reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Aneta, co do jazdy na rowerze nie pomoge ale ja tez jezdzilam jak Vi mialam 5 lat. Sasiadow syn zaczal rok temu majac 5 lat
Milena ja nic nie robilam czekalam az samo sie zacznie, bylam po podtrzymaniu od 6 mies bralam leki co 6 godz plus magnez, bylam w szpitalu sporo za pierwszym razem mialam 11 kroplowek i leki podobno dlugo nie wyplukiwaly mi sie z organizmu. 2 dni po terminie poszlam do szpitala a ur 5 dni po, tak sie niecierpliwilam a gdy sie zaczelo oddalabym wszytsko zeby to jeszcze nie byl porod:-Dno i jeszcze zielone wody
Papitka ja rodzilam 7 godz 10 min a skurczy takich co 3 min i czesciej mialam pewnie z 5 godz...gdyby nie oxy pewnie jeszcze dluzej bym sie meczyla

Moj siedzi wcina bulke i nie mysli o spaniu, odkad spi raz dziennie zasypia po 21 ale za to rano spimy az do 7:-D

reklama
Milenaa - oby szybko poszlo :) przeciez spokojnie mozesz przenosić ciąże :>
Anula- łoj mój jak nie spi 2 drzemki idzie około 20 spać do 7 :) a czasem jak ma 2 drzemki to o 19 idzie spac :D

No ja tam na temat skurczy i sn porodu sie nie wypowiadam:>

Aleksandra u nas 2 drzemki nie przechodzily bo spal wtedy 2 razy po 40 min i to zasypial z placzem. Falt zasypial o 20 ale wstawal o 5:sorry2:a teraz wstaje 7:-D, drzemke ma o 12.30-13 do 15.30 a spac idzie tak o 21

femme ja im daję normalną karmę tylko rozkruszam w palcach mocno i te 5 co się urodziły wcześniej przeżyły i te też wcinają chociaż na internecie pisało że jakiś pyłek powinno się im dawać bo że karma za duża ale ja tak rozkruszam że jak ziarenka piasku się robią

kasiek no z tym pękaniem to rzeczywiście jak kobieta

Papitka ja też się nie wyobrażam w takich kolorach

Milena to poród trwałby ze 2 minuty, dobre by to było
ale mówię Wam jak to śmiesznie wygląda

moje dziewczyny wszamały parówki Amelka 2 a Klaudia 1, znajoma była wypiłyśmy we dwie 3 piwa i mi się w glowie zakręcilo - tak to jest jak się pije raz na ruski rok

Anula i inne dziewczyny znacie jakiś sprawdzony sposób żeby się nauczyć, bo niktórzy podnoszą kółka boczne coraz wyżej, niektórzy odkręcają najpierw jedno i nie wiem co lepsze

Ostatnia edycja:
Mam pytanko jak chodziłyście z maluszkami na bilans czy szczepienie to mierzyli jaką długość mają? Bo ja jak jestem to tylko waga obwód główki i klatki i sie tak właśnie zastanawiam.
AnetaF Powiem ci tak ja jak byłam mała to zaczęłam na dwóch jeździć mając ok 4 lat a np siostra mojego A która ma teraz 8 do tej pory nie umie.
Anula jej jak się cieszę że u mnie nie całe 3 godziny było. Mam nadzieje że jak będzie następny poród a mam nadzieje że będzie może nie teraz ale za jakiś czas to też tak szybko pójdzie. Ale pokręciłam:-D

Aneta pamietam ze gdy ja sie uczylam jezdzic rodzice oprowadali mnie na takim kiju wlozonym w rowe zebym zlapala rownowage, mialam tez kolka i stopniowo mi podnosili;-)
Papitka u mnie nie mierza dlugosci, jest tak jak u was obowod glowki i klatki. Ja sama mierze dlugosc w domu;-)widze ze planach masz kolejna dzidzie;-)My nie planujemy:-D

AnetaF bo tak teraz popatrzyłam w moją książeczke i ja byłam co miesiac mierzona i myślałam że u mnie tylko takie leniwe baby są
Soksy witaj:tak: Napisz o sobie coś wiecej :-D
Anula no mam ale jak skończymy studia i sie usamodzielnimy żeby nie było.

Ostatnia edycja:
reklama
Papitka przy tak małym dziecku to wszystko mierzyli długość wagę obwód główki klatki piersiowej i ciemiączko ale to tak do pół roku chyba. Potem tylko waga i dłuość

Soksy witaj napisz coś więcej o Was:)

Do góry