reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kaama- a ciepło macie w domu? Bo ja bym pozwoliła chodzić z tydzień, dwa bez majtek. Niech się obserwuje i wyczuje kiedy chce siku. U nas własnie tak sie Adaś uczył. W majtki czasem popuszczał, wiec po jednym dniu zauważyłam,ze ładnie sika jak nie ma majtek. Może szybciej i łatwiej mu się było wypróżnić, a poza tym chyba mogło mu się kojarzyć z pieluchą. Tak sobie ładnie sikał z 2 tygodnie. Potem zaczał ładnie wołać i wtedy założyłam majteczki:) Te kilka dni pozwoliło mu się oswoić z tym wszystkim i dzięki temu mały od początku niemalże wpadek nie miał. Nie sikał gdzie popadnie i nie miałam co sprzątać. Tylko u nas super wypadło pod koniec wiosny i nie było problemu z golizną.

A co tam u nas? Zimniej coraz bardziej się robi, my na szczęście zdrowi(aż się dziwie). Byliśmy przeziebieni -ale obeszło się na paru dniach z syropkiem:) Nie wiem czy to przez to,ze Adaś pije tran-ale jest dobrze. W zeszłym roku choroby jesienią nas nie omijały. Tran mały uwielbia i chętnie pije soczek z rybki(tak to nazywa).

Wampi -zdrówka dla synka, niech go choróbsko ominie.

Vegas- zdrowia dla Martynki, akurat na urodzinki ją zebrało. Ale może do jutra lepiej już będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z "rana";)Nie dawno wstałam ,a wczoraj spaliśmy do 10:szok: ale to przez chorobe ,która i mnie dopadła(po 3 latach)najgorsze ze w domu żadnych leków nie mam i musze na D.czekac;/

Vegas słodka martynka;)

Snoopy ja lubie ostatnio zastanawiałam sie czy kupic niebieski czy czerwony Ajax i wybralkam czerwony(polne kwiaty)tez slicznie pachnie.
U mnie porzadki sie zaczna jak wyzdrowiejemy,bo musze okna pomyc...czekam za firanka która zamówiłam do dzieci do pokoju więc wtedy umyje okno ,bo po tremoncie jest takie brudne ze tylko jedna rolete podnosze hehe.

Co do ginekologa ,to za mna chodzi juz 2 lata ,a powinnam cytologie co pół roku robic,ale stale cos wypada ,albo D. wyjedzie albo okres dostanę albo coś;-)

Jeny za chwile świeta,a ja nic nie mam pokupowane do żarcia,o prezentach nie wspomnę...dzisiaj D. wysle chyba po kapuche na bigos i chociaż to zrobie.Najlepsze ze miałąm juz zrobiony ,ale zjedlismy bo myslałam zete chrzciny i slub beda w Świeta a tu masz babo placek:wściekła/y::-D

LENKA- dzięki w domu mam ciepło a nawet bardzo ciepło, zależy ile palę w piecu. Adaś sygnalizował Ci jak chciał siku? Julka kurcze sama siada na nocnik i robi, czasami nawet nie wiem kiedy. No nic poczekam tak jak radzisz jeszcze z tydzień- dwa i będę próbować majtki zakładać i tłumaczyć, bo chciałabym żeby też w gościach załatwiała sie na nocnik a nie w pampka :tak: SALI- możemy przybić sobie 5tkę ja też wybieram się do gina i dotrzeć nie mogę :dry: Muszę dzisiaj cały dom wysprzątać na weekend zawsze rozkładam to sobie na piątek i sobotę, no ale jutro muszę te przeklęte okna pomyć :no: Aaaa i śnieg u mnie pada! :-)

To ja jestem nadgorliwa bo u gina przez tą nadzerka bywam co 3 miesiace najmarniej w tym roku :-) badania zaliczone mam wsio wlacznie z badaniem piersi :-) ogolnie cytologia od 5 lat co roku jest :tak:

kaamaa daj sniegu, u mnie wieje :dry:
KasiaF zdrówka!

Kaama- przez pierwsze 2 tygodnie nie zawsze wołał, bo często to robił sam bez pomocy. Potem założyłam mu majteczki i zaczął wołać,bo nie potrafił ich ściągać. W sumie teraz też woła, bo jak próbował ściągać sam to nieraz mu się do końca nie zsunęła bielizna. Od nowego roku chce go przerzucić całkowicie na nakładke a potem nauczyć samodzielnie ściągać ubranie. Mam nadzieje,ze do wrzesnia się uda.

Kaamaa :wow: u mnie kropi deszcz... heh... :dry: tesknie za takim sniegiem, lekkim mrozem, i sie nie moge doczekac juz no :-) tylko bez przesady by nie dowalilo metrowych zasp jak 5-8 lat temu :-D ze traktorem sie nie dawalo przejechac :happy: to byly czasy :-D

Ide gulasz zaprawic, zrobie mleko mlodemu i go poloze ;P potem w piecu napalic... ehhh

Wstawiłam aktualne fotki ;)Moja Kajka jutro kończy 2,5 roczku;)

U nas od rana szaruga,aleee...własnie słonko sie przebija;)

Ostatnia edycja:
reklama
Kama zazdroszcze sniegu.. U nas leje od samego rana.... a Kuba to dziennie bez majtek biega.... mam ten sam problem że co ma majtki to je zmoczy ....
Nie mam pomysłu na obiad buuuu...

Do góry