reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MILENA ciężka sprawa, w czymś takim nie pomogę ale skopiuję Twój post do porad na grudniówkach gdzie się udzielam-jeśli się zgodzisz oczywiście i jak mi odpowiedzą to dam Ci znać.

KASIEK no to ładnie młoda się załatwiła.

SALI niestety nie prawdą jest, włosy nie odrosną dwa razy grubsze.

reklama
Moze nie dwa razy grubsze ale będą mocniejsze niz te pierwsze włoski które zapuszcza sie od niemowlaka...

Wiadomo ze genów sie nie przeskoczy i jak maja byc cienkie to beda ale na poczatek trzeba podcinac co jakis czas zeby te pierwsze słabsze sciąc...Kaja ma grubsze włosy niz rok temu miala,podcinam jej raz na 3 miesiące ...

Ostatnia edycja:
KASIEK odrosną będzie dobrze :-)
DOROTAR ok , nie ma problemu . MOże tam coś będą wiedzieć , bo nikt nie potrafi na to odpowiedzieć. Myślałam ze może ze ja jestem nieletnia moja mama bierze Opiekę nad dzieckiem do moich urodzin , to jej to sie należy ale ten nikt nie umie odpowiedzieć . ( becikowe i inne takie sprawy załatwia moja mama po porodzie ) . Jak by coś udało CI sie dowiedzieć będę naprawdę wdzięczna .

Kasiek Slicznie Do minice nawet i w krotkich wloskach :)
zimą siostry corka przyszla z podcietymi wlosami. miala powycinanych kilka plechów. normalnie AMELII włosy siegały prawie do pupy, i kolezanka ( lat 5 ) podciela jej i jeszcze jednej dziewczynce wlosy. dla A do ok ramion, a dla tej drugiej do samej skory. kilka placków. i grzywke calą przy skorze wygolila, bo tamta chciala wyglądac jak chlopak :)

U mnie skar od 2 tyg. chodzi z plackiem zywicy we wlosach. wyciąc tego nie moge bo do skory przyklejone. czekam az wlosy podrosną.

Skwar u nas straszny. pizze wcinam w altanie. sniadanie dopiero, bo w lesie z rodzicami bylam i zanim sie ogarnelam, posprzątalam to i pizza sie upiekla. gruba bede ale co tam. i tak mnie Ł uwielbia, nawet grubą :D dziw calutkie blaszki są. zapraszam jesli ktoras reflektuje :)

Witam.
u mnie upał upał i jeszcze raz upał. dobrze choć ze wieczorem i nad ranem jest chłodniej to można jakoś wywietrzyć pokoje.
Maleństwo Jeszcze się nie spiesz do prztulania malucha.
Sali dobrze ze gips już zdjęty.
Anula Gratki dla Bartusia.
Kasiek Ładnie Domce w krótkich włoskach.

co do włosków, ścinanie pomaga. ja Justynce podcinam i po każdym podcięciu stają się mocniejsze i ładniejsze. wcześniej nie chciałam podcinać, tylko raz na rok się to robiło, bo chciałam podhodować jej włosy ale teraz wiem że to nie był najlepszy sposób.

dorotar110,RenataT - Ja noszę taką bielizne wyszczuplającą i niby trochę pomaga, trzeba zacząć już ćwiczyć pomału. A co do małego to body muszą być bo dolna warga mu się trzęsie z zimna:-D nawet jak chce go tylko przebrać z tych przepoconych a to przecież chwilka i czkawki zaraz dostaje.

U nas ponad 30 stopni w cieniu niby fajnie ale jak tu się cały dzień w mieszkaniu siedzi pojechać nigdzie się nie da to jest masakra.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny włosy po podcinaniu nie są mocniejsze ani grubsze, to jest złudzenie optyczne, ładniejsze to ok zgadzam się ale nie mocniejsze to jest jedna wielka bujda. Po prostu ścinając czy podcinając nawet włosy trochę spadają te brzydkie, zniszczone końce i wtedy włosy wydają się piękne, ale napewno to nie pomaga to w tym, że włosy stają się grubsze czy coś takiego. Ktoś kiedyś wysnuł taką teorię i teraz wszyscy się tego trzymają.

MILENA wklejam Ci odpowiedź od od znajomej:
Dorotar, z tego co wiem, to nawet od odpłatnych praktyk nie odprowadza się składek. A jak nie płaci się składek na chorobowe, to nie przysługuje zasiłek.
Akurat dzisiaj czytałam artykuł, w którym poruszony jest temat oskładkowania wynagrodzenia za praktyki http://msp.money.pl/wiadomosci/kadry...0,1116829.html

(końcowe akapity)

A może coś źle zrozumiałam i dziewczyna ma umowę o pracę? Jeśli tak, to musi się dowiedzieć, czy była odprowadzana składka na ubezp. chorobowe (nie we wszystkich przypadkach jest)

Ostatnia edycja:
Kochane babuszki
Rachunek zaplacony całe oszczędności poszly sie no ... i tyle . Nie chcę mieć juz nic wspólnego z orange zrobili nas już 2 raz w balona i sie skończyło . Ważne, że zapłacone bo inaczej byś my kredytu nie wzięłi .
Młody trzy dniówkę przeszedł dobrze teraz go wysypaly plamki czerwone obyszybko preszly.
Jest sraszny upał mam dosyć ;/
Burze straszne przeszly u mnie w Cze-wie wiele szkud , ale wtedy byłam u teściów i bylo ciut spokojniej.

Vegas -jak urlop mija , ale ci sie pogoda trafiła :)poprosze zdj. boba:>
Estera - witam cię:)
milenaa, malenstwo,Ewi - jak sie czujecie w tych upałach?
Dorota- super zdjęcia
mloda-mamusia - masakra to co przeszlas , ale trzymam kciuki bardzo mocno ! A alimenty na pewno dostaniesz!!!śliczna masz córeczke
sali - gratki dla syna za super wyniki
clio - witaj , super , że młody odbrze spi
kamma trzymam dalej kciuki za nastepne podejscie
liza- super zdj. pociech w basenie zabawa przedni

Tak na szybko , żeby nie było :D

Widzę , że umilklo tutaj :)

Ostatnia edycja:
DOROTAR Tak , miałam umowe na czas nieokreślony , która automatycznie skonczyla sie z dniem zakonczenia roku ( 29 czerwca ) . Cięzka sprawa ..

ALEKSANDRA No Cos ostatnio Cichutko tutaj . ; PP Ciężko , ale co zrobic innego wyjścia nie ma Trzeba sie męczyć .

reklama
hej :) Matulu.. jak duszno jest. Oskar juz od rana samego w basenie, F woli bajki w domu ( przynajmniej troszke chlodniej jest ).a ja gotuje zupke. Roztopic sie mozna przy tej kuchence ;/

Do góry