reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

A u nas pochmurno i koło 0 stopni.

Zuzia wczoraj dostała kataru i w nocy z 5 razy wstała , mam nadzieje ze do swiat wydobrzeje. Zawsze jest przeziebiona w złym czasie hehe. Ale słysze ze bardzo duzo ludzi choruje.

Wczoraj robiłam pierniczki i M mi juz połowe zjdadł:angry::crazy:

Liza ja tez nie czuje swiąt

reklama
Helloł, u mnie też mroźno :dry: LIZA- to tanio u Nas 7zł za kg sobie życzą :no: ja też w ogóle nie czuję świąt :sorry2: dzisiaj kończę sprzątanie na reszcie!! muszę jeszcze 170szt pierniczków polukrować i po przyozdabiać...

Hej laski:-)
U nas też biało od mrozu, Ala się nabrała i myślała że to śnieg:-D
Co do pierniczków ja dzisiaj będę piekła i połowę schowam bo mi zjedzą.... Nigdy nie uszanują cudzej pracy aby tylko się nawierniczać bez wysiłku... eh... ja też czekam na przelew z pracy, podobno przed świętami przelewają;-) ale zobaczymy szkoda mi alimentów wydawać:-D

Ja jakos nie mam weny na pierniki w tym roku ;P dzieciaki mi nie dadza pewnie zrobic jakbym chciala ;]
wiec sobie daruje ;] rok temu robilam :p

Ide mikolaja polzyc spac, ale tutaj dzis cisza;P macie choinki juz ubrane? Ja niewiem czy bede miala jeszcze ;P ehhh

Liza Ty masz już dzieciaki w takim wieku że pewnie chętnie Ci pomogą, przy wykraiwaniu i zdobieniu, u mnie Ala ma bzika na pkt wyrabiania ciasta:-D Gracjan jak jest też często mi pomaga i chyba to nas zbliża bo nawet M lubi ciastem się bawić:-D ale najlepiej wychodzi nam rodzinna pizza, ja robię ciasto M wygniata a później wszyscy razem wykańczamy;-)

LIZA- ja choinkę będę ubierać w piątek a jak zabranie czasu to w sobotę :tak: a czemu nie wiesz czy będziesz miała choinkę? my co roku mamy darmową lasu u Nas dostatek :-D Ja pierniki robiłam jak Julka spała, ale dekorować będziemy już razem kupilam kolorowe lukry i pisaki cukrowe więc będzie fajna zabawa :-) Aaaa śnieg pada! super, super,super! ;-)

Kaamaa u nas tez lasów sporo ale jak ktos zobaczy to podpierdziela (taki naród tutaj) wiec raczej unikamy tego ;/ na żywa mi szkoda kasy, kolezanka ma do oddania sztuczną taką i niewiem czy da rade do swiat by ja wziac ;] Zobaczymy... ale chcialabym ;)
Śnieg, zazdroszcze;) ale dzis ponoc ma zaczac padac własnie i jutro u nas tez ma byc:-) pare dni niby zimy ;] a potem ? ;P nie wyobrazam sobie sylwestra bez mrozu i sniegu, zawsze bylo kolo -10 i z 20-50cm sniegu... ten rok jakis wypaczony pod tym względem :dry:

snoopy tak starszaki pomagac by pomagali ale najmlodszy urwis raczej by wszystko psul :D heheheh takze niewypalilo by to, za rok mozliwe ze zrobie:) chyba ze macie jakis prosty przepis? ;) podajcie to poczytam :)

To jest mój pierwszy sylwester od jakiegoś czasu niepracujący:-D więc się cieszę bo z M go spędzę i dzieciakami, u M będę pierwszy sylwek na blokowisku:-D
Co do przepisu:125g margaryny, 3 szklanki maki,1 i 1/2 szkl cukru pudru, 3/4szkl miodu, 1 jajo, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 1 opakowa przyprawy do piernika, 2 lyzki kakao

do miski włoż miekka margarynę i pozostale skladniki i wymieszaj (na godzinę do lodówki) a pozniej ugniatasz i formujesz:-) chyba najprostrzy;-)

cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny albo mlekiem i utrszyj na bardzo gęsty do tego dodajesz barwniki spozywcze i dekorujesz juz ostygniete pierniczki

Idę się ogarnąć, podmalować i lecę z mamcią na zakupy
laugh.gif
słodyczy cosik muszę kupić i jakieś owocki dla moich dzieciaków
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na watku wstawiłam link,zobaczcie czy widac ,te co maja FB I TE CO NIE MAJĄ NIECH DADZA ZNAC OKI?:)

reklama
Jestem, maly posiedzial z kolezanka ja zrobilam zakupy i zapalcilam zapomiany gaz, tydz po terminie:zawstydzona/y:
Liza ja dzis poszlam do banku, wybieram kase i mysle sobie ze mam wiecej niz powinnam, zastanawialam sie skad az w koncu zalapalam ze rodzinne akurat bedzie na jedna recepte z mlekiem. U nas tez jest gdzie wycicac choinke ale dzownia tak jak u was, u mnie rodzice co roku kupuja prawdziwa taka do sufitu
Wampi, zdrowka dla synka. Oj ja niecirepie sniegu, wolalabym zeby byl lekki mroz i tyle ale mam nadzieje ze zniknie
Maly zjadl szpinak z ziemiaczkami popil herbatka i spi;-)
Znowu zaczyna padac snieg...

Ostatnia edycja:
Do góry