reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Sali to jakaś mega ta jelitówka współczucia dla syna pewnie boczy się że taki duży i w pielusze musi siedzieć;/

Dzień zakończyłam na 4:3 dla siku;/

reklama
wampi smectę to ja odradzam
jak dla mnie i wg opinii mojego lekarza nie pomaga ona w wyleczeniu a jedynie zatrzymuje w brzuszku wszystko to co powinno zostać wydalone .. włącznie z wiruzem. a takim sposobem choroba jest długa i męcząca
polecam Ci orsalit , zarówno dla niemowląt jak i dla starszych dzieci... poczytaj o nim w necie:tak:
bardzo dobry przy przejściach biegunki...
kama mam nadzieje że bedą zadowolone dzieciaki :-) w końcu to impreza dla nich i oni sa najwazniejszymi gośćmi :tak:

siwa gratuluję dzionka bez pampuszka :-)

umi mpewnie że będzie się cieszyła jak na raz zobaczy tylu znajomych :-p

idę stroić pokój i robić torta..
chciałam zrobić hello kitty takiego jak pokazywała femme... ale moje dziecko
się uparło że chce
konika... :eek::-D
i musi być konik bo ona je uwielbia :-p
mam nadzieję że mi wyjdzie ładny :-)

Sali to jakaś mega ta jelitówka współczucia dla syna pewnie boczy się że taki duży i w pielusze musi siedzieć;/

Własnie ze sam chciał zebym mu załozyła bo nie miał siły iśc do ubikacji,a najlepsze ze w czasie snu mu sie to zdarzało,takze kompletnie nie czuł.Dzisiaj juz robi normalna kupe i jak na razie nie wymiotował ,zobaczymy po sniadaniu.Teraz tylko jestem w strachu o Małą;(

Witajcie.
Dzis nocka znowu sucha:tak::-D, oby tak dalej było bo nawet młody mi sie nakrecił i chodzi taki dumny ze on nie sika w nocy bo ma ceratke i jest z niego gość:-p:-D.
Vi to udanego konika:tak::-D
wampi oo wafle ryzowe sa tez ok:tak: mój młody je i bez biegunki:-D. Tyle ze on mówi na to tyopian (styropian)

Witajcie.
Dzis nocka znowu sucha:tak::-D, oby tak dalej było bo nawet młody mi sie nakrecił i chodzi taki dumny ze on nie sika w nocy bo ma ceratke i jest z niego gość:-p:-D.
wampi oo wafle ryzowe sa tez ok:tak: mój młody je i bez biegunki:-D. Tyle ze on mówi na to tyopian (styropian)

Umi Kaja pozegnała sie z pieluchą we wrzesniu,na noc jej zakładałam po czym było mi juz zal jej dupki i stwierdziłam ze KONIEC!:-D Tylko raz zmoczyła mi przescieradło.Teraz w nocy raz robi siusiu na kibelek i ani razu sie nie osiusiała;)

patrycja9009 Nie jestes zla matka po prostu chcesz zeby twoje dziecko nie chodzilo glodne i dbasz o nie a jakos musisz sobie z tym poradzic jak nie chce jesc to co masz go za to chwalic??
Beatka a no jednak ....usłyszałam wczoraj że jestem dla dzieci za ostra, że powinnam im wiecej luzu dawać... Bo chodzą spać koło 20 tak jest od zawsze chyba że jest lato to później no i jak są jakieś okazje ....Wczoraj Sebuś chciał posiedzieć a ja mu kazałam iśc spać ....I sama niewiem może powinnam troche wrzucić na luz :dry:
Beeaatkaa90Witaj:)

Oj jednak to przeziębienie:(:( Byłam u lekarza nic nie może mi przepisać bo ciąża mam brać witaminki i ciepło się ubierać. Oczywiście nie wychodzić na dwór:(:( Masakra:(:( Paweł też chory oj ja sobie tego nie wyobrażam.
Gosia bardzo mi przykro
[*]
[*] Trzym się:(:(

Posprzątane mam teraz tylko obiadek i idę leżeć.
No to kuruj sie kobietooo polecam czosnek w tabletkach, brałam je w ciąży :):)

Kasiek ja bym sobie nie poradzila, pewnie bym ciagle dzwonila. Poza tym ona zapalnowala ze Ł tez pojedzie a ja sama bede pisala a prawda jest taka ze pewnie bym nawet nie zaczela tylko poszla spac. Gdy bedzie wiekszy tez pewnie z checia wysle,no i wkurza mnie to ze nim o tym rozmawiala kazala zeby pogadal ze mna a przeciez wczoraj do mnie dzwonila i nic nie wspominiala. Naszczescie w sob bedzie u nas malego chrzesny i Ł kolega dlatego Ł nie moglby jechac a samego malego nie wiezmie:-Dspokojnie pewnie niedlugo Ty wygrasz, przegrana walka nie oznacza przegranej wojny:-D
Wampi slyszalam ze marchewka pomaga ale ja pisze to co slyszlam bo odswiadczenia pod tym wzgledem nie mam
Aniu ja bym takiego malucha też nie dała.... rozumiem na 2-3 godziny ale nie na weekend, dlatego doskonale Cie rozumiem że nie chcesz dać małego na weekend... Ja Sebusia daje co weekend co babci no ale on ma juz prawie 5 lat to co innego....
ViKamcia Życzymy z Kacperkiem udanego przyjęcia i sto Latek dla solenizantki :)

Anula1989 no na serio pasuje :) a co do nocowania to powiem ci ze ładnie teściowa wymyśliła niby chce dobrze ale z drugiej strony Bartuś chyba za maly jeszcze jest ;) ja np z teściowa jeszcze kacpra nie zostawiłam na noc oczywiscie na kilka godzin tak ale na noc sie jeszcze nie zdarzyło za to z moja mama zostawał czasem na cały weekend jak my gdzieś jechaliśmy

wampi a ja kacprowi daje banana jak ma rozwolnienie albo kakao

D wrocił z pracy powygłupialismy sie z kacprem i w trakcie zabawy lecialam wymiotowac nosz kurde ja juz sama nie wiem co mi jest;/ albo za duzo sobie wkrecam;/

a u nas w dzien juz wogole bez pampersa jedynie na noc bo kacper juz nie sypia w dzien wiec na noc jak zasypia to w sen niedzwiedzi ;) i oczywiscie pampers do kupki;// i kacper sam leci do wc i robi siusiu jak mężczyzna;)
Kobieto a może jakis wirus Cie dorwał jednak.......
Liza wiesz co czasem moze byc tak ze przez jeden rok wszystko sie zmieni i Daniel bedzie sobie radził tak jak Hania:tak:
pati nie chciałabym cie za moją mame, pewnie byś we mnie krupnik wmuszała:-D:-p
Kamcia to sorą gromadke bedziesz gościć, na pewno Viktoria bedzie w niebo wzieta:tak:
wampi gotowana marchewka bedzie dobra:tak:
Akurat co do krupniku to jesteś w błedzie bo ja go nienaiwdze ;p;p;p
Naprawde przesadzam z tym jedzeniem?????
Hej kobitki:D
Melduje ze zyje i powrocilam:D
mysle ze odpoczelam sobie...
nie jestem w stanie nadrobic wszytskiego ale obiecuje poprawe..
wybilam sie starsznie z rytmu i musze wdrozyc sie na nowo.
U nas po staremu. Zdrowie dopisuje a to najwazniejsze:)

Witam mamuski z ktorymi nie mialam okazji sie poznac:D
Nooo nareszcie :D:D:D:D
U nas kakao daje wręcz odwrotny skutek, idealne na zatwardzenia dla moich dzieciaczków.

Poleciałam do apteki i dostałam syrop Carbosal o smaku coli (jest to węgiel aktywny w syropie), co prawda jest on od 2 roku życia, ale pani w aptece stwierdziła, że nic się nie stanie złego jak podam 1,5 rocznemu dziecku dawkę dla 2 latka.

Dodatkowo kupiłam mu wafle ryżowe, a na kolację zaserwowałam ryż z marchewką. Jutro muszę kupić banana.
Mam nadzieje że Carbosal pomoże :):)
Ojj jakie przydatne porady..własnie mój syn podłapał ode mnie grype jelitowa i dosłownie nie czuje jak robi kupe w maty,az załozyłam mu pieluchy które zostały po moim dziadku;(
Witaj... oj biedny chłopak, oby mu szybko przeszło :*

Jutro pewnie wygrasz :):)
Witajcie.

Gratulacje dla Kacperka :):) oby tak dalej :):)

U mnie w połowie nie przespana noc... Kuba sie budził.. no ale teraz jest nawet nawet nie jestem spiąca...
Kiedy on zacznie normalnie spać :sorry2::dry::dry: 5 mu teraz wychodzą... został ostatni ząb i już go meczy z miesiąc....:no:

Helloł

Wampi jak dzisiaj mały?

Umi
no no Kacper to na prawdę gość! :-) gratulacje!

Pati :szok: kto Ci takich bzdur nagadał? moja zołza też codziennie o 20 chodzi spać, i nie widzę w tym nic nie wychowawczego, przecież to małe dzieci jeszcze, znam 13latkę która w tygodniu ma obowiązek spania o 20:30 to jest dla mnie trochę chore ;-)

Kama no z ta 13-latką to mnie rozwaliłaś..... to naprawde przesada jest..:sorry2::sorry2:
No ale ja jestem zdania że wieczór jest zarezerwowany dla mnie... dzieci cały dzień maja na szaleństwa a ja mam tylko wieczór by odpocząć w ciszy.... no ale jednak zaczełam sie zastanawiać czy nie za ostra jestem :-(

pati znamy sie nie od dziś, jesteś świetną mamą ale na prawdę odpuść mu. Szkoda tylko twoich nerwów i jego. Postanów sobie, że dasz mu spokój na tydzień:tak: ( ludzie bez jedzenia po 14 dniach umierają wiec Sebie nic nie grozi:-p), taki okres próbny. Z tym ze jedna zasada, jak zje obiad choćby 2 łyzki zupy i jeden kawałek mięsa, czy czegoś tam, (tylko wiadomo nie mów mu o tym bo bedzie to wykorzystywał) to jak masz jakieś słodycze z przeznaczeniem dla niego to mozesz mu dać. Nie je obiadu, słodyczy nie ma... a z jedzeniem czeka do następnego posiłku, nie odgrzewaj obiadu jak mu sie zechce. Tzn przez ten tydzien, tak go nauczysz i będzie sie przynajmniej starał. Potem to wiesz raz na jakis czas jak zrobisz odstępstwo nic sie nie stanie. No a przez ten tydzien jak nagle zrobi sie głodny to daj mu owoca nawet kawałek marchewki, nie jakies frykasy... no chyba ze ładnie spróbuje zjeść ten obiad. Nie biegaj za nim z jedzeniem, a i nie dawaj duzych porcji bo to zniecheca. Mój młody jak dostaje całą miche rosołu to nie zje, a jak daje mu pół chochelki i troszke makaronu to, zje wszystko jeszcze nawet prosi o dkładke marchewki:-p. Ja robie tak że nakłada wszystkim, my z Tomkiem jemy, małego informuje ze ma taką opcje a on robi co chce... nie zje rosołu nakładam mu troche drugiego, nie je tego to potem czeka do 16 na jakiegos owoca czy mały jogurt. Teraz doszliśmy do konsensusu... Jest obiad to kacper mówi chce zupke, albo nie chce zupki, w zaleznosci od tego nakładam mu. Wybiera sobie które danie woli jeść i niezbyt czesto jest tak ze ma ochotę na zupe i drugie:sorry2:. A czasem sie zdarza że zje 3 łyzki rosołu i wystarcza mu do saej kolacji... po czym na kolacje zjada 2 ogromne kromki chleba:-p. Dzieci zazwyczaj jedzą gdy są głodne i to jest dobre :tak:, tylko trzeba je tez nauczyć że wazne są posiłki pełnowartosciowe, a nie ze one sobie obiadu nie zjedzą żeby miec miejsce na ciastka czy coś. Nie je obiadu, nie je słodyczy. zje ładnie obiad to moze później coś dostać. I najwazniejsze nie strasuj sie, jeszcze sie nie zdarzyło, żeby jakies dziecko przy pełnej lodówce umarło z głodu;-). To oszczędza nerwów na prawdę:-p. Jak ty bys sie czuła gdyby ktos za tobą latał z widelcem czy łyzką i mówił non stop " zjedz, zjedz, zjedz". Mnie by sie odechciało:-p a jesć lubie. Stara krowa ze mnie a jak jestem u kogos i nie mam ochoty na coś typu placek to nie jem... A jak ktos mi co 5 minut mówi no zjedz, to trafia mnie szla.g w takim stopniu ze chociaz miałabym ochote na cos innego to nie wezme, bo sie wkurzam do tego stopnia, że mi jedzenie sie obrzydza:-p. W moim przypadku chyba ktos powinien tak nade mna stac to bym schudła:laugh2::-p. No ale u Sebusia to raczej odwrotnie;-). Zrób mu morfologie żebys miała pewność prywatnie to koszt jakieś 7 zł. A i jeszcze jedno moja mama gdy szła do pierwszej klasy wazyła 20 kg ( dla porównania Kacper teraz wazy 16, a ma 2,5 roku) babcia tez z nią łaziła po lekarzach i pewien lekarz jej powiedział, żejak nie chce jesc niech nie je, bo jest zdrowa nic jej nie dolega. Babcia odpusciła mama zaczeła lepiej jeść ale i tak byla chuda jak szkapa:-D:-p. Taka przemiana materii po rpostu, dopiero po ciazach przytyła
sali04 My bez pampersa w ciagu dnia jesteśmy tez od wrzesnia, ale w dzien wpadki zdarzają sie dosc czesto:sorry2:
kaamaa dzieki:-) co do tej 13 latki to cóz... nie znam jej sytuacji. Chodzi mi o fakt dojazdu do szkoły itp. Ja np chodziła o podobnych godzinach spać a to ze wzgledu na to, że rano musiała wstać i leżałao to w moi interesie:-D. 13 lat to 6 klasa? to ja chyba w tym wieku chodziła tez miedzy 20-21 spać:tak:

edit pati wychodze z załozenia że Seba ma 4 lata a nie 14... jak dla mnie to chodzi spac o dobrej porze... Mój młody gdyby nie to ze spi w dzien 2 godziny to tez by chodził spac przed 20, a tak kłade go o 20:30, gdzie czasem nie chce mu sie spać i przewala sie do 21:30, ale wie ze po danej bajce idziemy spac i nie ma zmiłuj. Jak dla mnie dziecko ma byc dzieckiem, jesli juz teraz zaczniesz mu odpuszczać godziny spania to co zrobisz jak bedzie miał 10, 12, 15 lat? Nie wie kto ci to powiedział, ale wydaje mi sie ze troche sobie sprawy nie zdawal, z tego ze robiac cos teraz rzucamy cien na całą przyszłość. Teraz zaczniesz odpuszczać a potem nie bedzie z czego:-p. Ale np jesli Seba sie buntuje to mozesz np zrobic tak ze kube kładziesz o 19:30 a jego z dracji tego ze jest starszy 20 min później... ale nie wiem czy to dobra opcja.

Ostatnia edycja:
reklama
Umi ale wykład :-D:-D:-D
No ale masz racje..... i tak tez zrobie... przynajmniej spróbuje :p:p:p
Dziś będa pierogi... on je uwielbia ciekawe czy zje....hmmmm normalnie już sie boje jak bedzie ten obiad wygladał :dry:

Do góry