reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KAMCIA moja też ma to krzesełko, zabawa by la tym na początku a teraz leży i czeka chyba na Kacpra.

GOSIA oj tak znaleźć pracę z dobrą płacą trzeba mieć szczęście. Takie mamy czasy, szkoda gadać.

VEGAS Martynka zupełnie inna w okularkach.

RENATA jak to, że siedzisz 4 lata w domu i masz za to wypłatę????
A skoro macie dom po babci to jest sens budować następny???

BLANECZKA już tylko miesiąc wow. A może być i wcześniej bo 2 tygodnie przed i po terminie to norma.

MAGDA ładna kobitka z Ciebie, udanego pobytu w Polsce.

UWAGA UWAGA znalazłam prace i to w swoim zawodzie i w najbliższym mieście.
Teraz kilka dni w maju pójdę. Zresztą mam do niej w poniedziałek iść z kalendarzem i powiedzieć kiedy teraz mogę, bo jeszcze w maju mam kilka spraw do załatwienia a to lekarz w Wawie jeszcze z małym a to Dzień Matki w przedszkolu a to moja mama ma lekarza itp. A od czerwca już na umowę.

A byłam dziś w przedszkolu u pani dyrektor by moja 17 letnia siostra mogła mi odbierać Melcię bo jak ja zacznę pracować to nie ma szans bym ją odbierała. I problemy, bo ona nie pełnoletnia, bo nie ma dowodu. Tłumaczę, że nie mam nikogo innego żeby mi córkę ktoś odbierał, że my nie mieszkamy w miejscowości gdzie przedszkole i, że nie jest możliwe by babcia dzień w dzień jeździła z małym autobusem by Amelę odbierać. No to w końcu z niechęcią ale kazała mi przyjść w poniedziałek wypełnić wniosek, wpisać tam dane siostry i jej numer legitymacji no i będzie.

reklama
dorotar gratki!!!!! super ;-)
Malwina gratki! rówien dla zuzi :-)

Ja jakas taka zmęczona.... ide chyba łózka poscielam i poleze ;P
Hania poszla do babci a chlopaki dobranocke beda ogladac.... ehhh

Dorota a no mam kase za siedzenie w domu. Pobieram na Filipa swiadczenie pielegnacyjne z racji rezygnacji z pracy na rzecz niepelnosprawnego dziecka. No a ze to zbiegło sie w czasie w urodzeniem Oskara to odkąd mlody jest na swiecie dostaje co miesiąc pieniądze. teraz 21-go mamy komisje bo sie orzeczenie konczy dla F i zobaczymy czy nadal bede mogla sie starac o te swiadczenie.

co do budowy domu. narazie musimy wyszykowac dom babci, zeby jesienią w nim zamieszkac. o nawet gdyb nie bylo tej akcji teraz z wlascicielem to bysmy za rok musieli sie z tad wyprowadzić, a w rok ja nie wybue domu i w srodku go nie wykoncze, bo to Ł z tatą bedą robić a w sezonie wiosna-jesien oni pracują. zimą czasami tez. wyjdzie na to ze wieczorami bedą stawiac nasz dom. i wiadomo dluzej to potrwa.a domy dwa moge miec. Mam dwoch synów. nie bede sie pozniej glowic ze oni nie bedą mieli gdzie mieszkac na starosc. a jak mi sie odechce mieszkania w miescie i pokocham tą wies to mam 3 mlodszych braci. zawsze moge sprzedac za cene materiałów.

Dorotar gratuluję pracy

Magda
ładna dziewczyna z Ciebie:)

Gosia
powodzenia w szukaniu:)

Vegas Martynia śliczna:)

Sorry że tyle przeczytałam wszystko ale wróciłam z LU z uczelni no z moją doopą jest nie ciekawie nie mogłam dziś na zajęciach wysiedzieć od koleżanki z samochodu ledwo wylazłam... W poniedziałek do lekarza idę na razie nic nie będę brała bo ostatni cykl hormonów biorę i się dygam trochę... Ketonal w żelu po C został to się wysmaruje. Miałam iść na szpilkach ale teraz to czy w ogóle pójdę do kościoła stoi pod znakiem zapytania zobaczymy jutro... Domka śpi u nas robota wre ale nawet ruszyć się nie moge poduszki pod tyłkiem...

Hej
wink2.gif
Jeju, ale mnie dziś łeb rozwala
eek.gif
Postawiliśmy Młodej już huśtawkę i zjeżdżalnię na ogrodzie, oj, ale szalała
biggrin.gif
Zresztą - ja też
laugh.gif
Dobrze, że już weekend
biggrin.gif

Magda - super wyglądasz:tak: A ile masz lat, bo chyba umknęło mi gdzieś. Bo młodziutko wyglądasz, max 20:-p
Kasiek biedulko Ty nasza;-) Oby ból minął.
Dorota dobrze, że z przedszkolem już na guziczek domknięte i super, że znalazłaś pracę, gratki:tak:
Malwina kurujcie się z Zuzią, dużo zdrówka;*

umi... :rofl2::rofl2::rofl2:
a ja mysląłam że sobie skarpetkę obok położyłaś buehehehe a teraz wróciłam do zdjecia i faktycznie widze brzeg dywanu :eek:
ja kurde musze częściej okulary do kompa zakładac buahahaha
Malwina super... :-) gratuluję .. tylko żeby Ci na tym rowerze nie uciekała hihih moja jak Tylko ię nauczyła pedałować to z rowera zejść nie chciała i jeździła ile wlezie :-p
renata dziwne ze pytali Cię czy przez C masz Oskara zarejestrować jeśli w pl nie można dawac zagranicznych imion:sorry:
nawet znam imię "Bryan" które w polsce rejestruje się jako BRAJAN i nie ma innej opcji ...
kiedyś jeszcze można było dawać inaczej choć nie zawsze dawali , jednak nie było takiego zakazu jak teraz ...
a Twój Oskar z tego co widze jest z 2009 r jak Vika moja więc wtedy to już nigdzie nie dawano imion zagranicznych bo na forum nawet dziewczyny z róznych części polski pisały i u zadnej nie było mozna....
dorotar ja myślę że będzie się bawić .. bo widze że nawet Vi jest zainteresowana krzesełkiem...
dzisiaj wystawiły je pod dom i siadały na przemian popijając wodę :-D
gratuluję pracy!!!
Vegas pochwal się zakupem :-)

ViKamcia OK, zaraz wstawię fotki huśtawki tylko je wrzucę na lapka. Nawet ja mam fotę na zjeżdżalni, ale wstyd się pokazać:-D:-D Aha, pytałaś o brylki. To nie są te z Barbie. Poszłam do innego optyka i kupiłam taniej a skoro Martynce się te jej obecne podobają to niech ma:-) Dałam za nie łącznie 240zł - miałam upóst 10zł - to już oprawki i szkła wliczone:tak:

Nie wiem jak to z imionami jest, ale ja jestem nianią dla 20 miesięcznej Nicoli i nie było problemu co by nazywała się przez ''c''.

ogólnie huśtawka ze zjeżdżalnią w efekcie końcowym /będziemy jeszcze malować co by chronić drewno/ wygląda tak / nie patrzeć na wszelkie drabiny, jak zrobiliśmy to je wynieśliśmy:p /

Ostatnia edycja:
HEJ
Vegas super ta zjerzdzalnia i hustawka :-) :tak:
Kasiek kurcze oby to nic powaznego :* trzymaj sie

No i pogoda sie dzis popsuła... jak nie zaczelo wiac:szok: zachmurzylo sie i z 23 stopni zorbilo sie 16 :tak: ale to dobrze chwila wytchnienia od tego upalu, jeszcze niech popada troszke ;-)

reklama
Hejka

U nas całą noc padało i tez chłodno

Vegas a ile daliscie za cały komplet czyli slisk, hustawka i konstrukcję???

Elwirka a co tam u Was??? jak malenka

Kasiek kuruj sie i szybko do lekarza

Do góry