reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kasiek - oj dobrze ze sie skapnęlaś widomo pomylki się zdarzaja dlatego ja zawsze czytam i patrze . Ach przynajmniej w aptece sie dobrze zachowaali . A no długo jesteśmy :)
ewi to dobrze ze nie męczysz sie z żadnymi dolegliwościami.

My po spacerku .
Małemu zobiłam zupke ogórkową a on tfu ble nie będzie jadł i nie mialam wyjścia dałam mleko i zjadl pół bułki dobre i to . Ostatnio wogole do jedzenia jest strraszny . Do tego popsuł nam sie aparat :( masakra . Czekam na mężula i jeszcze spacer zaliczymy.

Ewi niestety za duzo nie spimy, w dzien tez nie lepiej 2 x po pol godz:sorry2:ja w ciazy ciagle spalam i przez pierwsze 3 mies wymiotowalam co rano i nic nie pomagalo a pozniej wieczorne wymioty doszyly tak od 4 mies.
Kasiek, powinni uwazac, ja kiedys wyslalam Ł po mleko ze znizka recepte juz mieli bo zamawiali i wcisneli mu bez znizki. Poszedl znowu i zaczeli przepraszac a gdyby nie pojsc zyskali by
Aleksandra my tez wlasnie wrocilismy ze spacerku;-)
A to Bartek z dzis zdjęcie0620.jpg

My po spacerku 2 godzinnym z Kacperkiem, a Amelka z babcią na ogrodzie była ale szybko do domku uciekła i w domku chciała siedzieć, a ja z małym prawie 2 godz spacerowaliśmy.
A przed południem u koleżanki z dziećmi byłam, która ma 15 miesięcznego synka i Kacperek od Miłosza w buźkę zarobił, dobrze że lekko.Po 17 po K muszę jechać i na zakupy b o końcówka pampersów.

Kasiek, powodzenia z leczenieM ;) i żeby tych skutków ubocznych nie było. i jak tam było u DUCHA? Dominisia jest słodka ;)
Liza, ale Hania bidula miała wypadek. Dobrze, że tylko tak się skończyło.. Dzieci tak mają:p
Anula, ale masz chłopa jak dąb. Moja Zosia nosi ubrania na 80-86 lub 1/1,5 roku, więc tak jak na nią powinno być. A z butkami to różnie bywa.. Czasem 20 to za małe, a czasem za duże... Ogolnie nosi od 20 do 22 nawet czasem.
Aleksandra, ja jestem z rocznika 89, moja Zosia za 2 dni będzie mieć 1 rok i 1 miesiąc, a ślub biorę w lipcu ;)
Vegas, wspólczuje buntu, oby szybko przeszedł.

My z Zosia po pracy i zajęciach też byłysmy na spacerze na gofrze z pudrem który wylądował na trawniku bo moja Księżniczka załapała focha. Byłyśmy w lumpeksie i kupiłam sobie dwie bluzki, mojemu D. spodnie dresowe ( bo zaczynamy biegać od pon! ;P) Zosi kupiłąm skarpetki. No i mama uraczyła mnie dzisiaj nowymi spodniami... Przydadzą się ;P
U nas wwszystko po staremu, choć ostatnio się nie kłocimy wiec jest ok ;P. Jutro cały dzień w pracy, więc mam nadzieje, ze bedzie padac. Zosia idzie do mojej mamy i tam pewnie bedzie latać z psem to ubieram ją w dres,bo jak założe rtajstopy to są do wyrzucenia. Malą strasznie dziąsła swędzą przez te czwórki ;/ smaruje jej Dentinoxem pomaga na szczęście trochę. Ach dużo by tu pisać o mojej Małej bo ona co dzień to wymyśla jakieś nowe cuda.
A jeszcze wam opowiem! Moja Zosia uwielbia chodzić do swojej prababci bo ona ma tam u siebie takie cośna styl ołtarzyka (jest bardzo wierząca) A ta uwielbia te świeczki, różańce i obrazy wszystko jej połyskuje aż piszczy :p. To na tyle. Jestem padnieta więcej nie dałam rady nadrobić ;/ i przepraszam, że tak rzadko się pokazuej, ale nie mam czasu :( nad czym ubolewam ;(

Ostatnia edycja:
No to dlatego się wkurzyłam bo uważam że w takich zawodach pośrednio odpowiadających za zdrowie powinni szczególnie uważa!!!

Aleksandra
ale masz wybrzydziucha:)

Anula ale Bartek dorosły a niedawno się urodził przecież:)

Gosdia Dobra jest Zosia:) Super że zakupy się udały. Moja swego czasu też latała do teściowej ona też bardzo wierząca i przekładała różańce obrazki i modliła się z nią ona w ogóle w kościele prosto stoi jak trzeba klęknąć to klęka jak bić w pierś to bije:)
A dziś też widziała ducha podobno jadł maliny w ogrodzie. Zaszłyśmy do kuchni i patrzę zdjęcia babci nie ma patrzę a ono spadło na ziemię nie wiem jak bo stało na półce za czymś tam ale luz:)

Wampi kurcze strasznie Ci te dzieciaczki chorują;/ Zdrówka:)

Wróciliśmy a mnie jakoś tak od późnego popołudnia mdli nie mam ochoty na jedzenie;/
Jest piątek i młodej pozwoliłam oglądać Shereka dłużej:)

gosdia - Gratuluję slubu juz tuż tuż :) , to mamy dzieciaczki w podobnym wieku . my juz mamy wszystkie czwórka za soba i były cięzkie noce , a teraz chyba tróki zaczynaja dokuczać .
wampi - to niedobrze, ale jak juz zaradził lekarz szybko wyzdrowieje .
kasiek - no straszny sie zrobił , a dzisija sie zbuntowal i mleczko samo wcienal . a nie kromke z ogórkiem jadł :)

Moj jest dzisiaj buntownik straszny ! Ma stałe godziny usypiania godzina 20.00 w łóżeczku a dzisiaj taki bunt foch że lata po mieszkaniu za tatą i nie ma bata go wsadzić do łóżeczka . Jakiś nieznosny się robi a już nie wyobrazam sobie co wykabinuje na roczek :D He tatus probuje go położyć hahahaha jeden krzyk

Witam się wieczornie

Ja po pracy, szlag mnie tam trafiał przy takiej pogodzie... No ale cóż... Wczoraj pokorzystałam, nie ma tak dobrze... jutro też będe słonko przez szybe oglądac...
Dostaliśmy pozwolenie na wycięcie drzew przy budowie... Hurrrra... Cieszymy się bardzo bo nie dośc że drzewa stały w miejscach które nam nie pasowały (jedno we wjeździe do garażu, drugie na ścianie, trecie w miejscu gdzie brama będzie) no i jedno takie wielkie i stare, to jeszcze będzie korzyśc bo będzie na zime już :-)

KASIEK oj masakra z tą pomyłką... Ja raz w szpitalu jak w ciąży byłam to dziewczyna ze mną leząła i mi opowiadała że raz ginekolog przepisał jej jakieś tabletki na podtrzymanie (miały kosztowac ok 20zł) ta poszła z receptą babka jej lek daje i woła 60zł to ta telefon do lekara i okazało się ze ten źle recepte wypisał... i tabletki które by kupiła gdyby nie różnica w cenach, mogły wywołac poronienie... masakra...

EWI trzymaj się cieplutko, unormuje ci się wszystko...

ANULA no duży bartuś jest...

VEGAS korzystaj, korzystaj, ja to jak po 9 z domu przychodze to po 20 wracam, i ze słońca nie mam kiedy korzystac... no ale mam dużo wolnych dni od rana do wieczora, tylko zazwyczaj wtedy pogody nie ma

Miłej nocki

Witam się wieczorkiem. U nas ciąg dalszy cudnej pogody to się sporo na ogrodzie siedziało a wieczorkiem szalałyśmy z Perłą w domciu
biggrin.gif

Kasiek faktycznie powinni uważać w takim zawodzie:sorry: Dobrze, że się zorientowali.
Anula ale śliczny Bartuś jest:-) Cudo;*
Wampi zdrówka dla Twoich Pociech;*

A gdzie Sali?

reklama
Witam my juz po zakupach jenych teraz M. robi sniadanko a mały właśnie padl bo o 6 pobudka była . Jak wstanie kierunek biedronka po zapasy dla malego :) i spacerek z tatusiem a ja porzadki na cacy :> a i sałatki zrobić potem tak że ciężki i pracowity dzień .
Miłego słonecznzego dnia :)

Do góry