reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Lolkak uu to Ci poczekała sporo:) Ja miałam na 28 września a urodziła się równo 9 miesięcy po zapłodnieniu 4 października to znaczy mi się tak wydaje:p Nic nie miałam żadnych skurczów tzn. jakieś tam na IP wyszły ale ja nic nie czułam ale czop zaczął mi w domu odchodzić i narobiłam paniki że już teraz jedziemy i koniec a ja głupia zamiast np. wykąpać się włosy sobie umyć i zrobić to po porodzie musiałam leżeć z takim smalcem na głowie hahahah I na izbę na 10 byliśmy o 12 byłam już na oddziale o 13 zupkę sobie zjadłam bo się załapałam potem Pani ordynator przebiła mi pęcherz co było masakryczne;/ i tak się śmiałam i podskakiwałam do 16 potem na łóżko porodowe i już się nie śmiałam hahah a o 18 w urodziła się Dominika:)

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa , Zuzia rzeczywiscie ma geste włosy i do tego wygląda na starsza.
I juz bardzo duzo mówi. Nawet Zdania próbuje układac. Dzisiaj rano mówi : DAJ MLEKO ZUZI:)
Jest zreszta na etapie ze wszystko jest Zuzi i wszystko SAMA

A my zmykamy na dwórek troche , bo zaraz ciemno bedzie

Malwina18 jaka masz piekna core :-) sliczna dziewczynka
wampi jak tam po wizycie?
Adas spi to mam chwile, dziewczyny takie pytanie czy ktoras z was kiedykolwiek szyla sukienke u krawcowej? Bo studniowka sie mi zbliza wielkimi krokami i mam upatrzona kreacje,ale raz ze droga a dwa ze cholernie krotka i mysle u uszyciu,jednak sie troche boje :baffled:

Nie dam rady Was nadrobić.. tyle piszecie.. MALWINA - córcia śliczna.

Co do teściowej..
Moja teściowa od początku powiedziała mojemu mężowi "nie bierz ślubu, może Dagmara akurat poroni" . Przez nią w 18 tc trafiłam na podtrzymanie do szpitala.. Nadal odstawia różne sceny.. Np przed samym porodem zaprosiła mojego męża samego nad jeziorko. Jak nie chciał pojechać, to się nie odzywała 2 tygodnie..
Nie zgodziła się w ogóle na ślub.. teraz na chrzest.. zawsze wszystko wie lepiej.. Tydzień po porodzie powiedziała " masz mega brzuch, odrosty i ogromne cycki - zrób coś ze sobą" . Aż strach się bać - w piątek jedziemy do Jeleniej i w niedzielę chrzciny.. OBY WSZYSTKO JAKOŚ POSZŁO.... aż mnie brzuch ze stresu boli..

Malwina ale piekną masz córe:-D
out wspolczuje takiej tesciowej :dry: :no:

Dobrze ze ja teraz z tesciami mam super stosunki, i wogole u nich czuje sie juz jak u siebie w domu, nawet tesc z którym nie bylo tak fajnie odkad Miki sie urodzil stosunki nasze ulegly poprawie :tak: oby tak dalej :tak:
tesciowa wogóle popiera moje wychowywanie, i czesto jest tak ze ja podzielam jej zdanie ;-)
Ostatnio została z naszą tójka na 3,5h i Miki nawet nie płakał, na koniec marudzil bo byl spiacy ;-) ale chwila byla :)
Ehhh, ale ciemnia za oknem ;P

MALWINA popieram, śliczna córa!!!
OUT współczuje teściowej... tobrze że mąż stoi po twojej stronie
BURZOWATA powiem ci że to zależy od krawcowej, na jaką trafisz... Popytaj wśród znajomych, może ktoś zna jakąś dobrą i niedrogą

Byliśmy na testach, nie wykazały żadnej alergii :) ale Kacper poprosił lekarke żeby mu brzuszka posłuchała i usłyszała szmery nad serduszkiem... Mówiła że dzieci czasem mają takie szmery rozwojowe, ale żeby sprawdzic to u lekarza rodzinnego... Chciałam sie od razu zarejestrowac ale nasza na urlopie do końca tygodnia... Więc jak na szpilkach do przyszłego tygodnia...

Kupiliśmy kozaczki, za to że był grzeczny u lekarza zabrałam go na frytki do mc donalda... Ale był happy... Teraz nuuuudyyyyyyy...

Dziewczyny jeszcze z wieczora się pochwalę że Domi sama siku do nocnika zrobiła:) To znaczy mówi że chce siedziała siedziała na nocniku coś tam poleciało... No to latała bez pampersa stanęła zaczęła sikać to ją złapałam znowu na nocnik:) Potem znowu ganiała bez pampka i robiłyśmy kolację na dole w kuchni ona nagle wyrwała po schodach na górę i mówię do 8letniego siostrzeńca C leć za nią bo zaraz pół pietra mi zasika:) A on przychodzi z Domi i z nocnikiem pełnym:D:D Troszkę na boki poleciało o troszkę body mokre ale SAMA SAMA zrobiła:D:D
gratuluje sukcesow:)Juz jak mala zalapala to juz bedzie z gorki:)
Hej Wam.
dzisiaj pobudka znów na stary czas.
U nas w domku weekend spędziliśmy.
ja nadrabiam tylko 6 ostatnich stron.
co do matury i ciąży, ja byłam już w terminie, miałam taryfę ulgową na picie i siku. egzaminatorzy ładnie się do mnie uśmiechali a Mareczek tylko kopał mnie jak się zastanawiałam nad odpowiedzią, trochę chyba mi pomagał wtedy :-D
Nnita witaj w naszych skromnych progach.
Wampi Spóźnione sto latek dla córeczki. i zdrówka.
Mariolcia Ślicznego urodziłaś synka.
To mialas na maturze pomocnika:) ja jak narzie nie mam matury...
witam
wink2.gif

młody od 5 nie śpi ;/
musze skoczyc do apteki po zel na dziąsełka
wink2.gif
biggrin.gif

bo normalnie szczebelki od łozeczka gryzie
biggrin.gif
laugh.gif

a to moj kurczaczek
wink2.gif
i ja
laugh.gif

Zobacz załącznik 403895Zobacz załącznik 403896Zobacz załącznik 403897Zobacz załącznik 403898Zobacz załącznik 403899
Jaki slodziak:) jak juz urosl:) a mamusia jaka sliczna:) super masz tez wozeczek:)

Witam i miłego dnia życzę :tak:

Za chwilkę jedziemy z młodym do szpitala do kardiologa ze względu na szmerki w serduszku, pół roku czekaliśmy na tą wizytę :baffled: Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.
trzymam kciuki,daj znac co powiedzial kardilolog. Ja w ym roku z moim tez bylam bo tez ma te szmery ale narazie kardiolog kazal sie tym nie przejmowac bo podobno to zazwyczaj samo mija,jedynie kaala przez okres jesienno zimowy tran alanowi podawac bo dobrze na serduszko dziala:)

Co do jajecznicy to Majka tak walnęła w talerzy,że ten przeleciał przez kuchnie i zatrzymał się dopiero na lodówce a jajecznica na ścianie i częściowo na lodówce;-)
hehehe jaka agenta z Mai:-D

Jak miejscówke zaklepiesz mloda ;-) hehehe
5 grudnia jedzie, to juz miesiac praktycznie :tak:

edytowałam posta :)
to fajna wycieczke bedzie miala hania:) i to w 2 gie urodziny alana:-D
Maly znowu sie az dziwne wczesniej w dzien spal 4 razy po pol godz a dzis juz godz i znowu spi:-DŁ juz kupil mi szpinak gdy pojdzie z malym na spacer zrobie dla siebie bo on nie lubi a i pranie z malego musze zrobic:crazy:
Lolkak a Twoja mala nie ma roczku?bo Dominka ma juz 2
uwielbiam szpinak:-D

Nie dam rady Was nadrobić.. tyle piszecie.. MALWINA - córcia śliczna.

Co do teściowej..
Moja teściowa od początku powiedziała mojemu mężowi "nie bierz ślubu, może Dagmara akurat poroni" . Przez nią w 18 tc trafiłam na podtrzymanie do szpitala.. Nadal odstawia różne sceny.. Np przed samym porodem zaprosiła mojego męża samego nad jeziorko. Jak nie chciał pojechać, to się nie odzywała 2 tygodnie..
Nie zgodziła się w ogóle na ślub.. teraz na chrzest.. zawsze wszystko wie lepiej.. Tydzień po porodzie powiedziała " masz mega brzuch, odrosty i ogromne cycki - zrób coś ze sobą" . Aż strach się bać - w piątek jedziemy do Jeleniej i w niedzielę chrzciny.. OBY WSZYSTKO JAKOŚ POSZŁO.... aż mnie brzuch ze stresu boli..
matko kochana ale masz straszna tesciowa:szok:

Malwina ale masz sliczna corcie:) napatrzec sie na zdiecie nie moge:)

U mnie dzis spokojny dzien,mama teraz zabrala mlodego na cmentarz wiec mam chwile dla siebie:) posprztalam sobie na spokojnie i moge sie byczyc:-D

moze chce ktoras z was kupic bbuciki nike roz 27,5 i spiworek z owczej welny dla malucha do wozka lub na sanki?
SDC11342.jpg1884140691.jpg

reklama
fikusek na alana te butki już za małe? :szok: :szok: :confused: u mnie Daniel nosi teraz 27 a Hania 28 :-D Miki 22-23
OOoo To Alan z 5 grudnia;) dobrze wiedziec ;-)

No dzieciaki przed bajkami, pobawilam sie z nimi, potanczylam, bo wlaczylam plyte z piosenkami dla dzieci i mialy radoche :tak: :-)
Maz niewiemo ktorej bedzie... jutro trzymajcie kciuki i przez reszte dni..... bede wdzieczna... :*

Do góry