reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka

Temat imion widze ;)
Moje imię jest raczej zadko spotykane, w kazdej szkole bylam jedyna taka z takim imieniem ;P Heh...
A co do nadawaniu psom imion ludzi tez jestem przeciwna;P ale co zrobic jak tak ludzie robią ;P

Sali masz tutaj trolla podczytujacego? POZDRAWIAMY! ;P :eek:
młoda co u Ciebie???

Ja dzis sprzatałam, Miki własnie wstal i je obiad koło mnie a ja skonczylam dopiero...;P zostalo odkurzyc... olaboga, nic nie odpoczelam nawet ehhh... najwazniejsze ze udalo mi sie jakos to ogarnąc :-D
Dzis cos sie w tv poogląda, wreszcie mąz pojechal przedluzyl umowe w CP i wziol nowy dekoder za 1zl bo nasz juz ledwo chodzil i sie zawieszal ;P przez 3 mies mamy wszytsko a do tego 5 kanałów VOD :D przegapilam Zmierzch ;P ale mam nadzieje ze jeszcze bedzie... Wielki mały wiking fajny filmik ;) no i Miłosc na wybiegu polecam :-)
A jutro chyba w domku siedzimy ;P tylko na jakies zakupy do domu przydaloby sie wpasc dzis ;P zalezy o której maz wróci :p

edit. Macie jakis pomysł na sałatke z groszkiem? prócz warzywnej? ;P

Ostatnia edycja:
reklama
KasiaF to masz parę w rękach:)

Sali to i ja ją pozdrawiam:)

Malwina
gratuluję nocki:)

Co do imion ja lubię proste ale niespotykane tak często:) Chociaż Oliwia bardzo mi się podoba. Dominiki np.znam dwie tylko siostra C pracuje w przedszkolu i mówi że Dominik jest bardzo mało:)

Dobra biorę się za dół bo syf jeszcze a akurta mało ludzi w domu bo wczoraj zjechało się rodzeństwo C...

dlatego nie dyskutuje się o imionach bo to rzecz gustu ;-)

a mi się dla chłopca podoba jeszcze Oskar
ale Victoria i Oskar pod jednym dachem to trochę ciulowo brzmi:-p
Gloria tez ładnie ..ale tak jak z oskareem, nie pasuje juz..
za to mojemu D podoba się Oktawia a mi teraz już tylko kojarz sę ze skodą :/ choć jakby takiego auta nie było to chetynie nazwałabym tak swoją córkę :-)
a np moja kuzynka ma na imię Olimpia

:tak:
nie widze tez nic dziwnego w imieniu Cyprian czy Kajetan jak komus się podoba to moze dawać.
a co sądzicie o imieniu Tristan?

jedynie jestem na nie tak jak pisąłam BraJanom i dŻesikom itp ;-)

kasia pisąłas o stanisławach..
no a Kamila tez pochodne od męskiego Kamil :-p
albo Patrycja , Gabriela... i wleie wiele innych które juz sie na Tyle przyjęły że nawet można o tym zapomnieć ;-)
[/FONT]

Tak ale one są takie pospolite, i jakoś nie rażą... Ale jak widze ładną dziewczynę, pytam o imie mówi Stanisława no to dziwnie mi jakoś...

wampi bo taki braJan to do niczego nie pasuje ;-)

Kasia dla mnie nadawanie psom imion ludzkich jest lekko nie ludzkie ;-] znam psa o imieniu Izabella :-p i mówiła kumpela na nia Bella..
później każda Iza kojarzyła mi się z Belką wielką grubą :-p
albo Max... ile teraz Maxymilianów.. i co.. jak ktoś mowi jak ma Twój stn .. Max - no tak jak pies mojego sąsiada... szczyt bezczelności ...

dla mnie psom powinny zostać imiona burek szarik reksio czy nawet i Filemon :-p albo z jowoczesnych gangster, demon czy sopel niech bedzie :-D a nie Maks , Tobi , czy Kajtek
mam kolegę Tobiego (Tobiasz) i D kumpla pies ma Tobi... masakra... nie wyobrażam sobie psa ludzim imieniem wołać bo by mi było głupio na ulicy :-p

Aaron (tak się pisze) też ma znajoma tu z Ie synka , wiec jestem przyzywczaona..
zresztą brat tych z bacsktret boys miał Aaron :-)
jak byłam młoda(12 lat) to mi się podobał :-p haha sam miał wtedy z 13 lat :-p
No widzisz, a mi Kajtek kojarzy się tylko z psiakiem... Ja natomiast miałam suczke Sandre, i Lore... A siostra ma teraz szynszyle: Bobka i Bobinke:laugh2:. A z Aaronem, to oni chyba mają spolszczone (jedno A)  no i ty piszesz o zagranicy a ja o polsce... i mi to właśnie jest dziwne, zwykła polska rodzina, która tu mieszka a imiona zagraniczne,.,, AAA i mam kolege ARIELA...

MŁODA siemka

LIZA ja nie znam przepisu, może na necie poszukaj 

Kurcze zimno mi :-(

liza u mnie wszystko ok . Czekam na rozprawe z sądu . K . oczywiscie wydzwania wypisuje obraza mnie i grozi . Jestem w trakcie załatwiania nowej szkoły :-) . A mlody rośnie jak na drożdżach ;-)

o to moje małe wielkie szczęście :*

P260112_09.06_[01].jpgP270112_14.30.jpgP030112_11.56_[02].jpgP210112_19.25_[01].jpgP260112_09.05.jpg

Młoda ale on się zmienił!! Śliczny:) Ojoj to się porobiło ale dobrze że to skończyłaś i sąd wziął się za K!! Czemu szkołe zmieniasz?? Jak tam z nowym chłopakiem??

Witajcie dziewczyny:)
ja tak na szybko odpowiem na pytania by znowu nie było że nie odpowiadam;P
lolkak, w Atenach sie urodziłam i mieszkalismy przez 10 lat.A od 11 lat mieszkam na Krecie a mój K to urodzony Kreteńczyk.
ANIA to mnie pocieszylaś kochana;P Ale i tak modle sie tylko bym wymiotów nie miała reszte wytrzymam, chyba;P
sali, zapowiadaja się super urodzinki!ja też uwielbiam swietowac i tylko w dużym gronie
Vikamcia, czyli cała podróż do Grecji ile Wam zajęła?A płynęliście do portu w mieście Patra;)
Gdy miałam 8-9 lat to razem z rodzicami pojechaliśmy na wakacje do Polski promem właśnie.I tylko jeden raz rodzice odważyli się na tak długą podróż:szok:Do samego portu w Patrze z Aten wyszło około 4 godziny drogi, potem 30 godzin promem no ale to był super wielki prom, z basenem, mieliśmy swoje pokoje i wiele innych atrakcji było.No ale po promie czekała nas jeszcze droga autem miedzy innymi przez Austria i tez zrobiliśmy sobie postój w hotelu w drodze do Polski.Dla nas , dzieci to była super przygoda no ale rodzice sie wymeczyli z 3 dzieci:-D I od wtedy do Polski to tylko lataliśmy:-D Byłam w Polsce z rodzicami i rodzeństwem 6 razy i zawsze bralismy babcie-mamy mamę i spedzalismy urlop nad polskim morzem.Jeden raz byłam sama z K czyli razem to 7 razy byłam w Polsce:tak:Chyba was nie zamęczyłam tą opowieścią?!:-p

Ewi, torcik sliczny a i miło i Ciebie zobaczyć:tak:
kasia, ile pierogów?:szok:Ja nigdy ani jednego pieroga nie zrobiłam:-D
młoda mamusia, jaki słodki Rafałek :*

liza u mnie wszystko ok . Czekam na rozprawe z sądu . K . oczywiscie wydzwania wypisuje obraza mnie i grozi . Jestem w trakcie załatwiania nowej szkoły :-) . A mlody rośnie jak na drożdżach ;-)

o to moje małe wielkie szczęście :*

Zobacz załącznik 430850Zobacz załącznik 430851Zobacz załącznik 430852Zobacz załącznik 430853Zobacz załącznik 430854

No widze ze rosnie jak na drożdzach :) słodziak!!!! :-)

kasiek i jak Ci sprzatanie idzie? ;-)
Myrsini nie wymeczylas historia nio co ty ;-) a jak sie czujesz? moze jakis suwaczek fasolki wstawisz? :-)

Maz juz wrócił ale wozi drzewa do garazu i wegla ;P co by na tydzien starczylo ;] ehhh

Ja ide odkurzyc bo wyszlismy na dwór wkoncu i mama mnie zgarneła z ferajna do nich, posiedzielismy i teraz wyszlismy, jeszcze Miki po podwórku teraz pobiegal z Danielem i do domu wrócilismy, a Hania u babci jeszcze siedzi ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Myrsini no co Ty fajnie coś się o Tobie dowiedzieć. A z rodzeństwa to masz dwie siostry czy jak bo chyba o starszej siostrze mówiłaś ile lat mają??

Liza posprzątałam i leże nie wiem chyba się przemęczyłam bo jakoś mi niedobrze;/

JA też swoją dziś na dwór wygoniłam ale nie na długo bo nie była ponad tydzień bo kasłała więc 30-40min jak na pierwszy raz w takim mrozie wystarczy:)

Do góry