reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam niedzielnie.

No a my wczoraj gości mieliśmy więc rano szybkie sprzątanie i tak do 11 już ze wszystkim się ogarnęłam a S w tym czasie dzieciaki na dwór wziął. chcieliśmy dzisiaj z Justynką na ścięcie włosków pojechać ale ciocia za bardzo czasu nie miała więc dopiero za tydzień się pojedzie, już S ze swoim bratem zaplanowali czas na ten dizeń.
Dorotar Oby jednak okazało się ze do przedszkola przyjmą. współczuję tego krztuszenia się. Ja się nie dziwię że się wnerwiłaś. Justynka mi nie raz leciała do drogi i żadne krzyki nie pomagały, ale na szczęście my mamy ok 200 m dróżki. ale żeby tak przeleciała to też penie po tyłku bym dała.
Lorata wiesz gdzieś czytałam ze tak naprawę podczas tego usg między 11 a 14 tygodniem określa się mnogość ciąży i to czy bliźniaki będą jedno czy dwujajowe.
a wiesz tak mnie trochę koli w oczy pewna sprawa. że ty cały czas o sobie piszesz i nie odpisujesz nikomu, no chyba ze do ciebie pisze? więc po co pytasz co u nas skoro raczej cię to nie interesuje?
Blaneczka ja dopiero 13 tydzień a już czuje się jak słonica.:-D. a co do ubranek to ja dlatego zawsze zaopatrywałam się w neutralne kolory.
Aleksandra Fajny uśmiech ma ten twój chorowitek.
Kamcia Ja raczej stawiam na to ze złapały ospę dziewczynki. nie sposób uciec od tego. ja przechodziłam w dzieciństwie ale S nie i jak dzieci ospę przyniosą skądś to będe miała od razu czwórkę do leczenia.:-D

reklama
Milka już nieraz miałam pytać, ale skleroza boli, czemu na Twojego Mężczyznę piszesz TZ?:-p
Ewi a nie chcesz by Justynka miała długie włoski?:-p
Gosdia biedna psinka:-(

Kasia zazdroszczę tego spaceru :-p ładna u Was pogoda? u nas ciągle pada :baffled:

EWI i jak będziecie ścinać włoski? ;-)

Vegas TŻ to chyba Towarzysz życia :-) o ile dobrze kojarzę ;-)

ANETKA troszke pokropiło, troszke wiatr wieje, ale poszliśmy... Stwierdziliśmy że zawsze z młodym to takie bardziej krótkie spacerki w okolicy domu, i wybraliśmy się do lasu, połaziliśmy po górkach (tutaj mamy nierówne lasu bardzo i trzeba wysiłku żeby po nich łazic) i na koniec weszliśmy na górę z której całą wioske widac, często nam brakuje takiego czasu sam na sam, bez pędzenia bo albo M musi się kłaśc, albo trzeba cos załatwic albo młodego odebrac, a dzisiaj tak odetchnęliśmy

Jutro misiek wraca, mordka moja, niby był 2 dni ale kurcze czuje jakby bo cały tydzień nie było, a jutro w pracy jestem i się z nim nawet za bardzo nie przywitam... Bo we wtorek do przedszkola to już o 19max20 do spania... A ja wróce ok 21...

snoopy no wiesz jak na zołzę przystało złośliwy humorek być musi

vegas spowiadam się no więc tak sprawa w koncu zakończyła się i Boo ze mną :-):-):-):-):-):-):-) jakam jest happy to nie wiecie nawet :-) w końcu mam ten sąd z głowy...no przynajmniej w tej sprawie bo przyszło mi z moim szefem do sądu się wybrać ja vs on .... :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

jestem na lekarskim w domu więc nadrabiam zaległości z synem i na uczelni ... no i w sercu nadal wiosna :-D

kasiek oj nie nie dwie nowe zmarszczki na kolanie znalzłam - straszne nie ? :rofl2::rofl2::rofl2:

Blaneczka 10 kg to strasznie mało :-) ja mam 175cm wzrostu startowałam z 70kg hihi a przytyłam 22kg :-) aktualnie mam 65 kg i jest mi ze soba dobrze ale te 22 kg w ciazy ... słonica jak nic :rofl2:

Lorata kontrowersyjna z Ciebie postać - wiedz o tym... o jakiej prywatności Ty piszesz ? ktoś Cię prosi o wstawienie zdjęcia Twojej buzi ? prosimy o zdjęcie USG - może Cię to dziwi ale takich "mamusiek" co miały rewelacyjne ciąże rewelacyjne historie życia miejsca zamieszkania to na MM było sporo - jest nas tu dużo i chcemy czuć się bezpieczne i wiedzieć że jesteśmy wśród swoich a nie ... że np ktoś wciska nam 'kity'!

Ostatnia edycja:
Anetka - ułożona główką w dół :)
Im bliżej terminu tym mnie stres bierze coraz większy .

Wiecie co ? Dziś miałam okropną sytuację . Nie rozumiem jak można tak robić młodym , samotnym matką . . .
Zostałam wyproszona z kościoła ! ! ! Byłam w szoku . . .

Kamcia przecudna Emmka w ogóle masz mądre dziewczynki:) Ospa rozwija się 2 tygodnie w sumie to miałabyś z głowy jakby dziewczyny miały

Dorotar mam nadzieje że niedługo się rozwiążą problemy z dzieciaczkami:)

Rox zmarszczki się robią od 19 roku życia więc mi się już robią 5 lat:)

Sorry nie odpiszę wszystkim ale nie dam rady

Kasia a no tak, bo Wy sami, zapomniałam ;-) myślałam, że z Kacperkiem taki spacer zaliczyliście ;-)

Blaneczka pamiętam, też się stresowałam :tak: i jeszcze w dodatku dowiedziałam się, że muszę mieć CC to już w ogóle się stresowałam.
Jak to Cie wyprosili? Kto? :baffled:

Rox super, że Borysek z Tobą zostaje :tak: a z szefem to co się stało? :sorry2: chociaż pewnie tu nie napiszesz, bo "życzliwi" czytają..?

Zuzia już w domku, leży sobie i mam nadzieję, że niedługo zaśnie :-p

Blaneczka ze mnie się położna śmiała że ja się wcale nie boję i mówiła co chwilę "Zobaczymy jak długo będziesz się śmiała" Śmiałam się do 16.15 o 18 była Dominika:)
Jak to Cię wyprosili??

reklama
jejku dziewczyny, ale sie obzarlam.. do tej kwy zjadlam 2 kawalki sernika z czekoladowym brownie, angielskie ciasta sa makabrycznie slodkie i kaloryczne, az mnie zamulilo a naprawde bardzo rzadko jest dla mnie cos za slodkie. potem czekolada, ech, niech ten weekend sie konczy bo ja z nudow tak wpierdzielam :p

gosdia Boziu, biedna psinka :( strasznie mi przykro :( kurcze, nie umiem normalnie czytac o krzywdzie na psach, od razu mi ciezko na serduchu :(

ewi dobry pomysl z tymi neutralnymi kolorkami ciuszkow. jak tak piszecie, ze sie dzieciaczkom "nagle" plec po porodzie zmienia ;) kurcze, to dopiero musi byc zaskoczenie ;D

vegas dokladnie tak jak anetka pisze- TZ to Towarzysz Zycia :) jakos mi tak zostalo z Wizazu bo tam dziewczyny tak pisza ;)

kasiaF milo spedziliscie czas :) ja wlasnie za takimi chwilami sam na sam tesknie bo ostatnio TZ duzo pracuje-odrabia godziny z urlopu i juz daaaaawno nie bylismy razem na spacerze ;/

rox hej :) nie znamy sie, milo mi :) 22latka, trafilam tu jak mialam nadzieje na fasolke, niestety dostalam @, ale sie zasiedzialam ;) nie znam sie, ale super, ze sprawy poszly na korzysc dla Ciebie :) gratuluje!

blaneczka jak to Cie wyprosili z Kosciola???? chyba zartujesz sobie??? no nie wierze normalnie, to dopiero katolicy od siedmiu bolesci!:no:

Do góry