reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi - serio ; ooo u nas jak nic się nie dzieje z matką i dzieckiem to można wyjść wcześniej :) Nie trzeba pełnych 2 dni siedzieć ;D
Moja ciocia mieszka w niemczech i ona urodziła tam dziecko , i pozwolili jej się wypisać na 2 dzień i z 2 dniowym maluszkiem przyjechała do Polski . Nieźle co ? ; o

Kasiek - no troszkę marudzi i trochę czasu na karmieniu spędzam . Nie wiem czy to wina moja , czy mała tak wolno je , ale no musze się przyzwyczaić trochę do tego :)

Ja wiem że za granica potrafią nawet w tym samym dniu wypisać, ale wiesz PL to PL. Zdziwiłam się:-D

reklama
Nie nadążam :-D

maleństwo pewnie rozstępy. Póki są czerwone to jeszcze można je usunąć. Kup sobie jakiś krem na rozstępy, taki, żebyś mogła i w ciąży używać ;-)
Ja się smarowałam tym Dax Cosmetics, Perfecta Mama, Intensywny preparat przeciw rozstępom - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC) ale i tak mam rozstępy :-p

umi ja tam uważam, że jeśli chce się ślub a nie ma się kasy na wesele to po prostu nie robić wesela, ewentualnie mały obiad dla rodziców i świadków i tyle, ile kasy się zaoszczędzi. Chyba, że bardzo chcesz huczne wesele, to co innego.

Ola zagłosowane.

Blaneczka oo fajnie szybko Cię wypuścili :tak: z tego co pamiętam to u nas też po porodzie naturalnym po jednym dniu wypuszczali :tak: albo po dwóch? nie pamiętam już dokładnie.
Ja leżałam 3 dni, bo miałam CC.

anetka ale nam właśnie to bez wesela tyle wyszło:/ tzn jakieś 5 tys, Bo sesja, ubrania, za ślub:confused2: księdzu. jak bym chciała robić wesele to musiałabym dać z 15 tys bo miałabym 70 osób jakoś i to najbardziej okrojony skład jaki się tylko da:confused2::baffled:

umi księdzu :-p dużo planujecie mu dać? może jakiegoś fotografa znalazłabyś przez to max models? Za darmo albo za jakąś małą opłatą ;-)

Blaneczka-Super ze jesteście w domku.
kasiek88kasiek- oj jak ja bym chciała żeby teraz była moja kolej już ;d

Pogoda dzisiaj u mnie straszna duszno że nie wiem mogłoby tak zacząć padać. Ciągle bym spała i chodzę i nie wiem czego ja w ogóle dzisiaj chce.

Dopiero doczytałam że snoopy urodziła ;D
snoopy- Gratulacje!!

Ostatnia edycja:
Anetka u nas ksiądz bierze co łaska czyli 500 i więcej:eek::-D, licze na to że jak by wiedział że wesela nie zrobimy to mniej. Ale prawda jest taka, że nastawić sie trzeba na te 500:no:. Fotograf to cóż mamy upatrzonego, on ogólnie 1200 za cały jeden dzień bierze łącznie z albumem, wiec na pewno taniej by było bo sama sesja po kościele no i w trakcie przysięgi to max 3 godziny roboty i właśnie po znajomości, bo T. go zna i moja mama z R. Myśle, że by z nas nie zdarł tym bardziej, że na targach ślubnych mówił że dla nas ma cene specjalną tylko mamy date podać żeby sobie zaklepał:tak:. Na obrączkach bym zaoszczędziła na pewno:-D sukienka mi sie jedna podoba ale jak bym kasy nie miała to trudno... Tak czy inaczej trochę sie uzbiera:-(
Papitkaa eee gdzie padać super pogoda jest:):-D, tylko ja w ciązy nie jestem

umi co Ty?! 500 zł? niby za co? :szok: W USC płaci się chyba trochę ponad 80 zł i tyle, a ta osoba co daje ślub robi przecież to samo co ksiądz.. więc za co sobie liczy te 500 zł? :szok: w szoku jestem :-p

reklama
anetka:-D jak za co, za to że kazanie powie choć mnie to rybka, ja najchętniej chciałabym okrojony obrządek bo skoro gosci mieć nie będę to po jakiego czorta mi kazanie, no ale pewnie spotka się to z dezaprobatą i to ogromną:confused2:. No ale godzinna msza dla garstki ludzi to wg mnie bez sensu.

edit ostatnio na kazaniu jeden z księży powiedział o jednej parze która brała slub. Niby tacy biedni, zależało im na skromnym ślubie więc zgodziłem się na niższy datek miałem nawet zupełnie zrezygnować, a tu pełen kosciół gosci i jubel na 150 mieli urządzać...

Do góry