reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vikamcia wiesz ja piszę po polsku na tyle ile umiem i rozumiem na tyle ile potrafie;P
Nie studiuje ginekologii tylko medycyne i akurat nie uczyłam sie o tabletkach "po".U nas nazywają sie w przetłumaczeniu poronne
A mój K jest chirurgiem i też niewiele wie o polskich tabletkach i o tym jak sie nazywaja:)

sali, ​trzymam kciuki !

Ostatnia edycja:
reklama
Myrsini a skąd Ty jestes bo chyba przeoczylam;)

Długo mieszkasz za granicą??/całkiem nie zle piszesz po polsku

lolkak a jakoś tak niedawno w tamtym tygodniu chyba:) wiesz sporo czasu mamy a do tej daty to sie jeszcze zdąży pozabijać:-D. Co jest twojej mamie?
Anula miły tatuś:/ nie ma co, mama tez nie jest za super. Albo jest pod silnym wpływe taty albo sama nie wiem:sorry2:
kasiek ja tak szłam z podstawówki z kolezanką:-D, od szkoły do pracy mamy było raptem 15 min a nasz rekord wynosił 2 h i 20 min ale mi sie wtedy dostało:-D

Liza Ania wrzućcie na luz:sorry2:, prawda jest taka że i Ty liza dość dobitnie sie wyraziłaś a Ania też zaregowała jak zareagowała. Tak wiec laski spokojnie:);-)

Kamcia dawaj filmiki ;-)

Co do szkoły ja wychodząc od siebie z klatki do bramy szkoły miałam jakieś 50-60 m :-D więc zasuwałam sama nie było potrzeby odprowadzania.
Z Julką nie będzie kłopotów po dzieciaki przyjeżdża gimbus który zatrzymuje się 15 metrów od naszego domu panie dopilnują żeby dziecko wsiadło i wysiadło ;-)

a ja myslałam, że ANIA jest z naszego wątku;)Ale to forum publiczne więc miała prawo "wtrącić"sie w rozmowe;)

Anula, musi Ci byc przykro z reakcji rodziców zwłaszcza ojca.Nie wyobrażam sobie tego:baffled:Że nie złagodniał jak zobaczył wnuka:confused: I w ogóle, że odciął Cie od wszystkiego i nie pomagał finansowo gdy sie uczyłaś.Smutne:(

A ja dzisiaj nie poszłam na uczelnie bo te skurcze są takie nagłe i bałam sie trochę.K umówił nas na 15 do kliniki zobaczymy co i jak

kaama,
u nas tak samo te dzieci które mają szkołe daleko to wozi ich szkolny autobus taki żółty.Odbiera i odwozi pod sam dom

Ostatnia edycja:
UMI, mi właśnie chodzi o taką syt. jak przedstawiła KAMA... Że dziecko pojawia się i staje się przeszkodą w realizacji ambicji rodziców... Później dziecko dorasta rodzice spełniają plany które mieli założone przed pojawieniem się malucha, a czas który spędzają na tym zamiast z nim zastępują "prezentami" nie powiesz mi że taki maluch nie poczuje się niechciany... Nie mówię że tak MUSI byc, bo przecież prawie każdej z nas dziecko pojawiło się nagle kiedy miałyśmy inne plany ale nie kojarzę żeby któras kiedys pisała o usunięciu...

MYRSINI to widze że twoja mama miała bardzo duży nacisk na nauke polskiego? Bardzo fajnie, bo mam kuzynke niemke ma 18L. i kiedyś jak była malutka to po polsku gadała, ale teraz tylko troche rozumie i niewiele powie, ale żeby pisac... nigdy w życiu...

KAMA przykro mi że takie dzieciństwo cię spotkało... Jestem pewna że ty małej takiego losu nie sprawisz... Jesteś świetną mamą :-)

LIZA, fakt że Ania tu kiedyś pisała, ale ja też kiedyś pisałam tutaj ale mimo to jak wróciłam na te forum to się "przedstawiłam" bo nie było tu zbyt dużo osób z czasów kiedy tu pisałam... No ale zauważ że czasem osoby nowe dołączają się tylko do tematu które je w jakimś stopniu ruszył, i mają coś do powiedzenia...

ANULA smutne to co piszesz... Ale z opisu wynika że twoja mama chciałaby się z tobą spotkac ale tata ją blokuje... Więc może spróbuj ty z nią się skontaktowac, bo może ona boi się ojca...?

Eh widze że atmosfera się tu zagęszcza... Niepotrzebne scysje i picie jedna do drugiej... I to na dodatek coraz więcej sporów się tu pojawia... Eh, teraz jak mam urlop i moge na necie siedziec, to odechciewa sie...

Myrsini to w polsce nigdy nie bylas? mama Cie polskiego uczyla?:-)

Umi sorrka ale ja nie chcialam nikogo urazic napisalam jak bylo, chce poznac z kim pisze, chyba mam prawo, ja jak na jakims watku sie nie udzielam, jest jakas rozmowa to nie wpadam tak by wyrazic swoje zdanie gdy nikt mnie nie zna... :eek: chyba mam prawo sie zapytac / napisac by cos o sobie wspomniala? :-) do nikogo nie pije ani nic z tych rzeczy.:tak:
Kasia nie pije do nikogo, chce by napisala wiecej o sobie, bo jej nie znam :-D

Ide obiad robić :-) mnie to juz smieszy co tu sie dzieje ;P przywyklam - 3 lata nauczyly "zyc w takich warunkach" :-)

Ostatnia edycja:
kaamaa wow fajnie macie z tym gimbusem:tak:, u nas dzieciaki na wsi dostawały od szkoły bilety na pks, ja sie nie łapałam bo dojeżdżałam akurat do miasta do szkoły:-p.

reklama
Kasia własnie to samo miałam pisac,ze Marysini piszesz idealnie po Polsku,skoro juz tutaj zawitałas moze bys sie nam pokazała ;)Masz gdzies profil na jakims portalu lub moze tutaj foteczke...bedzie miło;)

Do góry