chodziłyście z maluszkami na bilans czy szczepienie to mierzyli jaką długość mają? Bo ja jak jestem to tylko waga obwód główki i klatki i sie tak właśnie zastanawiam.
AnetaF Powiem ci tak ja jak byłam mała to zaczęłam na dwóch jeździć mając ok 4 lat a np siostra mojego A która ma teraz 8 do tej pory nie umie.
Anula jej jak się cieszę że u mnie nie całe 3 godziny było. Mam nadzieje że jak będzie następny poród a mam nadzieje że będzie może nie teraz ale za jakiś czas to też tak szybko pójdzie. Ale pokręciłam:-D

Aneta pamietam ze gdy ja sie uczylam jezdzic rodzice oprowadali mnie na takim kiju wlozonym w rowe zebym zlapala rownowage, mialam tez kolka i stopniowo mi podnosili;-)
Papitka u mnie nie mierza dlugosci, jest tak jak u was obowod glowki i klatki. Ja sama mierze dlugosc w domu;-)widze ze planach masz kolejna dzidzie;-)My nie planujemy:-D

AnetaF bo tak teraz popatrzyłam w moją książeczke i ja byłam co miesiac mierzona i myślałam że u mnie tylko takie leniwe baby są
Soksy witaj:tak: Napisz o sobie coś wiecej :-D
Anula no mam ale jak skończymy studia i sie usamodzielnimy żeby nie było.

Ostatnia edycja:
reklama
Papitka przy tak małym dziecku to wszystko mierzyli długość wagę obwód główki klatki piersiowej i ciemiączko ale to tak do pół roku chyba. Potem tylko waga i dłuość

Soksy witaj napisz coś więcej o Was:)

Do góry