co ty pleciesz?EWUSIA jeżeli stać cie na kupowanie oryginalnych płyt, bieganie do kina, kupywanie oryginalnych ciuchów, i zagranicznych leków, to sobie żyj w tym państwie, które tak naprawde okrada nas, szarą siłę roboczą, którą te PAŃSTWO chce całkowicie zmieszac z błotem i zamknąć dostęp do jakiejkolwiek kultury!
Poza tym jeżeli masz zamiar dawac swoje wywody i mądrości na temat ACTA i wywyższac się wiedzą ściągniętą z jakiejś innej strony to idź prosze na strony które zajmują się sprawą ACTA
AMEN
jeśli mnie na coś nie stać to tego nie kupuję,wg.Ciebie jesli nie mam na sukienkę to mam ją ukraść?
przytaczasz linki w ,których jest mowa o niezgodnych z prawem zapisach,nie wszystkim.
Obwinianie rządu nic tu nie da,bo to nie jest wymysl naszego rządu,czytałas to co napisałam.Akta podpisują cywilizowane Państwa.
Jeśli przestaną być sprowadzane i sprzedawane podróbki to gospodarka zyska,a co za tym idzie każdy zyska.Wystarczy poczytać co to są akta a nie bazować na wypowiedziach internautów i protestach,bo niestety nie każdy wypowiadajacy się ma jakiekolwiek pojęcie o tym co mówi.Są to glownie mlodzi ludzi którym kultura zamyka się na ściągnięciu pirackkiej gry lub płyty.Powielane wypowiedzi j/w.
Wypowiadasz się na dany temat więc licz się z tym,że ktoś może mieć inne zdanie,nie każdy bezmyslnie przytaknie,takim sposobem sieje się panikę i dzieje się co się dzieje.
I bardzo proszę o kulturalny dialog,pisanie amen i przyklaskiwanie temu to nie rozmowa.Ja nie atakuje,odpowiedziałam.