reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A u mnie padał śnieg ale juzrzestal;P
Sprzątniete, ogarniete, szybka wizyta tescia byla, przywiózł nam drzewo 35km traktorem... :sorry: uparli sie z tesciową ehhh...
Miki spi od 11:30 takze juz godzinka:)
A mój urwis jutro konczy 19mies :D leci czas dziewczyny;-)

reklama
Witam Was ponownie. Wiem ze miałam pisać częściej ale jak na złość dopadło mnie jakieś choróbsko żołądkowe.:baffled:.
tak poza tym to u nas nic ciekawego. wczoraj byliśmy w gości, potem wieczorem ja miałam gości.
jedyna atrakcja to zaliczona kontrola drogowa.:-D.
Posprzątane już prawie mam. została kuchnia korytarz i łazienka. ale to dopiero jak upiekę biszkopt na tort dla Justynki.
Anula Jak szybko ten czas leci.:-D:tak:.
Malwina Oj ja dzisiaj też sobie pospałam bo aż do 9.30:-D.

Witam sobotnio. U nas sprzątanie jak to w soboty no i oczywiście zabawy z Perłą. A J. tradycyjnie na zakupach
biggrin.gif

Wczoraj do 23 cudowaliśmy z Mychą nim zasnęła bo tylko mama i mama a J. woli ją usypiać bo ja jestem zbyt miękka jak to mówi. Nie cierpię jak Mycha wyje a bez przerwy wczoraj wyła. Myślę nie dać jej dziś na drzemkę bo i tak nie jest śpiąca, może wtedy wieczorem pójdzie jak człowiek spać
sorry2.gif

Gosdia może faktycznie ma jakiś bunt skoro zasypiała zawsze bardzo ładnie wieczorem:tak: Zobaczymy jak dzisiaj będzie wyglądało.
Anula całuski dla Bartusia z okazji ukończenia pół roku:-) Pamiętam dokładnie pół roczku Martynki:-D
Liza ciesz się, będzie na opał:-)
Ewi jakiś pomysł na tort dla Justynki? Ma Justynka wymagania?:-)
Wampi to super, że czyściutko macie, u nas dziennie trzeba zasuwać ze sprzątaniem bo i Martynka, i J., i moi rodzice to straszni bałaganiarze:sorry2: Miłych zakupów:-)

Wy o sprzątaniu a mi się podłogi masakrycznie zmyć nie chce:-D Od wczoraj się przymierzam żeby u małej choinkę rozebrać... też jakoś mi się nie chcę:-D

sorki ż emnie wczoraj nie było ale czułam się fatalnie przez tą chorobę :/
kasiek ja jestem 87 rocznik :tak:
wampi bo to właśńie zależy od ubioru albo od makijażu jak wyglądam ;-) no i od fryzurki też :-p hihi

moja jeździ w foteliku 9-36 już odkąd ważyła 9 kg(sama siedziała sama stała ) miała pół roczku i tylko wymieniam z niego wkładki :tak:
jest idealny a najlepsze jest w nim ze się rozkłada całkiem do pozycji leżącej więc jak była mała to ją mogłam rozłożyć bardzo mocno tak aby pasy ciągle trzymaly i sobie wygodnie spała ;-) teraz jest oprzypięta normalnymi pasami bez żadnych wkładek i jest ok ;-)
Emma ma taki sam fotelik :-)
Vegas a kto nie lubi się tulić do własnego dziecka?? :-)
ja z moją też miałam tak ze potrafiła zasypiać przez godzine , bawić się opowiadac mi co robiła w ciągu dnia .. i za nic nie chciała się położyuć.. chodziłą po pokoju i zaglądała w szczelinki ;-) już się przyzywczaiłam..
na szczęscie zasypia u siebie... z zmamusią u boku ;-) ale po zaśnięciu wychodze :-p
anula buziaczki na 6 msc :*
Ewi Justynka ma już 5 lat :szok: normalnie te dzieci tak szybko rosną... jaki tort będziesz robiła??

ale mało napisałyście :-p
my choinkę posprzątaliśmy wczoraj bo Vice zaczęą strasznie przeszkadzać ;-)
no i już ciągała za łańcuchy i ściągała bombki... więc uznałam ze 3 Króli to idealny moment ;-)
posprzątaliśmy trochę i mamy czyściutko :-)

kama znalazłam 2 filmiki z wakacji jak Vika mówiła , i dzisiaj nagrałam jeden (bo mam funkcję nagrywania popsutą i mi się akurat udało) więc wgram na yt i pokażę jak sobie gada

Jak miło się pisze bez nerwów :-) strasznie mnie wkurzało to że nie mam funkcji...

Wampi to prawda CCC ma dziwną rozmiarówkę, kupiłam nie dawno kapcie Julce rozm. 23 i są na styk :dry: a inne buty w tym rozmiarze są na nią w sam raz :tak:

Kamcia u Nas tak jest że choinkę się rozbiera po 3 króli albo po wizycie księdza po kolędzie, u mnie i to i to już było, ale choinka stoi bo dzisiaj jeszcze I dzień Świąt planuję z sobotę rozebrać, żeby na Julki przyjęcie urodzinowe już nie stała, z dzieciakami różnie bywa :tak: W takim razie czekam na filmik :-)

Vegas a o której Ci Martynka wstaje? Julka ostatnio przestawiła się i wstaje 8:30- 9:00 i efektem tego jest późne pójście na drzemkę, a później do 21 wala się w łóżeczku, co prawda usypia sama w swoim pokoiku, ale bardziej odpowiadało mi to że wstawała o 7:30 i o 20 już spała, od poniedziałku będę ją budzić.

My właśnie wróciliśmy od teściowej, Julka wyszalała się z ciotecznym rodzeństwem a teraz się usypia, jutro znowu się spotkają bo na 9tą jest msza za teścia i później obiad u "pani mamusi" ;-)

To u mnie młoda tak się ze spaniem rozstriła że ja już słów nie mam... Zasypia mi po 23.... a wstaje grubo po 10 rano... i ciężko ją obudzić a nawet jak się uda przychodzi do mojego pokoju ładuje się do łózka odkreca dupskiem i spi do 11 nawet!!!!!! usypianie, bajki, nawet ciepla kompiel nie pomaga...

Kaamaa Martynka od pon-pt wstaje najczęściej wtedy jak ja wstaję do pracy, więc o 7, czasem 7.10. A w weekend różniście, nigdy nie ma stałej pory w week bo raz się budzi ok 7, raz przed 8 a czaaasem 8.30. I drzemkę zawsze ma ok 13, bez problemu na nią zasypia, cyrki są dopiero jak się ją kładzie na noc spać bo chce do nas do wyrka, bo chce taką lub siaką zabawkę, bo chce na opa, bo chce do mnie a J. ją usypia, bo chce do Bisia czy Dusi i tak płacze i mówi co chce. Jeszcze z 3x na nocnik chce iść wtedy i to tak trwa.

reklama
Do góry