reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

FEMME ja niestety z zatoką (jedną) męcze się od soboty... Codziennie na tabletkach jakiś jade bo jest tragedia... Jutro do pracy i aż się boję jak będzie jutro... Mam wrażenie że mi oko wypłynie zaraz... Zdrówka dla Ciebie, ja dzień przed ślubem miałam ostatni dzień @:-), więc zadowolona byłam :-)

ZUZIA no niestety, takie są realia, u mnie naszczęście mimo tego że o ciąży szefostwo dowiedziało się jakoś w 8tyg a jakoś w 11 na chorobowe poszłam, to nadal tam pracuje, a wykorzystałam macieżyński i wychowawczy niby też, ale na wychowawczym pracowałam sobie po 8 dni w miesiącu, oni zadowoleni bo składek za mnie nie płacili, pracownika mieli który pracował tyle ile była potrzeba a ja do tego dostawałam wychowawcze i miałam 1000zł ogółem... Nie wszyscy są tacy jak tamte twoje szefostwo, ale niestety większośc...

DOROTAR szczerze- znaleźc prace po kilku latach siedzenia z dziecmi i właśnie z maleństwem w domu- bardzo ciężko... Mi jak pytałam pare miesięcy temu o prace (dorywczą) to kręcili głowami bo matki to podobno cały czas wolne dobierają, bo do dziecka trzeba bo płacze, bo chore... a mój młody ma już 3 lata więc niby już przedszkole i nie takie mamusiowe dziecko, ale mimo to... Powodzenia życzę

KASIEK ja wiem że sie jeszcze nie zdecydowaliście. Ja już Ci napisałam co o tym myślę :tak:.

A ja umieram, dziś chcę przetrwac bez tabletki, ale chyba nie dam rady, no masakra jakaś, zęby aż mnie bolec zaczynają...
Na dodatek pół nocy nie spałam- młodego najpierw główka z tyłu bolała, potem brzuszek, a teraz jeszcze kaszel doszedł, zostawiłam go w domu, na 15.40 do lekarza mamy, musimy już dzis to skontrolowac bo od jutra ja w pracy siedzę i nie będzie jak...

reklama
KASIAF - mama ma mnie zaraz jakimiś tabletkami poratować ... ale jutro do pracy piątek w pracy sobota wolna na szczęście więc raczej marne szanse żeby wyzdrowieć :dry: ... ja miałam dostać dzień po ale przed @ mam do dupy humor depresyjny więc ja podziękuje jednak :-p :-p a i tak chciałam odstawić i może za 3 miesiące jakoś się postarać o dzidzię ... zobaczmy jak się ułoży z kasą i mieszkaniem :dry:

FEMME no właśnie u mnie najgorsze że dopiero 7.05 będe miała wolne... I miałam nadzieje że przez te 3 dni wolne mi przejdzie, a tu nic... Nawet jeszcze gorzej, bo w sobote to mnie chociaż ucho nie bolało a od wczoraj właśnie ucho mnie boli....
Ja też jak bym miała byc przed @ to bym kombinowała, ale na szczęście wiedziałam że będe akurat po więc odpuściłam...

Położyłabym się spac, ale młody nie da... Pogoda lipna senna taka, ehhhh

anetka mój młody bije... najczęsciej mnie, na tesciową tez sie kilka razy zamachnął, za to mojej mamie to język pokazuje:dry:
kasiek wow co za kurs, dobrze że za free ma:szok:
femme wyleż się i wykuruj z zatokami nie ma żartów
Kasiaf ty też sie babo kuruj masakra z tymi chorobami teraz

A ja o sobie napisze, że młody nie został przyjęty do przedszkola, jeszcze czekam na wyniki drugiego ale tam to rraczej brak szans... Przygotowałam już sobie dwa odwołania i bedę ich maltretować

Ola też mam taką nadzieje a z zostawieniem nie mam problemu siostra C powiedziała że najwyżej da mi kopa i zamknie drzwi przed nosem:p

Dorotar
ooo do zoo fajnie szkoda że do jutra nie mogliście poczekać bo od jutra ma się ciepło zrobić:)

Femme
to zdrowiej tam no ja chyba Domce też bym nie dała tak szybko uciec chociaż gdyby miała mój charakter myślę że byłaby odpowiedzialna:)

KasiaF
nooo musimy pogadać jeszcze:) Jak się zdecydujemy to jeszcze cichaczem z ojcem pogadam bo kiedyś mówił że gdybyśmy budowali oni trochę pomogą:) Oj zatoki to chyba moja jedyna słabość;/

Umi ciśnij ich:)

dorotar no ja chce pracowac a w domu siedze juz ponad miesiąc. to nie jest tak ze wysylasz cv i znajdziesz prace. owszem dostalam pare propozycji ale za 1000 zl to zal jakis a nie praca...tym bardziej dojezdzac to by mi wyszlo jakies 800 zl...:dry:popieram Cię UMI
femme
aaa no nowa zabawka się marzy... znam to znam...:-Dzdrówka.
anetka a Ty nie mieszkasz w domu???pewnie z tesciami:-p
liza a Ty gdzie się podziewałaś???

No ja po obiadku relaksuje się przed kompem.Myszka spi,ze 2 godzinki spokoju:-)

gosia nie dość, że mieszkam w bloku, to jeszcze z tatą i bratem :-p ale może za jakiś czas przeprowadzimy się na wieś, do domu :tak:;-)

reklama
Do góry