reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam wieczornie. dzis mamy ostatni dzien przy cycu (mam nadzieje) od jutra juz nie ma.jak wy odzwyczajalyscie swoje dzieci? ciezko bylo ? mam nadzieje ze mlody dobrze to zniesie.

herbata oby sie coś ruszylo, bo juz sie nie moge doczekac :) vegas ma racje masuj brzuszek

vegas normalnie Twoja Martynka szybko lapie te nowe slowka. codziennie nowe ;o

gosia wspolczuje sytuacji z tata. ja tez mam to samo jak moj wypije. tez mam ochote sie wyprowadzic i chyba juz niedlugo to nastapi.

reklama
Gosia tak pracowałam w bajki,ale nie przy kredytach akurat

Gościa ojej nieciekawie to wygląda po tym opisie. Mam nadzieje,ze badania nie potwierdza twoich przypuszczen. A gdzie pracujesz?

Vegas bo to widze ze Martynka sie rozkrecila. Moze, zaraz znacznie mowic pelnymi zdaniami.

Kasiek jak po urodzinkach malej? Podrzuc przepis na tort

masuje brzuch i maltretuje inne czesci ciala :-D ale mala uparta i nic jej nie rusza...

gosia wspolczuje, moze uda wam sie zalatwic jednak cos pozytywnie. trzymam &&&

Ostatnia edycja:
a my wróciliśmy od Chrześniaczki. Ma pół zęba już:p I tak późno jak na to, że zaraz skończy 13 miesięcy, ale u nich może to genetyczne bo każdy miał późno zęby. A ruchliwa ta Maja, że oczy trzeba mieć nawet w tyłku hehe.

Lolkak do pełnych zdań to pewnie jeszcze długa droga. Choć kilka już potrafi, np ''nic tu nie ma'':p
Beacia trzymam więc kciuki co by odstawienie pomyślnie przechodziło.
Gosia współczuję;/

Witam:)

Kasiek, fajnie, ze urodzinki się udały :p. Te kasy samoobsługowe są kochane :p Mi też parę razy zaniżyły cenę ;) Narobią im niezłego manka;). To Dominika ma calą wyprawkę dla lali wózek i łóżeczko. Może nie będzie tak źle z tymi dojazdami ... Coś przepadnie coś pewnie przełożą i jakoś to będzie ;)
Herbata, kiedyś czytałam, że poród przyspiesza b. ciepły prysznic i delikatne szczypanie brzuszka po bokach zaczynając od ogóry i idąc w dół. Ale ja tego nie praktykowałam, jakoś się bałam. Ta kobieta co opisała ten sposób niby po 3h. rodziła....
Beacia, powodzenia z odstawianiem. Ja Ci nie pomogę jak to zrobić bo moja po 4 tygodniach przeszło na modyfikowane, więc nie było większego problemu.
Gosia, najlepiej to pochodzic po bankach i popytać. Nie wiem czy teraz nie trzeba mieć jakiegoś wkładu własnego. Tak było przynajmniej z pół roku temu jak my się pytaliśmy. POWODZENIA!

A my wczoraj bylismy kibicować chłopakom jak pobijali rekord Guinessa w piłkę nożną. Grali 37 h i 1 min ;), ze zmianami oczywiście. Ale szok, ze dali radę. Dzisiaj niedziela u moich rodziców. A jutro powrót na uczelnie. Jeszcze tam nie byłam a już mi się nie chcę.

A u Zosi w pokoju za meblami znaleźliśmy ogromną wilgoć ;/ Masakrycznie ogromna. Zmyliśmy ją wypucowaliśmy ściany i podłogi i jak ręką odjął oczka już nie są czerwone ;)
No i wczoraj kupiliśmy Zośce tv do jej pokoiku, ale będzie go bardzo mało oglądać. :) On jest bardziej dla mnie jak moj chłop będzie mecze oglądał ;P

Gosdia wow 37h, nieźle! A to Mała przez to miała czerwone oczka? Dobrze, że to znaleźliście. Miłego dnia jutro na uczelni, pewnie nie będzie tak strasznie, najgorzej się wybrać. Mi to się nie chce do pracy jechać jutro:D W dodatku mama Nikoli prosiła bym była o 8.30, więc ciut mniej spania mam:p

Vegas, nie mam zielonego pojęcia czy to od tego... Czy po prostu taki zbieg okoliczności. Będę ja obserwować czy znowu coś sie zacznie dziać. Ja też nie lubię z rana tyłka ruszac :p

Witam.
My wczoraj w gościnie byliśmy i ja za kierowcę robiłam. S w końcu odbił sobie te wszystkie lata jeżdżenia jako kierowca. już powoli przyzwyczajam się do jazdy większym i cięższym samochodem niż na kursie.
a Justynka i Mareczek wybawili się wczoraj z kuzynkami. oboje zadowoleni. mają tam jeszcze chłopczyka ale on jeszcze roczku nie ma, a Mareczkowi podobał się taki kompan.
no po tygodniu przerwy justynka wraca do przedszkola, mam nadzieję że znów nie złapie czegoś, tym razem udąło mi się bez wizyty u lekarza ją wyleczyć, ale na wszelki wypadek jeszcze syropki jej daję.
Lolkak Mamy poldka tak więc muszę nauczyć się jeździć bez wspomagania, a S się śmieje że sobie mięśnie wyrobię.:-D mieliśmy kupić dla mnie Uniacza ale, tzn odkupić od szwagra ale ten jeszcze nie zdecydował się jaki chce mieć samochód więc póki co jesteśmy skazani na Poloneza. Współczuję sytuacji w pracy ale miejmy nadzieję ze wsio się ułoży:tak:
Liza Gratuluje ząbków kolejnych. a co do świąt to u nas do tej pory wszystkie wigilie były u nas, w sensie z teściami. a taki pomysł że raz tu raz tam nawet by nie przeszedł, bo jak to może być ze teściów zostawimy samych w wigilię.:confused2: Fajna babka z ciebie a i popieram słowa Beaci, wyglądasz jak starsza siostra a nie mama:-D
Kasiek Fajny torcik, smakowicie wygląda.:tak: no i dobrze ze urodzinki jednak się uday. najgorsze to są te nieporozumienia.
Kamaa współczuję boleści. a jak jest dzisiaj?
Vegas Ach te blond włoski Martynki:-D
Beacia Powodzenia w odstawianiu małego od cyca.
Gosia Zdrówka dla Amelki. współczuję sytuacji z tatą.
Gosdia Na pewno nie będzie dzisiaj tak źle. powodzenia, trzymam kciuki.

dzien dobry :)
zapowiada sie sliczny dzionek, wiec z malym na spacer idziemy. noc bez rewelacji, 5 pobudek i do tego od 2:30 do 4 chcial sie bawic ;/

herbata malego uparciuszka masz w brzuszku. ale miejmy nadzieje ze niedlugo wyjdzie :)
vegas to rzeczywiscie pozno jej te zabki wyszly. mojemu Kacprowi to na potege wyłaża.
gosdia dobrze ze ta wilgoć zlikwidowaliscie. oby malej bylo wsio ok z tymi oczkami juz.
ewi super ze dzieciaki sie wybawily :) no i fajnie ze dobrze ze kolkiem sie czujesz :)

idę sie troche ogarnac. ;*

reklama
Hejka poweekendowo :)

Herbata a Ty jeszcze z nami ;-) hehehe
EWI oj polonez to ciężka maszyna wiem, mielismy go 3 lata ;] ale nauczysz sie jezdzic szybko ;) tylko trzeba jezdzic czesto ;-) my teraz mamy Tipo, mniejszy silnik i lzejszy ale tez bez wspomagania ciezej sie jezdzi... ;-)
Co do wigilii to tescie nie maja wiecej dzieci tylko S tak? no to faktycznie nie ma innego wyjscia... u nas moi rodzice maja prócz mnie trojke dzieci + rodziny ich, a tescie maja siostre M (w moim wieku) i dziadki jeszcze żyja i co dwa lata rodzinka z Radomia do nich zjerdza takze maja w domu kogo jak nas nie ma akurat :]

Heh dziewczyny to ze wyglądam jak siostra Hani nie pociesza mnie wogóle :dry: wręcz dołuje bo ja chce wyglądac troszke starzej, postarzyc sie ;] ale jakos sie nie udaje ;]
Vegas własnie ja dąże do tego by zrobic grzywke na prosto :tak: i sobie sama obetne jak podrośnie chyba :-) co do czarnego to nie miałam ale miałam baaaardzo ciemny brąz prawie jak czarny i bylo oki ;-) takze niewiem moze i wróce do farbowania czy cos.... ;]
Beacia wspolczuje nocki ;/

Yyyy sorrka nie pamietam wiecej... :*

U nas weekend oki, wczoraj bylismy u tesciow caly dzien, dzieciaki wybawily sie a Miki... wymarudzil, wypłakał i wogole byla z nim porazka do popołudnia, potem po nurofenie mu sie poproawilo chyba... te zęby dają nam we znaki ehhhh...
Dzis piekny dzien zaraz moze na dworek wyjdziemy, M znow od dzis nocki... :dry: :-(

Ostatnia edycja:
Do góry