reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej

Te wszystkie tabletki na odchudzanie itp to jedna wielka ściema... Co z tego że się schudnie bez wysiłku, jak po czasie na bank kg wrócą i może być ich więcej, ja się pilnowałam żeby nie chudnąć wiecej niż kg tygodniowo bo tak najbezpieczniej, no i bardziej zależało mi żeby tłuszcz w tkankę mieśniową zamienić a nie spalić sam tłuszcz bo to nierealne i mozna się zaglodzić... też to przechodziłam.... Jadłam tylko kanapkę dziennie a póżniej na samych napojach jechałam... naszczęście w porę się opamiętałam ale ciężko było.... Powiem wam że zbulansowana dieta, odpowiednia herbata (zielona, czerwona czy nawet yerba) Dużo dają po pomagaja w przyśpieszeniu trawienia. Ja sobie chwaliłam herbatkę ziołową z biedronki na traniemie (mieta imbir i jeszcze cos).

Co do wizyt w szpitalu ja też nie nawidzę tam przebywać... Zastanawiam się co będzie z Ala jak pojdę rodzić.... Tata urlop pewnie będzie musiał wziąć... No i u mnie było tak że na początku mama z tata, a później 2 dnia zwalilo się całe rodzenstwo z dziecmi:-D Wszyscy z w-wa przyjechali (120km) Tylko po to żeby Alę zobaczyć:-)

Patrycja Gratulację Ciociu;-)

Sali może poproś lekarza o skierowanie na badania, ból głowy to nie przelewki i może mieć podłoże neurologiczne... Dla naszego spokoju idz, żebyśmy nie musiały się o Ciebie tak martwić;-)

reklama
Umi nie chce bo trudno jej było tą ciążę utrzymać no i też z powodu choroby.....
Ewi niebezpieczne są te herbatki.....
Salli ja bym to skonsultowała....
Co do wizyt to po porodzie Sebusia miałam gości dużo dziennie ktoś był... a po porodzie Kuby był zakaz odwiedzin z powodu grypy i tylko R mógl przyjść mi rzeczy przynieść.....
Ja ogarnełam mieszkanie poskładałam pranie..... ehh nic mi sie nie chce

Ja w szpitalu leżałam 7 dni na patologii ciąży 8 dzień spędziłam łażąc po korytarzu ze skurczami a popołudnie na porodówce a kolejne 5 na połogu, więc też nie było łatwo, pomijając fakt że kładłam się do szpitala na prawosławną Wigilię, która jest dla mnie tak samo ważna jak katolicka, wyłam jak głupia kiedy mama wieczorem przywiozła mi po kawałeczku wszystkiego z Wigilijnego stołu.... A co do odwiedzin to u Nas nie panowały żadne reguły, co do czasu, ilości gości i godzin, nawet nie było wymagane obuwie ochronne :sorry2: :dry:

Umi No ja też się ich boje, zwłaszcza ze to jakieś tam mongolskie nieznanego pochodzenia są. i takim środkom mówię stanowcze nie.
Snoopy Ja jestem tego samego zdania co Ty, ja nie uważam żadnych tabletek odchudzających ani innych specyfików ale np te kropelki herbapolu mi są bardzo pomocne bo ja praktycznie nie trawię a one dużo mi pomagają. Ja w zeszłym roku schudłam sporo i to jedząc 5 razy dziennie ale też miałam ćwiczenia różne. tka więc po co hamować łaknienie skoro można się najeść zdrowo i nisko kalorycznie.

UMI- tak, pochodzę z mieszanej rodziny, od strony mamy wszyscy prawosławni, od ojca wraz ze mną katoliccy, i takim sposobem nigdy nie ma kłótni jaką Wigilię gdzie spędzamy :-)

kaamaa kurcze wypas:-D 2 razy w roku sie objadasz:-D:-p,a potrawy takie same czy róznią sie?
Ewi no własnie bierzesz przez hwile a potem sie okazuje ze wątroba szwankuje albo coś...
wampi ma podobne podejscie do odchudzania:-p z tym ze ja na swieta jesc zaczełam to mi skoczyło 1,5 kg ciekawe jak 2 stycznia bedzie, mam nadzieje ze nie wiele wiecej a moze i tak samo?:-p Ja jeszcze planuje pizze w tym tygodniu:-D:-p bo potem to dieta

Powiem wam tak głodówka pierwszego dnia jest nawet wskazana, max 700kcal i duzo wody, po takim oczyszczeniu zaczyna się właściwą dietę;-) mi najbardziej na początku odpowiadało niełączenie grup produktów, potem się znudziłam bo nie mogłam jeść tego na co miałam ochotę więc zaczełam diętę 1400kcal, potem 1200kcal i tak sobie rok dietkowałam, później przeprowadziłam się z mała do wwa i zasmakowalam spowrotem w tostas z masłem orzechowym i dzemem:-D później siorka dowalała piree i kurczaczka na różne sposoby... przytyłam wtedy do 61kg to była dla mnie jakaś masakra... później znowu powrót do mojej diety, ćwiczonka, na takim przyrządzie do rozciągania kręgosłupa (z głową w dole) potrafiłam zrobić 60brzuszków, miałam cudne mięśnie brzucha byłam uparta jak osioł, miałam obsesje na pkt ćwiczeń:-D w pupci miałam wymarzone 90cm w tali 64 a w biuscie 86:-D i do takich wymiarów wrócę za roczek:-) a teraz w domu mam Tylko jedną laseczkę, moją słodką blondyneczkę;-) pamietam jak ćwiczyłam Ala ćwiczyła ze mna na swoj sposób;-) i kiedyś jak z tydzień miałam dołek i lenia mała do mnie patrząc na swój brzuch: Zobacz co mi zrobiłaś jaka gruba jestem! Zaczełyśmy ćwiczyć znowu:-D Mój mały osobisty Trener:-D

reklama
Kama fajniee :)
Umi zrobiłaś mi smaka na pizze hehe...

Ja dochodze do siebie po upadku KUby.... Gamoń mały próbował wyjść z łózeczka górą i wyleciał całym ciężarem uderzając w główke... z nosa i wargi krew sie polała.. byłam nieźle wystraszona. Zadzwoniłam od razu na pogotowie i do mamy żeby w razie czego ktos mi tu do pozostałych dzieci przyjechał...
W sumie nic mu sie nie stało jest poobijany no ale lekarz kazał go obserwować... Mam nadzieje że skończy sie na siniaku....

Do góry