reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wampi przez to że piszesz że Twoja córa chce bawić się w piaskownicy widzę że nie jest maniaczką komputerową owszem fajnie że ma takie rzeczy bo wszystko jest dla dzieci w odpowiednich ilościach bo to też rozwija umiejętności:)

reklama
Kurde jak była cisza to na amen a jak się rozpisałyście to ciężko nadrobić:-D

Co do prezentów na komunię ja też dostałam kolczyki a miałam nieprzekute uszy:-D

Moja mała też lubi babrać się w błocie, robić zamki z piasku, wtykamy czasami jakieś kijki i liscie i robimy palace:-D nie wiem jak będzie jak nie będziemy miały podwórka... ja też zawsze na podworku, nad rzeka, na boisku,a podchody to jeszcze z 6mies temu mi się marzyły żeby zebrać znajomych z dzieciństwa i się poszukac:-D tez skakalam po sianie i to chyba był najfajniejszy okres jaki pamietam:-D a swedzenie i pordapania od slomy/sniana to pamietam do dzis:-D

Wampi u mnie Ala tez leworęczna i kombinuję jak by tu prawą rękę ćwiczyć i ciastolina i inne takie pomagaja. Ja jej nie dam póki co siadać do kompa bo bym ja totalnie zepsula... znam dzieci ktore cale dnie w jej wieku slecza przed komputerem... ja wole gry zrecznosciowe jej kupic i z nia cwiczyc zdolniosci manualne a nie odmuzdzac wlasne dziecko:-D jak kiedys bedzie chciala to ok 2 fgodziny raz na 2dni... i koniec... Wkurza mnie że Mariusz pozwala Gracjanowi siedziec ciagle i grac... Jak jestesmy we 4 to ciagne ich do monopolu ale czasami sie nie da...

Ostatnia edycja:
kinect wiele rodziców sobie teraz chwali bo wiadomo w dzisiejszych czasach dzieci siedza tylko przed TV albo komputerem a to super rozwiazanie ale moja za mała:-Draz u M grala ale jej nie wychodzilo bo nie umiala motylkow lapac i na tym sie skonczylo.. ja bym sama pograla bo tylko leze i gnije:-D ale dzis wysprzatałam i w miarę dobrze się czuję zajeło mi to ze 3h ale co jakiś czas siadałam, albo lezalam bo brzuszek pobolewał.. jak ja bym chciala zeby dzidzia byla chociaz z 3cm wyzej...:-(

Wampi no to rzeczywiście dla małej to pewne forma ruchu i dobrze bo nie siedzi cały czas więc i jej się nie znudzi a w deszczowe dni to dobra alternatywa:)

Snoopy
nie smęć:p jeszcze zatęsknisz za brzuszkiem:):) Ja chciałabym mieć taki brzuszek jak masz teraz nie za duży ale widać już :) Teraz to bym się cieszyła i głaskała cały czas bo z Dominiką to różnie było;/

Witam ;)

Liza, moja Zosia jest taka mieszana... Choć wszyscy mowią, że wiecej ma z mojego Damiana.
Wampi, kinect to fajna sprawa;) Uwielbiam go... Tylko czasu mi brak :[ już nie pamiętam kiedy ostatnio grałam. Chciałabym sobie jeszcze sprawić taki program do fitness bo podobno jest. A jak córa zwolniona z wf to tak sobie nadrobi ;)
Kasiek, czasy czasami, ale te niektóre dzieci to szok.. Znam takie, które w wieku 6 lat nie potrafi jeździć na rowerze, nie gra w piłkę i może z dwa razy w zyciu było na sankach... Żal pisać o tym nawet. Ale tak to jest jak rodzice są dumni z teog, ze dziecko perfelcyjnie gra w gry komputerowe...

A co do prezentów komunijnych to my mojemu siostrzeńcowi kupiliśmy psp, ale on moze tylko w weekendy grać i w ogole ma ograniczony czas... ;)
Lecę pisać mój drugi rozdział pracy. Bo dzisiaj złożyłam CV, jak się uda będzie praca... Ja nie wiem jak pogodze, studia dziecko, licencjat, dom i praca hahaha ;P
Zajrzę może później.

Gosdia to trzymam kciuki za CV &&&&&

Kamma właśnie nie w Sylwestra:) Ale chyba w 4 stycznia:p Bo C był wtedy w górach ja z koleżankami i spotkaliśmy się właśnie 4 stycznia i chyba to prawdopodobna data poczęcia hahah
Domka po prostu idealnie się w termin wpasowała haha

kurde napisąam posta ... pojechałam do znajomych , wróciłam.. przypomniaam sobie o poście.. chciałam go wstawić ... i mi się skasował bo pisało że zbyt długo nie byłam na stronie i żeby odświerzyć ... no i dupa... :/
wcześniej tak się nie robiło...:/ a jak zrobiłam wstecz to mam puste okienko.. chyba ze coś z moja przeglądarka nie tak :/

Ja nie smece, ale przez to że dziecko nisko ja odczuwam boleśnie wiekszość ruchów dziecka... dlatego mysle ze jak by bylo wyzej to by mnie nie bolalo;-)

reklama
Do góry