reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka, ja już gotowa do snu, ale jeszcze sobie czytam, nie mam dzisiaj weny...

BURZOWATA my mieliśmy taki KUBEK NIEKAPEK BALONIK 150ML 6m+ BPA 0% W-wa (1871368088) - Aukcje internetowe Allegro i też swietnie się spisywał, jak miał 10 miesięcy to mu kupiłam taki (tylko że większy) KUBEK NIEKAPEK samodzielne picie 0%Bpa 9m+ LOVI (1902397642) - Aukcje internetowe Allegro i Kacper naprawde szybko zaczął pic z normalnych kubków
KASIEK współczuje nieporadności męża, ja na M pod tym względem nie narzekam, on wręcz przeciwnie, woli sam sobie uszykowac kolacje czy śniadanie bo wtedy ma zawsze to na co ma ochote
BURZOWATA 37,1 to u dziecka normalne, mi lekarka mówiła żeby taką temperaturą się wogóle nie przejmowac, dziecko troszke sie zgrzeje i mu się temperaturka podnosi
MŁODA93 fajnie że wszystko dobrze
MŁODA zdrówka dla was
LIZA lipa z tym autobusem, przecież powinien byc transport załatwiony... Ja pamiętam że u mnie w podstawówce gmina załatwiała busik (tzn dalej on jest bo widziałam ostatnio) i 8km w jedną str jeździł po 3 dzieciaków
EWI jak się jeździ? wkręciłaś się juz w siedzenie za kółkiem?

No i tyleco zapamiętałam. Miłej nocki i długiego weekendu... Ja mam tylko jutro wolne :(

reklama
FIKUSEK ja jak go kupiłam to M stwierdził że nie jest wart tej ceny (wtedy był nowością i ponad 30 kosztował) ale po jakimś czasie docenił go... w nocy mały sam zaczął pic bo jak nie hwycił tak zawsze znalazł miejsce że mu leciało, no i to że szybko zeszliśmy z jakich kolwiek niekapków, od jakiś 1,5roku używamy tylko butelek takich jak jest Kubuś Waterrr bo stamtąd nie kapie jakprzechyli właśnie, i od 1roku już tylko na noc bo kiedyś to jeszcze na spacerah

gosia moja też jak miała roczek to na pytanie kochasz odpowiadała nie :-p
ale ja ją brałam od 2 strony i mówiłam :kochasz mamusię tak?" i wtedy odpowiadała "tak koma" :-D

a ja ostatnio pytałam córke gdzie jest miś ? tam i pokazywała
a gdzie kotek - tutaj
a autko - Tu a krówka-tam a
Viki- a ja jestem ładna :-D
myslałam ze parsknę śmiechem.. a miała pokazać gdzie jest Vioki :-p

kasiek współczuję grzyba w irlandii częste przeprowadzki sa właśńie spowodowane tym że szybko w domach wychodzi grzyb i każdy od niego ucieka :/
malwina kurtkę musiałabym zobaczyć na dziecku zeby ocenic.. tak to ładna ale czy ładnie będzie na Zuzi wygladac?? nie wiem :-)
młoda mama93 radziłabym iść do gina porozmawiać bądź.... :poradni laktacyjnej..
nie powinnaś odciągać mleka z piersi tym bardziej tak szybko , nie dość że do porodu przez to będziesz miała tak pobudzaną laktrację że piersi to chyba Ci pekna a po 2 to dziecku przy porodzie potrzebna jest SIARA a po 9 miesiącach odciągania będziesz miała mleko jak dla 9 miesięcznego dziecka czyli o wiele za mocne !! a gdzie siara którą daje się niemowlęciu?? dawno odciągnięta i zapomniana..
możesz nawet przez to nie móc karmić dziecka bo nie nadąży ani łykac no i za silne mleczko bedzie :/
co do pampersów na pierwszy raz proponuję oryginalne a poeksperymentowac późńiej :tak:
młoda nie wiem co to za położna że nie wie o laktacji :/ no straszne
że chudniesz to moze być normalne na pocatku ciąży , półd wyciąga z Ciebie wszystko co wartościowe , powinnaś brać witaminki i zapewnić sobie zdrową pełnowartościowa dietę :tak:
a lekarz Ci powiedział że masz odciągać to mleko???
:confused:
i co jeszcze mówił ?? ile ma dzidzia??
na kiedy masz wogóle termin??

femme super torcik!! ja chciałam zrobić konika bo Vika kocha konie
ale jak patrze na Twój .. "hello kitty" też uwielbia i chyba zgapię od Ciebie :-p
gosdia to jest popielaty albo gołebi blond?? mi sie podoba:tak:

młodamamusia
ja jeetem ale mam trochę na głowie zmartwień także czasem się zapominam czytam .. czasem nawet nie kończe czytać a musze się czymś zając... i zapo minam.. no straszna jestem...
ale się poprawię ...:*

a ja zyje i jestem :-p
za 2 tyg Vika ma 2 latka... tararara tararara :-)

ja wróciłam z pracy is iedzem sobie z desperadosem tylko tym duzym i cos mi ekran miga i klawiatura drzy:D
jutro jestem sama w pracy takze nie wiem jak to bedzie.Amelcia spi,jeszcze musze Wam sie pochwalic ze juz chodzi po calym domku:)
mloda93 gratki córeczki,ale wydaje mi sie ze nie powinnas odciagac mleka! Ja bym poszla do innego gina na,na,na chyba nie umiem sie wysłowić...:-Dna to zeby sprawdzil czy wszystko oki...a brzuszek boli bo macica sie rozciaga mnie tez bolal.a co do pampersów ja radze oryginalne. U mnie w szpitalu wrecz ich wymagali. A z tatusiem dziecka jestes?
vegas jeszcze nie pisala to chyba nie koniec dnia :tak:;p
mloda co u Ciebie?
malwina śliczna tat Twoja córa!:tak:
Vika chyba i ja tak zaczne pytac moje dziecko ;-)aLE czas szybko leci dopiero rodzilas a emma ma juz 6 mies ja Cie krece...a Vi 2 lata kurcze...

Moja Amelka nie chce pic z niekapka dziś powiedziała pierwszy raz babcia a nie baba i tatuś.
dzis byla nie grzeczna i mąż mowi do niej Amelka do pokoju i pokazal palcem na drzwi a ona na niego spojrzała i poszła do pokoju:szok:na nogach. jak mi powiedzieli to nie wierzylam na poczatku a potem mama mowi ze faktycznie tak było :) KOCHANY uRWISEK.

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilę, bo już padam ze zmęczenia :dry: Kolejny ciężki dzień za mną. Na szczęście teraz 5dni wolnego. W sobotę idę na ślub cywilny mojej przyjaciółki i się zastanawiam, co ubrać:confused: Chciałam jakąś kieckę ubrać, ale się strasznie zimno zrobiło, a ja nawet nie mam żadnych grubych rajstop i kozaków:sorry2:
kamcia viki jest bezkrytyczna:-D
gosia Amelka jest coraz mądrzejsza:tak:

helooł :-D

gardło i kater dalej nie odpuszczają :-(

a i wczoraj jadąc z małym na spoacer patrze na bude spacerowki a tam jakiś zamek schowany mysle no to go rozepne i zobaczy a tu go rozpina i co ? ? i buda spacerowki sie zrobiła większa ze młodego wcale nie widać i wiaterek mu nie bedzie wiał :-):-) :-D

Dziewczyny wpadajcie do mnie !! mam wolna chate do niedzieli )

Vi no kurcze ale szybko zleciało :-) i juz 2letnia pannica:-)
Gosia a dobrze , ja troszke przeźiębiona . Rafik naszczęście nie. ;-):-). Rośnie mi chłop i mały podrywacz;-)
Gosdia najprawdopodobnie we wtorek wracam do szkoły . NO ale wiesz do wtorku mmoze sie jeszcze zmienić .
młoda93 gratki dziewczynki ;-)
kamaa no pogieło ich .
Fifusek powiedz mi jak wygląda ten śpiworek u Ciebie za te 20 z ł ?

Helloł

Moja Julka jak miała 11 miesięcy jak zaczęła sama pić z dorosłego kupka, jak miała 6mc-y to nauczyła się pić z niekapka aventu a później kupiliśmy jej kubeczek i zdejmowaliśmy tą pokrywkę z ustnikiem i z samego kubeczka piła o taki:
Kubek Tomme Tippee pierwszy kubek 4m+ 190ml (1877557616) - Aukcje internetowe Allegro i do tej pory w domu pije z niego.
A teraz pije z twardego ustnika z takiego kubka:
AVENT kubek 18+m sportster (1886087749) - Aukcje internetowe Allegro

Uciekam po późno się zrobiło ;-)

Hej

Młoda a co Ty zrobisz jak Ty chora:):)

Koniczynka
to może kup sobie takie rajstopy ewentualnie jakieś spodnie eleganckie:)

Gosia ekran Ci miga ja się wczoraj napiłam wina mojej siostry 3 razy nalałam sobie po 1/3 szklanki i myślałam że mnie pozamiata:):) Super że małą biega już po całym domu:D:D

Vikamcia
no niestety jakbym mogła się przeprowadzać też bym tak robiła... Na wiosnę czeka nas mega remont. Jejku kolejna 2latka będzie ale czas szybko lecia Vi ma urodziny dzień przed moimi imieninami:)

KasiaF
już pisałąm że to nie jest nie nieporadność tylko ŚMIERDZĄCE LENISTWO!!! Wczoraj na niego nakrzyczałam bo jedziemy do rodziców to on musi tylko ropy nalać... Albo teściowa dostała adres do Zakopanego na tani nocleg to już teraz jedziemy!!! A ja mówię mu że ja tak nie lubię a on mi się dziwi dlaczego. A to dlatego że on zakłada buty i jedzie a ja muszę spakować wszystkich coś przygotować zorganizować i po prostu nie lubię bo mnie wkurza jak czegoś zapomnę;/

Anula jak Ci śpi całą noc to super przynajmniej wyspana jesteś:) A to pisz pisz...

Liza
ciesz się że may jesień jaką mamy zawsze mogło być gorzej:p

Gosdia
u nas też czasami nic nie ma akurat poszłam na nowy towar ale zazwyczaj chodzę na 50% albo za 1zł i też coś wyciągnę:) Czasami nawet fajniejsze niż na nowym towarze:) Ja kaca będę miała za tydzień już zapowiedziałam nieobecność na uczelni w niedziele:):)

Młoda93
to fajnie że wszystko ok:) I gratuluje dziewczynki:)

Burzowata to normalne moja też tak robiła jeszcze w tym roku więc sporo starsza była nie zwracałam uwagi mówiłam że brzydko robi i przestałą:) Ja mam jeden niekapek ale nie wiem co to z firma bo jets tak genialny że wszystkie napisy się już starły:) Ale ja Dominice tylko na noc go daje jak chce pić bo on nic a nic nie rozlewa w ciągu dnia to ze szklanki:)

Oczywiście coś nacisnęłam i post mi się skasował dobrze że tylko z tej strony bo bym się załamała bo tak to kopiuje:D:D
A więc tak wczoraj przyjechaliśmy do rodziców późno bo była 21.30;/ akurat na Magdę Gessler:) Jak któraś wczoraj oglądała to było z mojej rodzinnej miejscowości:):)C jeszcze śpi a Dominika od rana molestuje moją siostrę:) Babcia skacze naokoło niej:) Wczoraj o 22 zrobiłyśmy prababci pobudkę to nawet mnie nie poznała w ciemnościach jak się nad nią nachyliłam hahhaha A pradziadek ma dzisiaj 81 urodziny:):)

reklama
Witajcie

mloda93 ja tez bym sie przeszla do innego gina, dobrze ze z dzidzia oki ;]
Burzowata ja juz przetestowalam duuuzo niekapków i jak trafilam na Lovi przy nim zostalam LOVI dla was pewnie ten 150ml bedzie najlepszy - Polecam! :tak:
Kasiek no to juz pradziadkowie maja swoje lata :-) mojego męza dziadek ma tez cos kolo 80 lat a babcia jest mlodszad niego troszke :-)
Vegas co nie zaglądasz? :-)

Maz poszedl drzewa naszykowac i w piecu napali a dzieciaki ogladaja Franklina na Polsacie :tak: uwielbiaja Go ;-) ehhh ale zimno ;/

Do góry