reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy o kurcze, ale Twoja Mała łapie:-p Moja jak powie ''dupa'' to mi się to nie podoba, ale nie zwracam już nawet uwagi bo zaraz się sama poprawia, że jednak pupa:-p

reklama
ja tylko o sobie...przepraszam.
Małą cos ugryzlo w oko tzn jakas meszka wczoraj napuchlo jej oczko ale dzis w dzien bylo ok a teraz na wieczór tak napuchlo ze szok jutro idziemy do lekarza Dalam Malej wapno i poszla spac. Chyba uczulenie ma bo inaczej by nie napuchło:( echhh...chciałam fenistilem posmarowac ale jednak to oczko troche sie boje.
Dzis caly dzien sie odpampersowalysmy ja pojechalam na godzinke do "pracy" a Ami zostala z babcia i bratowa przyszla po Amelke i wziela ja do siebie zdarzylismy przyjechac a ona ja niesie pytam co sie stalo a ona mama dała mi mała bez pampersa :laugh2:i obsikała mi poł mieszkania tzn w jednym miejscu ale sie rozniosło...haha:-D

Hejka

VEGAS super że Ci się córa tak rozgaduje... Niebawem zaczną się trudne pytania... Ja już mam czasem problemy z odpowiedziami, bo u niego np siusiak to siusiak, ale ciągle jest pytanie "czemu mama nie ma siusiaka, no i co właściwie ma" no i ostatnio pyta ciągle o to jak on się znalazł w mamy brzuszku i jak lekarz go wyjął...:sorry2: Myślałam że na te pytania mam jeszcze czas, ale cholera z bockami to u niego nie przejdzie... Współczuje poddasza

LIZA no ja ide w piątek na przedstawienie... Ja jak młodego pytam jakiego wierszyka się uczył albo piosenki to mówi mi że mi nie powie bo to niespodzianka... A wczoraj chciałam z nim pocwiczyc bo w domu był ale się nie dał:-p

Ja dziś w pracy była... oj masakra, nie dośc że taki skwar to my jeszcze jedzenie na gazie robimy i na kuchni był taki skwar że w pewnym momencie prawie bym zemdlała... Ale od 10-12 posiedziałam sobie na słoneczku przed barem bo nie było klientów praktycznie, ale jak to u mnie-opalenizny brak..

Wogóle to burza miała byc i nie ma... Miałam nadzieje że choc trochę schłodzi ale nic nie słychac... Ciekawa jestem czy coś przyjdzie...
No i nam się taśma od rolety u młodego zerwała... Cholera, ciekawe ile to kosztuje..

Oki uciekam... Spokojnej nocki i miłej środy (ja pracuje a znowu ma byc 30st)

sorki ... wczoraj się ż mężeulkiiem zasiedzieliśmy :-) i już nie nadrabiałam ponownie :/
więc pisze :

kama .. no tak zapomniałąm że po europie już nie trzeba jeździć z dokumentami :/ my latamy samolotami a tu mimo wszytsko dokument wtymagany więc nie przywykłam :-p
a Julka słoooodka w tych kolczyczkach :-)
anetka Vi ma takie same kolczyki na uszach tylko złote z cekiny ma białe z takimi jasnymi różowymi
anetka mi przy Vi powiedziała że po 6 tyg mogę zmienić a przy Emmie nawet nie pamietam bo nie zamierzałam zmieniać bo od razu miała złote
Vegas mi też się Oskar podoba ale nie chcę mieć Victorii i Oscara ;-) bo to głupio brzmi .. myslałam też nad Gabrielem albo Axelem :-)
kasiaF to mieliście fajną umprezę :-)
Liza gratuluję ząbków u MIkusia i Hani
asiaczek bardzo mi przykro :-( ale życze powodzenia w przyszłości
oj sali biedny Tymek....
wampi widze że Tobie poszło wsyztsko tak jak mi wczoraj :sorry: i niby auto saved jest :/
milena ja miałam 2 dziewczyny i obie ciąże całkiem inne , w jednej mnie na kwaśne i kiszone ciągło a w drugiej na mdłe :p
o Renata ospa.. nie zazdroszczę
nom dorotar tak juz jest ... ludzie wolą chodzić do tych co ich znają ...:/ a jak ktoś nowy to myślą ze zchrzani robotę i się boją podjąć :-( a szkoda.... ehhhh
snoopy ja uważam jak kasiek.. wolałabym zeby do mnie dziecko mojego faceta mówiło mamo jeśli bylibysmy para.. wiadomo ze na poczatku to nie.. a póxniej trudno przestawić dzieciaka.. ale tak czy tak
Vegas moja miała jakiś czas temu faze na " nie możliwe" jak do niej coś ktoś mówił albo się o coś pytał hehehe

a co do pipki sali... to u mnie tez Vi mówi zamiast "pick a buuuuu" (czyt pik a bu- a kuku po angielsku) to woła "pipka buuuuu"
:-D

a ostatnio bawiła się z Emmą na podłodze klockami i Emma układała wieżę a ona do niej.."Emma jesteś genialna"
:rofl2:

no i koniec nadrabiania.. poza tym o sobie dodam ze jestem wpieniona na maxa .. i buuuuu
moje auto nie przeszło NCT bo miałam popsuty amoprtyzator , do tego jeszcze jak echałam na to NCT to zapieprzał jakis wariat drogą i żeby mu zjechac lekko na ostrym zakręcie bo mnie by ściął ! wjechałam na pobocze i złapałam gumę !! w nowym kole!!!
masakra i musiałam szybko kupić nowe.. dobrze że wyjechałam 2 h wcześniej i zdążyłam to koło wymienić :/
poza tym dziewczynki mmaja katarek i kaszelek :-( ja i D też :/
Edit NCT to u nas przegląd autka ;-)

Ostatnia edycja:
ViKamcia zdrówka dla Waszej całej rodzinki;* O matko, to miałaś jak ja, pechowy dzionek. U mnie dzień też zaczął się felernie, ale liczę, że na dziś już limit pecha wyczerpałam:-p
Sali a skąd Kaja zna słowo ''pipka''? Tak ją nauczyłaś? Moja nie nazywa jeszcze tej części ciała. Tzn mówi, że to pupa, oo.

Vegas moja wie co tam ma :-p
wczewśniej móiłam myszka bo tak ją ładnie uczyliśmy :-p a tata ma ogonek buahahahah
a teraz mówi "cipuszka" a mój się z nia przedrzeźnia i mówi że to nie cipuszka tylko pietruszka:sorry:
ja to się zawsze smieje :-p ale przynajmniej mówi ładnie na cipuszkę ;-)

Helloł.

Vegas Oskar nawet dobrze ją przechodzi. poprzednia noc byla najtragiczniejsza, bo temperatury dostał. dziś ok. Na podworko wychodzi, wiec znosny jest. Fakt swedzi go strasznie, najgorzej w pupci i w buzi. nawet na jezyku mu sie porobiły.

Sali Oskarowy uwielbia zadawc pytania o siusiakach, pipkach ( on mowi kipka ), czemu mama go niema, i zebym pokazala co ja mam. Nie zapomne jak w toalecie w auchanie na caly glos z przerazeniem zapytał " mamo gdzie twoj siusiak? jak ty sikasz jak nic nie zwisa?" wyobrazam sobie reakcje ludzi w kabinach obok.
Gada non stop, powtarza wszystko. trzeba uwazac co sie przy nim mowi. nawet potrafi przeklnąć. Z f nie mialam problemu tego typu, bo on zaczał mowić trudniejsze wyrazy jak mial ok 4,5 lat. i był na tyle rozumny zebym raz powiedziala ze dzieci nie przeklinają. A oskar?? matko i corko!!
w przedszkolu ktoregoś razu "kazał" sie dla pani nakarmic. zaptrany czemu pani ma go karmic odpowiedzial " bo pani i tak siedzi nic nie lobi, niech sie nie nudzi psy stoliku ".

Snoopy zaciskam kciuki za szybki, bezbolesny porod :)

zapowiada sie kolejny upalny dzien. Moze na wioche pojade pokosze trawe. opale sie troche. chociaz i tak juz brązowa chodze :)Moze ktoras chetna pomoc mi babci rzeczy posegregowac?? bo samej to tak sie niechce :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana;))Ja od 6:30 na nogach...cos spac nie mogłam dzisiaj;/Ciag dalszy upałów ale podobno jutro juz ma byc 20 stopni brrrr zimnica hehe

Renata to sie usmialam..."kipka" hahaha

Vegas a pewnie ze mówiłam ze to pipka ,przeciez nie bede jej tłumaczyc ze to pochwa hihi:-D

Mi kolezanka opowiadała jak jej synek mial 4 latka,chodziła akurat w koszuli nocnej po domu bez majtek po cos sie nachylała a on do niej:mamo co Ty tam masz?? ona:pupe.. on:nie to drugie...:-D

Ostatnia edycja:
Do góry