reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja sie znowu wyspałam:-) Dziś pobudka o 5:30 bo T. tak nastawił budzik i młodego obudziło. Ale przeniosłam go do nas i spał dalej, a raczej wyciągnęłam go z łóżeczka tylko a on sam wiedział gdzie ma iść:-D. Nie lubie takiej pogody ale jedyny plus ze sie kurcze wysypiam
yes2.gif
.

Herbatka kurcze ja juz sie na twoją córcie doczekac nie moge. ale to zlecialo
gosdia a może stres ci okres zatrzymał albo cos zupełnie innego a raczej ktoś:-p?
Lizka wiesz co, ja myślałam, że to jakaś stara baba, a jak ona była w tym wieku to po prostu ci zazdrości... Nie wiem , chce poczuć wyższość czy co przez takie zachowanie. pewnie chce sie dowartościować, a w głebi serca ci zazdrosci. Nie przejmuj sie. Przyponiałaś mi o mopsie! jak sie donosi zaswiadczenia o zarobkach to trzeba coś jeszcze wypełniać tam?
gosia91 ja tez was myle po 20 razy sprawdzam czy na pewno odpisała tej co trzeba, a nie raz juz edytowałam:-D
młoda no ładnie to z ciebie juz murzynka a ja to z młodym trzymam sztame i dwie ściany jesteśmy:-D
Vegas tez mi się właśnie wydaje, ze pogoda wiele miesza dzieciakom przy spaniu. Mój znowu dobrze spal, a wystarczyło ze w domu mamy chłodniej. Haha co do braku to wie dziewczyna co dobre i gdzie szukać, tylko matka bareczku cos nie napełniła

reklama
Liza powiedz mi od kiedy ściągałaś Mikiemu napletek ?
Wiesz co jakos tak jak juz mial ze 2mies, co kąpiel mu sciągałam i sciągam:-) jedni lekarze mowi tak drudzy innaczej a ja robie tak jak napisałam i widze ze z tym jest wsio oki, ladnie sie sciaga ;P (ale tematy:p:))
Liza może Hania zmęczona szkołą. Co by nie było nowe wrażenia, no i wcześniejsze pobudki;)
Wieszco u nas wczesniejszych pobudek nie ma normalnie wstaje kolo 7 tak jak zawsze wiec to nie to, zwalam to na szczepienie, poprostu osłabiona byla pewnie do tego denna pogoda;]

No a jutro 6 lekcji a po lekcji ide z małym na bioderka ;-)

trzymam kciuki!!!!
Liza i jak z Hania? lepiej juz sie wczoraj czula?
No chyba lepiej bynajmniej z samopoczuciem ale niewiem albo mi sie zdaje albo ma chrypke ? :| daje jej herbatke z miodem i cytrynką wiec mam nadzieje ze bedzie oki.

Hej.
Umi no trzeba wypelniac od nowa we wrzesniu-pazdzierniku o to rodzinne wsio papiery ;] az sie odechciewa:D ;\
Gosdia ja tez czekam na okres, powinien byc lada chwila choc róznie w z nim bywalo, czekam na niego i zaczynam dzialac z antykoncepcją ;]

Ehhh, musze obiad zrobic, nie chce mi sie....;/ ale mam lenia.... chyba skonczy sie na naleśnikach :dry: :-)
Hania juz obiady ma w szkole plus jakis serek wiec w domu nie je bo jest pełna;]
No i od dzis w planie ma zajecia w pn, wt, czw, i pt od 8 do 13:30 :) a w środy 8 do 13. Normalnie prawdziwa szkola tak dlugo trzymaja dzieci ;P

Ostatnia edycja:
Witam! ;)

Herbata, nie staramy się o rodzeństwo. Nie ma opcji ;P. Najpierw te studia skończe, znajde prace i musimy mieć przede wszystkim jakiś swój kąt to wtedy się zpewnością pomyśli, chyba że znowu przypadek zadziała;P
Umi, Ty też mi nie kracz dziecka ;P
Liza, naleśniki to całkiem sympatyczny obiad ;) ja uwielbiam z dżemem truskawkowym.

Ja dzisiaj zaniosłam mój dzienniczek praktyk. Jak zobaczyłam to wszystko i pomyślałam, że za 3 tygodnie tam wracam to się płakać chce nad własnym losem. Pogoda typowo jesienna, pada deszcz i tak szaro. Kasztany już na drzewach wiszą ;). Niedługo pewnie będą już liście opadać.
A ja obiadu dzisiaj robić nie musze ;) Zosia ma od wczoraj a mi mama coś tam zrobi. Jak ja lubię tutaj być ;) prawie nic robić nie musze ;)

Hejka!

liza a co do antykoncepcji to jakies badania najpierw trzeba robic czy cos? ja nie bralam ale chce zaczać a troche sie boje ze np dzieci nie bede mogla miec albo cus;/
gosdia zeszyt praktyk? to gdzie praktyki masz?
mloda ja zaocznie chodze to mam po 9-10 h. masakra jakaś. ale dawno tam mnie nie było....;) Nie przesadz z solarka bo moja kolezanka tez chodzi ale ona to juz uzalezniona jest bo ta skóre ma juz prawie brudna od tego a ona twierdzi ze jest ZA blada...;/

My dzis spalysmy do 10.30:) mm...wyspalam sie i Niunia chyba tez bo narazie nie broi:)
Mezus spi po nocy niech pospi chociaz do 14. Ja meczylam sie...przed 1 poszlam spac...

gosia jak pojdziesz do lekarza to on Ci powie jakie badania masz wykonac jesli np chodzi o branie pigulek, ale na ogol to tylko cytologia. przeprowadzi z Toba wywiad itd. bynajmniej tak bylo w moim przypadku.
Liza znowu kusisz obiadem... u mnie dzis bedzie rosolek ;-) oby Hani przeszla chrypka
umi ja tez sie wyspalam, bo teraz jeszcze 3 h drzemalam... tez sie nie moge doczekac Malej. moze szybciej wyjdzie :-D

Gosia, musiałam na studia uzupełnić, a praktyki zrobiłam u mojego D. także to była ściema. Musiałam tylko te czynności wymyślać. Szkoda mi było czasu na takie 'legalne praktyki' wolałam wakacje spędzić z Zosią, a 320 h to dwa miesiące.
A co do tych tabletek to też miałam cytologię, noi pytała się czy brałam jakieś wcześniej czy jakieś leki homonalne może itp itd. i wypisała ;)

Witajcie laseczki:)

gosdia
fajnie że załatwiłaś sobie praktyki ja sobie załatwiłam te co byłam w ciąży a rok temu to już musiałam w urzędzie 4 tygodnie odwalić:) A Ty co studiujesz jeśli można wiedzieć?

Herbata to dogadzasz sobie z tym spaniem 3 h drzemki fiufiu:) Ale dobrze musisz nabierać siły i wysypiać się na zapas:) Jak się w ogóle czujesz ja też nie mogę się już Twojej małej doczekać:)

gosia kiedyś jak ja chciałam tabletki to powiedziałam żeby chociaż za drogie nie były i tylko po badaniu ogólnym mi wypisała a wcale a wcale mi nie pasowały wieczny @ miałam;/

Liza jak chrypka małej żeby szybko przeszła a mi się wydaje że to normalne że siedzą do 13.30 zawsze tak było no i Liza małego dzidziusia to już nie masz w domu:) ummmm naleśniki z dżemem mojej mamy...

umi 5.30 i się wyspałaś?? NOC dla mnie:)

Vegas dobrze że między Wami ok :) I najlepszego z okazji 21 miesięcy:)

My dziś znowu leniu****emy wczoraj przyjechał C nawet nie wyobrażacie sobie jakiego szaleństwa Dominika dostała nie odstępuje go na krok tylko tatę kocha tylko tata karmi tylko tata z nią śpi nawet mi nie pozawala się przytulać tata jest jej!!! Kupił jej zestaw małej piękności i łazi z suszarką i grzebieniem mi się róże dostało to nawet moja mama pytała się co to za okazja a ja powiedziałam że bez okazji to potem mój tata dostał od niej burę i powiedział jej że kupi jej pudełko z robakami i może ją na ryby zabrać hehehe fukneła bo mają 24 rocznice w poniedziałek to stwierdził że to nie okrągła i nie świętuje eh heheh Prezent C się podobał zachwycony krzyżykiem teraz sobie obydwoje śpią:) Potem może na jakieś zakupy pojedziemy bo chce mi coś kupić:)

Hej.
u nas dzisiaj pada i pada, nawet grad był.
\
Ewi dziś sie też dogadał z kimś, bo nad radem ktoś w śmietniku puszki przewalał
dry.gif

He he dobre.

My z moim D. mieliśmy ostatnio taką przygodę w Ustce, że nam chłopak pijany wbiegł na samochód, który był praktycznie w bez ruchu bo to było przy przejściu dla pieszych no i udawał, ze go potrąciliśmy. Boże, ile ja się wtedy strachu najadłam przez gówniarza! Juz miałam wizje Damiana w więzieniu....

jejku co za przygłup z tego chłopaka.
a co do frysurki pszłabym za rada Umi. ona suie an tym zna. a cąłkiem ładna dziewczyna z CIebie.

więcej nie daję rady nadrobić normaklnie za dużo patrzenia w monitor.

No zakupiłam syropek Hani i kropelki do noska! i mam nadzieje ze jej przejdzie;/ jutro jak wstanie zadecyduje czy puszcze ją do szkoly;]
gosdia ja mialam cytologie i wywiad i tyle ;]

Przepraszam ale głowa mnie boli i wiecej nie odpisuje ;/// :(((( masakra...

reklama
Jestem ;-)
wyobraźcie sobie ze konczyłam lekcje 14.20 ale zwolniłam sie z ostatniej lekcji zeby zdążyc na bioderka bo były na 14 to skonczyłam o 13.30 mama juz była w osrodku z młodym ja tam wchodze patrze nikogo nie ma a ona do mnie ze dzwoniła i nagrała sie na sekretarke ze nie ma dzisiaj bioderek bo nie ma lekarza a ja do niej mowie : przepraszam bardzo ale jak to pani dzwoniła i sie nagrywała jak ja nie mam poczty ... :baffled::baffled: no boze... I bioderka bedą za tydzień. A ja tak sie spieszyłam . Massakra.

No wstałam sobie doopiero :-) a młody śpi dalej ;-) godzine temu miał jesc ;-):-)

Liza dzięki za kciuki ;-) przydadzą sie za tydzień ;-). Ja juz tem młodemu ściągam ;-):-) oby ból głowy minął . To na pogoda .:p
Gosia nie przesadzam z solarium :-) na typowego mudżyna sie nie bede opalać :-D
Kasiek wszystkiego najlepszego dla rodziców z okazji rocznicy ;-):-)

No a mama pichci nuggetsy :-D ;-)

Do góry