reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia oj pomogło pomogło:)

Milena
moja była do końca ale jak już urodziłam wzięli Dominikę to stanęła przy ścianie osunęła się i kucnęła i to nie z tego że źle się fizycznie poczuła czy jej słabo bo jest pielęgniarką i różne rzeczy widziała ale z niemocy bo mi się w pewnym momencie uwaliło że ona może coś mi pomóc i zaczęłam ją prosić żeby mi coś podała:p A ona nawet nie mogła się odezwać bo to nie jej szpital ani nic i z tego cierpienia że jej dziecko cierpi.

Ale dobrą ogórkową zrobiłam dzieciaki wtryniły po dwa talerze myślałam że ostatnie się na jutro a widzę że w garnku ledwo ledwo:p

reklama
hejka
papitka jajku jaki uroczy szkrab:)
milena na pewno dotrwasz do terminu dasz rade i życzę szybkiego porodu:)
magda trzymam kciuki aby @ nie przyszła &&&

uff jak gorąco wczoraj byłam u tesciowej (bo ja tymczasowo u tego wójka co w szpitalu na gosp mąz robi za niego) i była sąsiada u niej i mnie zje***a ze moja corka jest za gruba ostro co? ja mówie ze to moje dziecko i dla mnie jest w sam raz a ona twardo że jej zdaniem jest za gruba. ja już rano z mała na zakupkach byliśmy w mieście wróciliśmy kąpiel i niki śpi a ja na obiadek fasolke szparagową ugotowalam z zasmażką z bułki tartej i masełka he:) zawsze jakaś odmiana. a co do madzi to szkoda mi tego dzieciaczka brak słow na jej matke:(

Witam.
te upały mnie wykanczają.
dzieciaki dzisiaj w domku bo źle rano się czułam i nie mogłam zawieźć ich do przedszkola. nie pisałam Wam ale Mareczek już ładnie sobie spędza tam czas tylko zaczyna płakać kiedy orientuje się ze mnie nie ma.
no a ja dzisiaj ledwo żyłam tak do 13. słabo mi było i jak tylko się kładłam to zasypiałam. ale wypiłam kawkę mocną z mlekiem to jakby odeszło.

Milenaa łączę się w bólu i męczarni w te upały. ja leżąć się pocę a co dopiero coś robiąc.:-D no ale u ciebie już tuż tuż.:tak:.

witam nowe mamy.

co do imion to ja teraz nim wybrałam to jeszcze poszperałam po znaczeniach tych które najbardziej mi się podobają i został Bartek.:tak:.

KAmcia Jak można świętować czyjeś urodziny bez solenizanta?:-D:-D.
ola powodzenie a odpieluchowaniu.
papitka no to ci daje synek pospać czasami w nocy.
okatkaoo a ty to już kilka razy się nam przedstawiałaś.:tak:.
młodamamusia1 jak po wizycie?
kasiek mi wczoraj też często net padał, z resztą od kilku dni mam problem.. ale to chyba wina routera.

Witam z pracy ;-)
U nas deszczowo od rana niestety ...
W przyszłym tygodniu mam zamiar z Niną sobie na mini wakacje jechać na 2 dni chociaż więc 3majcie & za pogodę w poniedziałek-wtorek ! :-p

MILENAAA - ja mam to samo ciągle bym spała :dry:

MAGDA - no to już się nie mogę poniedziałku doczekać i wieści od Ciebie :-D :-)

KASIEK - zjadła bym ogórkową !

MIRABELKA - a ile Twoja dziecina waży ? wiesz może nie mówiła tego złośliwie ? niestety w tych czasach naprawdę takie niektóre dzieci tłuste są w tak młodym wieku że przykro się patrzy i warto szybciej reagować ja jak zauważyłam że Nina strasznie tyje jak miała jakoś 11 miesięcy odstawiłam jej kaszkę (zamiast 2 razy dziennie tylko raz ) i od razu było lepiej nie przybierała tak na wadzę a żyje i ma się dobrze :sorry: ja akurat tez jestem przeciwko tuczenia dzieci bo później tego nie zgubią i będą się męczyć przez rodziców którzy mówią własnie "to moje dziecko i będę je karmiła jak mi się podoba" tylko czy chcesz żeby Twoje dziecko było wystawione na pośmiewisko i miało problemy zdrowotne ? piszę to oczywiście jeżeli dziewczyna miała faktycznie powód by mówić Tobie że mała za gruba jest jak na swój wiek nie mam pojęcia ile waży przecież :-)

EWI - Bartek ładne imię :-) podoba mi się i mam sentyment :-D mój pierwszy "chłopak" w przedszkolu :-D i później moje pierwsze zauroczenie w gimnazjum :-D:-D:-p

hej

Ja na drugie mam dagmara i troche opis pasuje do mnie.. ;p

Wampi będę 13 wieczorem spowrotem
14 musze badania zrobić a 15 święto jakieś a 16 wizyta.

ciekawe czy moj bedzie panikowal przed porodem narazie jest spokojnie.

Witam ookatkaoo1993
jak fajnie że szybkie porody miałyście (co niektóre) ja też tak chce.

3 majcie sie jak wróce z nad morza to się odezwę. buziaki. jutro wyjazd.

Wampi Dziękuje Ci bardzo:tak::tak::tak: Jak tyle z was życzy mi szybkiego porodu to ja już moge iść :-D:-D:-D:-D Choć ja tam wole nastawić się na długi ( żeby psychicznie i fizycznie być gotowa na wysiłek ) A jak będzie krótki to cud :tak::tak:
Ewi no ja juz końcóweczka , ty też już powolutku zbliżasz się do rozwiązania :tak:też leżąc się ze mnie leje :no: Próbuję odpoczywać kładę się, a wcale nie odpoczywam :-D:-D Bartuś ładne imię :tak::tak::tak::tak:
Feme Kciuki za pogode &&&&&&&&&&
malenstwo Udanego wyjazdu :)) Tez urodzisz szybciutko &&&&&&

Mi słabo , grzmiało już myślałam ze chłodniej się zrobi a tu duuchota jeszcze gorsza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Moj P sam nie wie jakie chce imię dla małej , nic tylko go zabić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Powiedziałam mu że jak nie zdecyduję się , to będzie '' Modliboga '' hahahaha . Mykam z P posiedzieć .. Wejdę wieczorkiem kochane :*

Nawet dwa, bo i kościelne (Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny, Matki Boskiej Zielnej) i państwowe (Święto Wojska Polskiego, Cud nad Wisłą) ;-) a się tak wymądrzam, bo mam w tym dniu urodziny :-p:-D

Trzymam kciuki za badania i wizytę, no i pisz jak wrócisz co u ciebie.

ok odezwe sie napewno. bede na ggg tez i na nk i fb bo w tel.

dobrze wiedzieć o urodzinkach :D

MILENAAA - nie ma co myśleć porody są różne cięższe i lżejsze ale jedno jest to samo ...szybko o tym wszystkim zapominasz mając już swoją "nagrodę" przy sobie ;-)
...A macie chociaż jakieś opcję co do imienia czy całkowita pustka ? :-p

Wampi Ty to prze miła kobitka jesteś :tak::tak::tak: A mnie nie przerażają historie z porodów :) jestem pozytywnie nastawiona. Właśnie jeszcze tyle kciuków tu będzie ze gładko pójdzie :-)
femme pisałam już . ;p Miała być od początku Karolinka z pewnych względów . Ale P. chciał Natalkę , po czym zaczęło mi się to imie podobac , jak juz sie przekonałam to on wrócił do Karolinki :) A ostatnio wpadło mi do głowy Lilianka ( ale mój P jest nastawiony do tylko i wylącznie typowo polskich imion ) :) Także jedno z trzech zapewne będzie ..

Burza przeszła , i dalej dusznoo :no::no::no::no::no:

reklama
Do góry