reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy, to Ty masz wesoło jak tam uCiebie czeszą się szczotką do wc. Moja Zosia też pije soczki typu. Kubusie, albo takie ze słomki, ale też myje jej ząbki szczoteczką do żebów i Elmexem.. W tych soczkach są witaminki, to tak mi się wydaje, ze dziecko powinno je pic.

Kasiek, no mowię Ci, a wiesz o co poszło, o to żeby u Małej zakleił taki ostry kant przy parapecie. Nasze łóżko stoi zaraz koło niego a ona tam często siedzi. I tłumacze gamoniowi, ze może sobie krzywde zrobić, głowe rozwalić, zeba wybic albo oko wydłubac ;/ Todo niego nie dociera.. Dopiero by zrobił jakby krzywda sie stała. No to go nawyzywałam od leni i sama zakleiłam taśmą klejącą ;P

Ide się kąpać i pójde niedługo spać bo jutro na uczelnie.. A tak mi się nie chce...:eek:

reklama
Witam wieczorkiem postaram sie nadrobić cokolwiek ale ciężko będzie .
snoopy - ty jeszcze masz czas przecież , ale i tak wczas czerwcowym poszło :>
dorotar - ja daje granulowane herbatki i pije dużo na prawdę i wodę przegotowaną a soczkow np. wogole nie chce pic

Ostatnia edycja:
Zakuwam do biologii, chemii, matmy, ale nie bd wam opowiadać bo nuuda, zresztą nie mam zbytnio czasu.
Chodzę do liceum w wawie.
Boże ale jestem padnieta szkołą, mówię wam..niech to się już skończy. Zmykam spać, wczesna godzina, ale muszę, bo zasne na siedzaco.

kurcze ja się wykompałam i czekałam i czekałam, przysnełam Ala podobno w kościele też usneła:-D tata ją przyniosł, marudziła, rozebrałam, założyłam piżamę, zrobiła sisi i poszła spać przy czym jeszcze wydukała "mama zmarzłam w tym kościele":-D miała zimową kurtkę i buty....:eek:

co do zielonej herbaty, ja bym dziecku nie podawała wcale tak jak żadnej innej (dla dorosłych są nie za bradzo a co dopiero dla niemowlaka...)... jak coś ja jestem za melisą, rumiankiem, dziką różą i innymi owocowo ziołowymi:-p

dobranoc;*

Witajcie
Lorata na kiedy masz ogolnie termin? Ja tez chodzilam do szkoly w poczatkach ciąży - dziennej, ale lubiłam :tak: potem przeszlam do zaocznej :tak: kolezanki wiedza juz?
wampi ja tez raczej jestem za melisą zwykla, takim maluchom... a moje to piją herbatke zwykla badz wode... :-)

Na dzis planów jako tako brak, w domu siedzimy gdyż starszaki pokasłują a chce by wyzdrowieli na swieta...
obiadek juz mam przygotowany tylko kuraka upiekę ( wyczailam ze lepiej mi kupic calego i upiec i dzieciaki maja obiad na 3 dni :)) a uwielbiają go :tak:

Witajcie dziś pogoda lepsza, przynajmniej bez wiatru.
Nocka też lepsza, Amelka całą przespała, Kacperek tylko na cyca się budził a o 5.30 musiała wstać bo ostatnio K do pracy wożę bo nie mam jak jechać, koledzy z którymi jeździł gdzie indziej robią, a mamy tylko jedno auto.

MILKA życzę Ci tej ciąży.

SNOOPY, ALEKSANDRA tu nie chodzi, że coś złego w tych granulowanych herbatkach jest bo Amelkę też na nich chowałam tylko o to, że zawierają cukier a że4 mały taki delikatny to próbujemy odstawić najgorsze z możliwych, że tak powiem. No nie wiem jak to ująć.

GOSIA myślisz, ze taśma klejąca coś da na ten kant?? Nie wydaje mi się, lepiej kup są takie osłonki na rogi, stołu, półek czy właśnie parapetów.

WAMPI dzięki, tak właśnię tę zieloną herbatę kazała mi parzyć doktórka.

LIZA tak tak bardziej się opłaca kupić całego kurczaka niż osobno udka czy pierś.

Wiecie co to ja już nie wiem co z tą herbatą, może najlepiej samą wodę mu podawać.???

hejka:-)

Dorotar ja Ciebie rozumiem, boisz się o małego, bo ciągle Ci choruje.. Pewnie każda z nas by kombinowała aby tylko niemowlaka uchronić przed chorobami.

Do mnie M o 7 dzwinił, a raczej dzwonił jego telefon:-D bo słyszałam jak pojemnik podnosi:-p te wysiłkowe yyyyyyyyyy:-D wysłałam mu smsa i kurcze wstałam 30min temu:-D laski co polecacie na swedzące cycki?? bo mnie szlak zaraz trafi...

reklama
Helloł

Liza zdrówka dla dzieciaków.

Dorota nawet żeby lekarka powiedziałaby mi żeby podawać 3 miesięcznej Julce zielonej herbatę, to bym się w jej obecności w łeb popukała :sorry2: przecież herbata zawiera teina a to pochodna kofeiny i działa tak samo, to tak jakbym Julce lekką kawusię z pół łyżeczki dała :szok:
Ale każdy robi jak uważa mnie nic do tego :tak:

Kasia, Kasiek Wszystkiego najlepszego z okazji kolejnych "półroczków" :-)

Kasia zdrówka dla Kacperka.

Ja też mam w planach sprzątanie mam już serdecznie dość :sorry2:

Do góry