reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Widze ze negocjacje trwaja:-Dja kombinezon dostalam na 80 bo teraz chodzimy w 74 a jak pod spod jeszcze cos wloze bedzie ok
Nnita ja wazylam 2900 to tez bez rewelacji, cala ciaze lekarz mowil mi ze dziecko bedzie srednie zeby bylo sprawiedliwe bo mama kobieta nie powinna kloca rodzic:-Dpowiedzil ze bedzie 3500 i tyle bylo:-Dale moje rodzienstwo wazylo 2200 dla mojej mamy urodzilam kloca:-D

reklama
Witam sie.
Nie nadrabiałam bo za duzo ;P

Teraz postaram sie byc na bierząco ;P jutro tylko tez tak nie ebde zagladac bo /m w domku, i pojedziemy na cmentarze do mnie i do grójca ;]
A dzis ide jakis obiad wymyślec..... :dry:

beacia858 jeszcze liceum,klasa maturalna,na nauczaniu indywidualnym jestem bo nie chcialam zostawiac malego:-) jeszcze sobie dowalilam z wyborem przedmiotow na mature i nie wiem jak ja to zdam:confused: Ty juz studiujesz?

jak juz tak wspominamy to ja tez:-)
po urodzeniu 57 cm 3,660 kg
w dniu wypisu 3,475 kg
4 tygodnie 4,630 63 cm
7 tygodni 5,100
3 miesiace 6,070
4 miesiace 6,700
i ostatnio 5 miesiecy 7,220 i 71 cm :-)

Ostatnia edycja:
burzowata, ja mature pisalam z dwojka brzdaców, wiec ty napewno dasz rade!
ładnie warzy brzdac :tak:

Wspominalyscie wage? ja jak zwykle mam wypisywania ;P
Hania jak sie urodzila miala 3400g i 56cm - teraz 109cm i 20kg.
Daniel mial 4220g i 55cm - teraz 101cm i 18kg.
Mikolaj miał 4070g i 57cm - teraz 83cm i 11,5kg.

Ale sennie sie dzis czuje;P czekam ciagle na @ :no: ;]

Wampi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CÓRY! :)

Liza musialo Ci byc ciezko,mi z jednym pieronem jest ciezko,(fakt faktem ze jest mega niegrzeczny i to kazdy mowi,ze tak niecierpliwego i upartego dziecka jeszcze nie widzial ) a co dopiero z dwojka :szok::confused: Jak Ci sie udalo laczyc nauke z zajmowaniem sie maluchami? normalnie konczylas liceum czy zaocznie?

O matko 2 dni a wy tyle nabazgrałyście:szok:? Nie nadrobie:sorry2: wymiekłam jak zobaczyła liczbe stron:-p.\

Ale witam nowe mamy.

Musze sie pochwalic ze mój syn znowu złapał katar:sorry2:, mam dość, ale za kazdym razem zaraza sie od kogos innego dobrze ze tylko na katarze sie konczy bo w sumie 3 raz ktos z rodziny ma jakąs tam odmmiane grypy i za przeproszeniem zdycha a on tylko katar:tak:

Wampi 100 lat kurcze ale Twoja córa to dorosła kobieta:szok:. Widze ze i jej przeziębienie nie ominęło, szkoda tylko ze w tak uroczysty dzień:sorry2:

edit wampi patrze na Twoje suwaczki i musze zapytać. Wy nie jesteście po ślubie? Bo jakos wydawało mi sie ze po slubie jestescie a czytam dokładnie ze to suwaczek zaręczynowy

Liza musialo Ci byc ciezko,mi z jednym pieronem jest ciezko,(fakt faktem ze jest mega niegrzeczny i to kazdy mowi,ze tak niecierpliwego i upartego dziecka jeszcze nie widzial ) a co dopiero z dwojka :szok::confused: Jak Ci sie udalo laczyc nauke z zajmowaniem sie maluchami? normalnie konczylas liceum czy zaocznie?
Jak mi sie udalo? niewiem, dwa lata normalnie chodzilam, a jak zaszlam w ciaze w drugiej klasie tech. to dokonczylam rok i od trzeciej przenioslam sie do zaocznej, i tak co 2tyg. jezdzilam, Maz i moja mama ogarnywali dzieciaki...Hania miala 1,5 roku a Daniel 6mies jak pisalam mature ;) az tak pieknie jej nie zdalam z super ocenami ale fakt ze zdalam :tak:
O matko 2 dni a wy tyle nabazgrałyście:szok:? Nie nadrobie:sorry2: wymiekłam jak zobaczyła liczbe stron:-p.\

Ale witam nowe mamy.

Musze sie pochwalic ze mój syn znowu złapał katar:sorry2:, mam dość, ale za kazdym razem zaraza sie od kogos innego dobrze ze tylko na katarze sie konczy bo w sumie 3 raz ktos z rodziny ma jakąs tam odmmiane grypy i za przeproszeniem zdycha a on tylko katar:tak:
zdrówka!

Ja zrobilam krupnik i ide zrobic przemeblowanie u chlopaków,zamienie miejscami łozko Daniela i łozeczko Mikolaja ;P i pewnie zanim to zrobie Miki bedzie szedl spac:tak: chce go przetrzymac do 11, by wieczorem nie padl za wczensnie jak wczoraj :dry:
Zajrze jak Miki padnie... chyba ze wezme sie za ogarnywanie ciuszkow po dzieciakach na wydanie,bo mam ich troszke..... :tak:

witam, wybaczcie ale nie dałam rady Was nadrobic..
przesyłam gratulacje dla Mariolci.

poza tym.. od soboty zostaliśmy sami.. mała tak nam daje popalić..
ciągle płacze.. chce na ręce.. padam już :(

reklama
wampi a widzisz masz duze dzieciaki i chyba, nie macie probleów w użedach czy szkołach w zwiazku z tym ze nie macie ślubu? Bo mnie tu rodzina straszy ze bedą straszne problemy bo my tez bez ślubu, a ja się upieram, że przeciez to juz nie te czasy:sorry2:.
Liza krupnik ble:-p, co do przetrzymywania, oje dziecko chodzi teraz spac jak w tamtym roku przed zmianą na czas letni:-D o 19:30 on juz chce spać:tak:. Strasznie mnie to cieszy bo w zimie jest mniej pola do popisu, a tak w lecie cały czas gdzies chodziliśmy wieczorami wiec mi pasowało ze chodził spac później

edit
outstanding
najgorzej jest jak do dziecka jest zbyt wiele osób do pomocy niestety... Bo gdy od poczatku matak jest ze wszystkim sama to nawet jej do głowy nie przyjdzie zeby uczyc dziecko lulania na rączkach. przynajmniej ja tak miałam. I wiem że gdybym miała kogos do pomocy to potem ciezko by mi było Kacpra od czegoś odzwyczaić. Przemęczcie sie troche, staraj sie nie ulegać za bardzo bo na dłuzsza mete nie da sie non stop brać dziecka na rece

Ostatnia edycja:
Do góry