reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ViKamcia Życzymy z Kacperkiem udanego przyjęcia i sto Latek dla solenizantki :)

Anula1989 no na serio pasuje :) a co do nocowania to powiem ci ze ładnie teściowa wymyśliła niby chce dobrze ale z drugiej strony Bartuś chyba za maly jeszcze jest ;) ja np z teściowa jeszcze kacpra nie zostawiłam na noc oczywiscie na kilka godzin tak ale na noc sie jeszcze nie zdarzyło za to z moja mama zostawał czasem na cały weekend jak my gdzieś jechaliśmy

wampi a ja kacprowi daje banana jak ma rozwolnienie albo kakao

D wrocił z pracy powygłupialismy sie z kacprem i w trakcie zabawy lecialam wymiotowac nosz kurde ja juz sama nie wiem co mi jest;/ albo za duzo sobie wkrecam;/

a u nas w dzien juz wogole bez pampersa jedynie na noc bo kacper juz nie sypia w dzien wiec na noc jak zasypia to w sen niedzwiedzi ;) i oczywiscie pampers do kupki;// i kacper sam leci do wc i robi siusiu jak mężczyzna;)

reklama
Siwa20 u nas jest identycznie z pampersami nakladam mu tylko an noc i do kupki bo opcja nocnik nie wchodzi wogle w gre a siku robi na sedes w dzien spi normalnie bez pampersa bo pzred drzemka prowadze go na siusiu i nie sika jak spi w dzien a w nocy sika i to strasznie duzo.I jak gdzies wychodzimy to tez juz bez pampersa wiec jestesmy an dobrej drodze:)
Anula1989 moim zdaniem to od ciebie zalezy czy chcesz zeby tesciowa wziela malego na noc czy nie ja nie mialam takiego problemu bo do 10 miesiaca malego mieszkalam z mama wiec jak gdzies jechalam na dluzej nie mialam zadnego wahania ze zostawie malego z nia na pare godz czy na pare dni teraz to on jak jedzie to uu siedzi i siedzi hehe a do tesciow to jak naprawde juz mamy pilne to wtedy zostawimy ale to max na pare godz nie dluzej chociaz maly juz jest duzy ale to oni boja sie wziasc go na noc.Wiec to zalezy od ludzi i podejscia

A mego Męza dalej nie ma a nie mowilam ze calutki dzien sama w domu on woli prace od roziny ghodz 20 prawie a go dalej nie ma
i wez sie nie doluj ;(

Liza wiesz co czasem moze byc tak ze przez jeden rok wszystko sie zmieni i Daniel bedzie sobie radził tak jak Hania:tak:
pati nie chciałabym cie za moją mame, pewnie byś we mnie krupnik wmuszała:-D:-p
Kamcia to sorą gromadke bedziesz gościć, na pewno Viktoria bedzie w niebo wzieta:tak:
wampi gotowana marchewka bedzie dobra:tak:

Anula właśnie to zależy od podejścia, ja pierwszy rok życia Julki spędziłam praktycznie non stop w domu, zaliczyliśmy tylko 2 wesela, a teraz kiedy Julka jest na tyle duża że spokojnie śpi w nocy to się nie waham, moja siostra bez problemu z Nią zostaje, praktycznie co sobotę jak uśpimy Julkę wyskakujemy do brata J na piwko, czy naleweczkę, niby to kilka domów dalej ale zawsze to jakaś odskocznia ;-)

Heheh noo wyjątkowo wzruszający..chociaz jak rodzą to zawsze płacze razem z nimi;)

Daffi a gdzie byłas jak Cię nie było?

Anula no tak:) ale wiesz może powiesz że jestem wyrodną matką ale żałuje że nie miałąm takiej okazji żeby ktoś się nią zajął bo przyszedł taki czas że nie mogłam pier... za przeproszeniem nie mówiąc gdzieś pójść albo załatwić... Na szczęście już się przyzwycziła ale nie raz jeszcze jest że ja zapitalam na jednej nodze do tomu bo ona tylko mame chce i koniec.

Kamma
i chyba przy takim zostaniemy nie wiem sama musimy się zastanowić co i jak logistycznie w pokoju rozplanować bo na razie była by jeszcze z nami Walczę!

Siwa
no może może... Ja się właśnie boję tej kupki dziś nie robiła i nie wołała ale kilka razy zdarzyło się ze w majtki zrobiła więc mam nadzieje że nie wstrzymuje...

Beatka ale macie fajną datę ślubu i bycia razem jeden dzień różnicy:):)

Daffi Sali witajcie:)

Młoda śpi ja zaliczyłam bieganie i prysznic zaraz zmykam na przepis na życie:p

kasiek walcz dzielnie :p i milego serialu
kama taka odskocznia to dobra sprawa. ja poszlam do pracy od wczoraj :p fakt ze tylko na ten tydzien i 1,5 h dziennie, ale milo ze w tym czasie ktos sie Mala zajmie. choc zmeczona jestem jeszcze bardziej :/
wampi mi babcia dawala czekolade
Daffi witaj ponownie ;-)

reklama
Ojj jakie przydatne porady..własnie mój syn podłapał ode mnie grype jelitowa i dosłownie nie czuje jak robi kupe w maty,az załozyłam mu pieluchy które zostały po moim dziadku;(

Do góry