reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

wampi a no jasne ze jak sie nadaje plecak , to nowego nie trzeba ..
dorotar gratulacje ząbka ;) hehe co za facet :-D:-D gorąco mu było cóż zrobić ..

A co do wymalowanych dziewczyn . U nas ich pełno , nie wiadomo czy ma 13 czy 18 lat ;) Moja siostra chodząc z trójką dzieci do sklepu , kupując mężowi piwko pytana jest o dowód, bo w sklepach juz nie wiedzą komu wierzyć komu nie ; )) :happy:
Zanudzę się dziś . Kiedy ja nie mam co robić to nie ma pogody żeby zrobić pranie . A jeszcze z 4 prania mnie czekają ciuszków dla małej:-) Mama do mnie wydzwania z 5 razy dziennie , już dziś odebrałam od niej dwa tel . i to nie ostatnie bo będzie dzwonić po USG zeby sie dowiedzieć co i jak :no::no: Boi się mamusia że urodzę kiedy ona na urlopie , na plaży siedzi i sie opala ;)

reklama
Prawda jest taka ze jak sie ma 15-18 lat to laski chca powaznie wygladac zeby nie brac ich za dzieci a z wiekiem sie odmladzamy,ja kiedys mocniej sie malowałam niz teraz...ostatni raz dowód ode mnie chcieli jak mialam 25 lat a jak mialam 17 to nie chcieli dowodu jak szłam na impreze bo tak powaznie wyglądałam przez makijaz i pofarbowane włosy ,a teraz daja mi 27 z czego tez sie ciesze(i to nie tylko faceci bo wiadomo oni kłamia ;))

Włosy pierwszy raz rozjasniłam jak skonczyłam 7 klase w wakacje...mialam blond z natury,poprostu je troche z tuningowałam hehe.

mnie o dowód eż pytają.

a malować zaczęłam się w technikum. a włosy pierwszy raz to głupie zabawy bibuła ale to szybko szło zmyć. a farba po gimnazjum jak szłam do technikum pierszy raz.

renataT głos poszedł. No to moja siostra, jest jak Twój drugi brat i włączenie bajek odpada, bo sama siedzi przed tv i z 10latką ogląda mtv;/
czarnuszka małego słodziaka masz w domu
eve19 nigdy nie słyszałam podobnej opinii. Trochę mnie przeraziłaś. Mam nadzieję, że mały jest cały i zdrowy. Wg badań nic nie wskazuje, żeby miało być z nim coś nie tak. Tego się będę trzymać, bo tak jak mówiłam w ciąży hormony tarczycy się unormowały.
dorotar gratuluję ząbka. dobrze, że tylko płaczem go oznajmiał, bez innych dolegliwości
maleństwo20 pytałaś o Je ne regrette rien, to znaczy "niczego nie żałuję; nie mam żalu"

u nas dziś taka spiekota, że szok. rozpływam się. Standardowo sama w domu cały dzień. Na uczelni doprowadzają mnie do obłędu, odsyłają od drzwi do drzwi. Nie mogłam z powodu ciąży jechać na obowiązkowy obóz z moim rokiem, jako alternatywne zaliczenie miałam dostać temat pracy, ale koleś, który ma mi go dać to fatamorgana. Rozmawiałam z jego szefową to kazała zostawić maila i tego samego dnia temat miał do mnie dotrzeć, ale od wtorku go nie widać, jak nie dostanę go do końca miesiąca przez ten głupi przedmiot załapie się na sesje poprawkową i przepadnie mi stypendium (zniżka w czesnym 1000zł) nie mało więc biegam od drzwi do drzwi i każdy mnie odsyła, telefony podane na stronie to chyba ktoś wymyslił dla zabawy. Jestem tak sfrustrowana, że szok.

wampi no coraz gorzej rozróżnić . A co do Ciebie , to wcale się nie dziwie że Ciebie o dowód pytają :-):-)
Sali Dobrze mówisz , te 14-18 chcą wyglądać dorośle
Kasiek Będę grzeczna :)) Miłego weekendu :-):-):-)

Co do farbowania włosów, moje od dziecka są jasne ;) i w sumie chciała bym ciemniejsze , ale szkoda mi tych ;) Od podstawówki nauczyciele czepiali się ze mam jakieś pasemka na włosach ( totalna bzdura ) . Raz robiłam szamponem jasny brąz który zmył mi się po jednym myciu :-)i tyle mojej przygodny z włosami . Wychodzi na to że do końca życia będę blondynką :-D:-D:-D A ja za troszkę zbieram się do szpitaaaala , troszkę przeraża mnie to , co lekarz powie :-:)-( Ale zobaczę mój skarb :-):-) Jak mi nie da zdjęcia to ....:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Ok , ubieram się i lecę na USG . Dam znać co i jak jak wrócę .

Ostatnia edycja:
Sali no bywało tak ze musialam z kims Oskara zostawić. Nawet jak był niemowlakiem. Ja prawka niemam, a wozić go autobusami i czekac w kolejce do lekarza bo z F musialam nie widzialo mi sie. Wiesz, gdybym wiedzial ze moj brat nie nadaje sie na 2-3 godzinną opiekunke do malucha to bym w zyciu nie zostawila.

Czarniszka slicznego masz synka :)

Ksiązki i ja bede musiala kupić. i dla F plecak i wyprawka do p-la dla O. koszmar.juz mi slabo na mysl ile pojdzie na to kasy

Kasiek milego wygrzewania sie :)

Milena i jak po usg??

Ale upal. dziś juz tej temp. nie wytrzymalam i wymoczylam sie w basenie chlopców. kij ze ludzie sie gapili :D Ale jak przyjemnie..

a co do malowania wlosów.. pierwszy raz pasemka mialam w wieku 16 lat. u kuzynki rozjasniaczem. nie powiem ze to ladnie wyszło. aaaale były wakacje wlosy związywalam i czapka z daszkiem aby zaslonić. potem juz w rudych odcieniach ok 18 urodzin.był i ciemny brąz i coś pod czerwien. naturalnie jestem ciemną blondynką ale swego naturalnego kolory nie lubie.l okropny jest ( o ile ja dobrze odcien pamietam :D ).

Nie wybieram się na CC , rodzę SN ;-);-) Mała obrócona główką w dół :-):-) Mimo że poród mnie przeraża ciesze się że poczuje poród a nie operacje :happy: Od ostatniego USG mała ładnie przybrała na wadzę , waży +/- 2200 .
BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) - 8.69cm
HC (obwód główki) - 30.72cm
AC (obwód brzuszka) - 28.79cm
FL (długość kości udowej) - 6.63cm

W ogóle robił mi to USG z 40 min , juz mi się tam leżeć nie chciało hehe . Zrobiłam sobie pranie , jutro P. ma wolne więc razem będziemy ciuszki prać ;) niech poczuję że to nie jest takie przyjemne jak się wydaję , a skoro ma wolne to można go troszkę pomęczyć
:-):-):-) Teraz wywiesić pranie , dać znać mamie że nie wybieram sie na CC , i odpoczywać , bo upał taki że wyrobić się nie da :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja Kaja własnie przyjezdza na rowerze i mówi:kupiłam kapuste ,kotlety i ziemniaki bo są głodne dzieciaki...hahaha nie wiem skąd ona to wzieła :-D:rofl2:

Kasiek miłego wypoczynku..ja tyż postaram sie byc grzeczna:-p

Do góry