reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja przytyłam prawie 20kg nie cały miesiąc po porodzie miałam tyle co przed ciążą 54-55kg po 3 miesiącach tak uschłam że mama koleżanki powiedziała że wyglądam jak szczurek bo poliki mi się pozapadały i tak było do ślubu po ślubie 6kg na plus hahah

reklama
Dorota bo dużo kobiet chudnie w ciąży ;-) znam przypadki gdzie dziewczyny kończyły ciążę z wagą mniejszą niż przed :tak:

Snopy oglądaliście ten dom?

Ja przez ciążę przytyłam 10 kg ale sama Julka to 4,300 :-p wód płodowych dużo nie miałam, jeden podkład podołał ilości, ale brzuch miałam oooogromny te wszystkie kg mi właśnie w brzuszek poszły teraz mam jeden wielki wiszący fałd który muszę w spodnie chować ale to już oddzielna historia ;-)

Byliśmy w galerii po składniki na ciasta, ludzi tłum szok... wszyscy już chyba w głowie święta mają, co rusz ktoś na mnie wpadał, czy stał na środku przejścia nie wspomnę już o kierowcach jeżdżący pod prąd na parkingu:no:

ja 3 mies po porodzie ważyłam 71:-D i z tymi ostatnimi kg motałam się prawie do roku życią niunki:-) ale udalo się to najważniejsze teraz nawet jak rok bym miała zrzucać zrzuce!! bo maminym pasztetem być nie zamierzam:-D

kama Nie, nie oglądaliśmy zadałam tyle pytań w zgloszeniu że koleś z agencji na nas chyba zlal:-D może i dobrze widać nie nam ta chata pisana;-) ja to chyba od matki się nigdy nie wyprowadzę, kuknij w grupie...

Ostatnia edycja:
Wampi ja się tak czuję jak ważę więcej niż 70kg:-D niby ostatnio bluzę tą z hojrakiem kupiłam M i podejrzewam że do końca będę w niej chodziła ale spodnie mam juz 3 rozmary wieksze... w pupsko mi strasznie idzie.. no i boczki mega mega mam:-D mam nadzieję że skóra na brzuchu bedzie na tyle elastyczna że bedę miała płaski brzuszek jak po Ali... jak znajde zdjęcia z wakacji to wam wrzucę na fejsie mam nawet z Ala jak się opalamy jak ktoraś chce na zamkniętym wrzucę link;-)

Net mi chodzi jak krew z nosa.... Wieczorem jak bedziecie spały (mam klopoty z zasypianiem) się pomęcze:-D z tym ze bede musiała poszukać pendriva... czy jak to sie tam pisze taki ze mnie poliglota:-D

witam sie i ja...u mnie problemy ze zdrwoeim i nie ma czasu za bardzo pisac...

ja w ciazy przytylam 14 kg a po porodzie spadlo tylko 4 kg a alan sam wazyl 3,640 ...wiec roznie bywa z tym spadaniem,mi kazdy mowil ze 10 kg od razu a tu guzik.

Hej. Myszka śpi od 45min, wcześniej ją wykąpałam, pojadła, a jeszcze wcześniej bawiłyśmy się w najlepsze:-) Dziś na solarium przypiekłam się między piersiakami, co za głupie uczucie:-p Czego to człowiek nie robi żeby dobrze wyglądać na głupim weselu:sorry2: Poprasowałam ciuszki Martynki i teraz piję kawkę i czekam na J. Może dziś obejrzymy jakiś film.

Co do wagi ja w ciąży przytyłam 4.2kg. Na początku ciąży schudłam trochę. Jak urodziłam Myszkę /miała 2860g/ to ważyłam 45kg. Czułam się jakbym uciekła z obozu, wybaczcie za porównanie, ale autentycznie. I karmiłam Małą tylko jakoś 2tyg i niestety jak przestałam tak zaraz ważyłam więcej i obecnie mam 50kg. No może 49 bo miałam ostatnio grypę żołądkowo jelitową i mi spadło, ale szybko do 50 pewnie dojdę. Po ciąży byłam szczupła, a teraz z racji, że lubię od czasu do czasu wypić piwko to jakoś brzuszek się pojawił i coś nie chce sobie odejść:-p Ale ogólnie chyba tragedii ze mną nie ma.

Patrycja zdrówka;* Współczuję tyle siedzieć w szkole:baffled: Ale jakoś zleci.. A jak Kubuś?
Sali zdrówka dla Kai;* A czemu cieszysz się, że miałaś cesarki? Ja to byłam zachwycona, że mogę rodzić sn.
Snoopy a ja myślałam, że lapek Ci się popsuł:-p Mogłabyś tu wrzucić jakąś swoją fotkę bo nie widziałam Cię jeszcze:-) I Alę byś pokazała.
Kaamaa motorek w pupce masz nadal widzę:-D To jeszcze u mnie wysprzątaj bo widzę, że Ci się nudzi:-p Ciężka Julcia Ci się urodziła:-) No ale sporo po czasie.
Mariolcia wszystkiego najlepszego, pociechy ze Skarbów i radości każdego dnia

Stare (z wakacji) ale najbardziej podobna do siebie jestem za to Ala do mnie wcale:-D
DSC00594.jpg
Kurde nie mogę z linku dodać...:baffled: błąd mi wyskakuje..
Net mi pierdutnol ale dzis juz jakoś daje rade, też jakies bledy mi wyskakuja itp.... w poniedziałek jade do tych cepow bo rachunek kosmiczny przyszedl a ja mam wiekszy transfer a jak wykozystam 1/5 to nie chce dzialac albo sie ostro muli...

Ostatnia edycja:
Snoopy Ty masz ciemną karnację czy opalenizna to jest? Ładne jesteście obie:tak: a Ala wygląda jak taka Julcia, której niańkowałam, identyczne włoski ma i po buzi podobna:-) Super:-)

reklama
Ciemna ciemna, w lato jak mulatka wygladam:-D dlatego boli mnie ze w te wakacje bede sie chowala przed sloncem, nie chce pozniej jakichs sladow miec jak skora sie sciagnie, solarka sie przyda ze 2 razy i jak po wakacjach w tropikach:-D teraz blada jestem, podklad musialam kupic 2 tony jasniejszy...
a to lalucha z wczoraj:-D
Zdjęcie0249.jpg

Tak wygladałam 1,5 mies przed zajsciem w ciąże
Zdjęcie0029.jpgJak znajdę zdjęcie mojego brzuszka z wakacji nawet umiesnionego i odtłuszczonego to wrzuce, mam nadzieję że znowu do tego wrócę:sorry2:

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry