reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lolkak nie mozesz jej znalezc? ;-) agentka:-) Zdrówka dla Mai :-)
kasiek no ba ze bym dała rade wychowac, ale poprostu moja psycha by wysiadła z trójka nie jest tak łatwo wszytsko zorganizowac, w tym momecie jest oki, daje rade wsio zrobic czasem mam gorsze dni ,al ez czwartym juz nie byloby łatwo...do tego w naszym Panstwie coraz gorzej....bałabym sie miec teraz czwarte jak wszystko coraz droższe- finansowo bysmy nie podołali... ;/
dorotar jestem tego samego zdania. Hania niby umie sobie wlaczyc gry na laptopie ale daje jej grac raz na miesiac ;P i to przez kolo 1h ;] mysle ze nic sie jej nie stanie od tego. a znow w tel lubi grac w Wormsy ;] i jak chce to gra.
Sali ja bym ograniczyla te gry Kajkajest jeszcze mała,a potem własnie w skzolach wychodza jakies róznice i inne dzieci wydaja sie byc "lepsze"oddrugich ;] takie moje zdanie.

Na dole podłogi pomyłam,drugie pranie sie pierze....a na górze jeszcze wsio do ogarniecia... Help... nie chce mi sie ;/
Milenaaaa super podejscie,witamy serdecznie u nas:-) ja w pierwsza ciaże zaszłam mając 17,5 l ;-) a urodzilam majac 18 i 4mies :tak: dasz rade ;-) pisz tutaj czesto. A jak Wam uklada sie z partnerem? starszy jest od ciebie? :-)

reklama
Liza ja mam termin 28 sierpień/ 3 wrzesień ...czyli 3 miesiące przed 18-stką .
Z Partnerem wszystko ok jestem z nim ponad 2 lata , i ciąża nic nie zmienia . Mieszkam z mamą on jeszcze też u rodziców , ale po zimie planujemy własne mieszkanie aby nie siedzieć z dzieckiem na głowie rodzicom .
chłopak w styczniu skończył 21 lat .

LIza no niestety ja się zastanawiam nad drugim w tym państwie co dopiero nad czwartym...

Milena witaj my na pewno nie nazwiemy Cię nie odpowiedzialną tu były młodsze od Ciebie mamy:) To na sierpień masz termin?? Napisz coś więcej::0
Mój mąż jest z 3 września a jak ze szkołą??

KASIEK ach pomyliłam Cię z KASIA F87, wybacz.

SALI bajki to i moja ogląda pod nadzorem ja nie pozwalam wcale samej Amelce do kompa czy laptopa podchodzić, jak jej się czasem zdaży mojego lapka włączyć pod nieuwagę kogoś dorosłego to nie miło sie robi. Co do myszki moja np. wie jak to sie trzyma ale, że ta strzałka jeszcze na monitorze lata to ona tego nie wie, więc nie obsłużyłaby lepiej niż ja. Kochana za małe, za małe. Skoro dziecko w wieku 2 czy 3 lat potrafi korzystać z komputera to potem w wieku 10-15 lat nie miejmy pretensji, że dla dziecka jest komputer ważniejszy niż ktokolwiek i cokolwiek inne. Są zabawki jak napisałam odpowiednie do tego wieku a nie komputery. Ja tylko czekam na wiosne to i moje dziecko od telewizora się odciągnie. Takie moje zdanie.

MILENAAAA witaj i gratulację, teraz dbaj i siebie i o maluszka pod seruchem. Masz rację nieodpowiedzialne są te które usuwają ciążę, skoro była taka odpowiedzialna by uprawiać sex to niech będzie i odpowiedzialna za skutki jakie przyniosło "przytulanie", bo niby najłatwiej usunąć ale to nie jest prawidłowy odruch kogoś kochającego, to już chyba lepiej urodzić i oddać dziecko do adopcji, jest tyle par które nie mogą mieć dzieci. Ech ale sie rozpisałam ale też jestem przeciwna aborcji.

LIZA no i Twoja Hania ma 5 lat a nie niecałe 3 jak moja Melcia.

Milenaaa To super. Fajnie ze z partnerem sie uklada, oby tak dalej :-)
Wstaw suwaczki w sygnaturke,bo widze ze znikły Ci?
Tutaj masz sciąge:
https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...ycji-postow-cytatow-itd-bez-komentarzy-17297/
Dorotar własnie moja ma juz 5 lat i staram jej sie to ograniczyc bo ona to by chciala czesto ale sie jej postawilam i jest oki. ;-)
Kasiek dokładnie.... takie te czasy sa teraz ze...;////

Ostatnia edycja:
Lolkak nie mozesz jej znalezc? ;-) agentka:-) Zdrówka dla Mai :-)
kasiek no ba ze bym dała rade wychowac, ale poprostu moja psycha by wysiadła z trójka nie jest tak łatwo wszytsko zorganizowac, w tym momecie jest oki, daje rade wsio zrobic czasem mam gorsze dni ,al ez czwartym juz nie byloby łatwo...do tego w naszym Panstwie coraz gorzej....bałabym sie miec teraz czwarte jak wszystko coraz droższe- finansowo bysmy nie podołali... ;/
dorotar jestem tego samego zdania. Hania niby umie sobie wlaczyc gry na laptopie ale daje jej grac raz na miesiac ;P i to przez kolo 1h ;] mysle ze nic sie jej nie stanie od tego. a znow w tel lubi grac w Wormsy ;] i jak chce to gra.
Sali ja bym ograniczyla te gry Kajkajest jeszcze mała,a potem własnie w skzolach wychodza jakies róznice i inne dzieci wydaja sie byc "lepsze"oddrugich ;] takie moje zdanie.

Na dole podłogi pomyłam,drugie pranie sie pierze....a na górze jeszcze wsio do ogarniecia... Help... nie chce mi sie ;/
Milenaaaa super podejscie,witamy serdecznie u nas:-) ja w pierwsza ciaże zaszłam mając 17,5 l ;-) a urodzilam majac 18 i 4mies :tak: dasz rade ;-) pisz tutaj czesto. A jak Wam uklada sie z partnerem? starszy jest od ciebie? :-)

Widze znowu zaczynaja sie robic z igły widły hehe.Liza czemy sa lepsze ?nie rozumiem;))

Zacznijmy od tego ze Kaja ogląda bajki na kompie dwie godz dziennie,ale nie siedzi całe dwie godz tylko z przerwami tyle sie uzbiera, woli komp. niz telewizor bo ma tam swoje ulubione bajki,nie popadajmy w paranoje nie ona jedna i nie ostatnia ogląda bajki na komputerze ..takie czasy;)

Co do gier to z ciekawosci chcialam zobaczyc czy bedzie umiala w nie grać,to są gry dla dzieci od 3 lat nie bez powodu i sa fajne na zasadzie znajdz kaczuszke ,umyj krówke hehe...ale woli bajki mimo wszystko.;P

Ostatnia edycja:
kasiek88kasiek tak termin mam 28 sierpnia z ostatniego okresu z USG na 3 września . hym uczę się w szkole z internatem ( spodobała mi się ta szkoła i dlatego ) czyli tydzień jestem poza domem na weekendy w domku . 2-gi rok się tam uczę u Dziewczyn w ciąży troszkę tam było przez ten czas . Patrzą na to całkiem w porządku także planuje dochodzić do września , o ile będę o siłach .

dorotar110 dokładnie . Tyle par nie może mieć dzieci więc lepiej oddać do adopcji bynajmniej dziecko było by szczęśliwe no i ta para również .
Iść do łóżka , trzeba znać konsekwencje jeśli się wpadnie .

Moja siostra była ( nie wiem jak to określić ) zła , a raczej bardzo zazdrosna , ponieważ nie może naturalnie zajść w ciąże . 2 razy miała ciąże pozamaciczną i teraz zostało jej tylko in vitro ....ale juz sie pogodziła ze wszystkim że ja będę mieć a ona nie .
Druga siostra , najstarsza Ucieszyła się i kazała mi nie wynosić się z miasta bo nasze dzieciaczki będą chodzić razem do szkoły/przedszkola . Siostra urodziłą 1,5 tygodnia temu .

reklama
Do góry