reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej hej ;-)
Od dzisiaj do przyszłej środy jestem codziennie w pracy więc możecie śmiało drukować :-D :-)

MILENAAA - kurcze ty jeszcze nie na porodówce ? :-D zdradzić Ci mój sekret na poród ? :-D:-p czy się nie męczysz jeszcze aż tak ? :-)
Pokaż brzuszek już jaki masz :-)

VI - a co się stało ?

ANETAF - hahah jak wygląda poród rybki ? :-D:-p

SZALOM - i co dalej ćwiczysz ? :-p ja najwięcej to z 4 dni ćwiczeń wytrzymałam :-p nie ma szans zbyt wielki leń ze mnie :-p

DEIZZI - ty jeździsz na koniach czy tylko popatrzeć byliście na tych zawodach ? ? ja od 16 roku życia mieszkam sama :-p no z K w sensie że :-p :-p

a gdzie się NUŚKA podziewa > ??

reklama
Milena jasne że chce. Ale z tym jeszcze poczekam :-D
Ja to się pierwszej dzidzi doczekać nie mogę ;)

Hej hej ;-)
Od dzisiaj do przyszłej środy jestem codziennie w pracy więc możecie śmiało drukować :-D :-)

MILENAAA - kurcze ty jeszcze nie na porodówce ? :-D zdradzić Ci mój sekret na poród ? :-D:-p czy się nie męczysz jeszcze aż tak ? :-)
Pokaż brzuszek już jaki masz :-)
Jak ja siedzę to nikogo nie ma na boom ;P wiec dobrze wiedziec ze bedziesz ;-) a no jeszcze w domku :-)brzuszek nie urósł juz nic chyba od ostatniego zdjęcia .. Az tak się nie męczę , ale sekret na poród możesz mi dać :-D

Ja nie wiem kiedy Wy macie czas na czytanie a tymbardziej na pisanie

Tyle stronn

Co do mieszkania to my wynajmujemy , nie mogłabym mieszkac ani z moimi rodzicami ani z tesciami

Milena juz na dniach a bedziesz rozpakowana, wogóle jak te wakacje zleciały szok

Ja z Amelką miałam w sobotę niezły meksyk, ubzdurała sobie wieczorem, że widziała w oknie Piotrusia Pana i że on do niej nie przyleciał tylko poleciał dalej do Nibylandii i ryk, płacz, spazmy, wszystko na raz, błagania by on wrócił. No masakra, ja ją tuliłam, tłumaczyłam i mi serce pękało, że ona tak płacze, z drugiej strony chciało mi się śmiać ale nie mogłam musiałam być oparciem dla córki, K przyszedł do pokoju i z gadką by się uspokoiła, bo małego obudzi, że wymyśla, to ja mu na to, że dla nas może to jest śmieszne a dla niej to jest osobista tragedia i żeby on się uspokoił. No biedna jak ona sobie coś ubzdura to koniec, jak nie za Piotrusiem Panem to za przedszkolem beczy.
A wczoraj tłumaczy mi, że bardzo tęskni za przedszkolem, że ona nie chce już wakacji, że bardzo za mną też tęskni jak ja w pracy jestem. Ale, że jak wróci do przedszkola to ona będzie też tęsknić za mną i za Kacperkiem a Kacperek będzie bardzo za nią tęsknił. No i jak by nie było to ta moja dziewczynka wiecznie będzie tęsknić.
To jej wytłumaczyłam, że wakacje zaraz się skończą, że ja zawsze z pracy wracam i że jak będzie z przedszkola wracać to będzie Kacperek w domku i będą się bawić wtedy.

mama1988 dużo zdrówka dla Tymona

maleństwo
dobra jesteś, mi się ostatnio nic nie chce
chociaż dzisiaj się zmobilizowałam bo od 12 zrobiłam dwa prania i posprzątałam w domu bo za ok 1 godz przychodzi do mnie znajoma na piwko z córką niewiele starszą od moich panien więc motywację miałam i chyba tylko dlatego

Papitka dobra masz sąsiadkę

dorota super że wypad udany i całkowicie się z Tobą zgadzam że trzeba czasem spędzić czas razem bo u nas też z tym ciężko

kasiek masz rację

milena ja jestem

femme poród rybki wygląda śmiesznie, samiczka najpierw tak zapierdziela po akwarium że szok, zmienia kolory od zielonego do fioletowego ( w przypadku gupika) i to był dla mnie sygnał żeby na czas porodu przelożyć ją w inny pojemnik i mieć naszykowany dla małych bo ona zaraz po porodzie je zjada ( u znajomej tak zrobiła) potem tak dziwnie rozchodzi jej się ogon przed płetwą jak by pękał a potem jak z armaty wystrzelają takie kulki, bo małe są zwinięte a dopiero potem się rozwijają, u naszej trwało to ok 2 godz a u znajomej rodziła pół dnia ale ja mam 10 małych a ona 20

ANETAF - o proszę nie sądziłam że to taka skomplikowana sprawa ! :-p a czym te małe się żywią skoro muszą być oddzielone od matki od razu ? normalnie karmą też ? :-p

MILENAAA - hehe ja w dzień terminu łyknęłam łyżkę olejku rycynowego :-p K ostatnio się śmiał że u nas to było tak że on wrócił z pracy a ja do niego że dzisiaj rodzę ...no i tak było :-D :-p

MALWINA - w pracy czas jest :-p

Ja nie wiem kiedy Wy macie czas na czytanie a tymbardziej na pisanie

Milena juz na dniach a bedziesz rozpakowana, wogóle jak te wakacje zleciały szok
Oj no w moim przypadku , teraz zawszę mam czas , bo z tym brzuchem nic innego jak na pupie siedzieć , a ze P w pracy to internet bo nudno :-D:-D:-D A no wakacje zleciały bardzo szybkooo :tak::tak::tak::tak:

a potem jak z armaty wystrzelają
Jak my byśmy tak ooo sobie wystrzeliwały dzieci hahahha:-):-):-)

Dorotar Cudna ta twoja córa .. Biedna za wszystkimi tęskni i tak przeżywa ..
Femme i uwazasz ze to przez to ?? Mi siostra mówiła ze herbate z lisci malin , pije i niiic . ;p

A ja sobie kuchnie posprzątałam i paaadam, na dziś dość . .A telefon dalej mi nie doszedł :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: brrr

Ostatnia edycja:
MILENA ja herbatę z liści malin piłam i nic, przytulanki były i też nic.
A moja Mela to taka agentka, że czasem nie wiem czy się z niej śmiać, płakać czy złościć.

Dorotar nie na wszystkich coś działa :-) ta herbate pije , z P w nocy ile mogę :tak::-D:-D:-D:-D po schodach chodze bo w bloku mieszkam (4 pietro) i niiiic ... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mądra dziewczyna z niej , choć no też nie wiedziala bym co jej powiedziec jak np płacze bo Piotruś Pan do niej nie przyszedł .

reklama
MILENAAA - na pewno przez to :-p to przeczyszcza i skurcze powoduje ale bierzesz tylko jak wiesz że już gotowa na poród jesteś i masz normalny szpital :-p bo ja z regularnymi skurczami przyjechałam ale bez rozwarcia ale powiedziałam że się nigdzie nie ruszę to mi zastrzyk na rozwarcie dali i jazda :-p :-p a jak by nie dali to cholera wie ile bym się ze skurczami męczyła jeszcze więc to takie ryzykowne trochę ;-)

Do góry