reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam :-)
mnie jakaś zaraz się przyczepiła... lekki katar mam, gardło boli i mi zimno trochę...
obiadek mam już zrobiony, może jakieś pranie zaraz wstawię i dzisiaj już nic nie robię:-)

Malwina,
na pewno zdążysz z przygotowaniami :)
Daffi, zdróweczka dla Juleczki
wink2.gif

Klaudix, super że Filipek tak ładnie je:-)
Liza, super że u was ok. a Mikołaj jeszcze zdąży się nagadać:-)
lenka, oby nowy termometr wam służył jak najdłużej.:-)
kasiek, fajnie jakby dzieciaczki się razem pobawiły.:-)

reklama
kasiek i jak tam dzien bez tesciów? ;-) hehe :-D
gosdia dokladnie u mnie juz dwójka trajkocze to jak Miki zacznie zwariuje chyba, ale Teraz od wrzesnia pol dnia bedzie ciszej bo Hani nie bedzie wiec jakos sie wyrówna, a za rok juz Mikus sam z mamusią bedzie bo starszaki zaczna chodzic juz oboje... Bosze jak to zlecialo.... dopiero co ich urodzilam a tu Hania ju do zerówki, za rok pierwsza klasa i zaczną sie wywiadówki, zebrania inne obowiązki, nauka :szok: :-D
Mariolcia a Ty jak sie czujesz? jejku to juz prawie 29tc!:-D pięknie....!

Miki spal sobie 2,5h :tak: teraz bawią sie :) Hania maluje;) a ja czytam gazetke;-)

Liza, zleciało u ciebie :)
u mnie też zleciało nie wiadomo kiedy, jeszcze nie dawno wyleciałam z łazienki pół w płaczu, pół w śmiechu z testem ciążowym w ręku... męża z samego rańca obudziłam tą nowiną, a tu już 10 tygodni aby zostało.

teraz lepiej się czuje, bo w nocy siorpałam nosem nieźle :-)

Mały śpi:-) Mam chwile.

Daffi a no bycze sie:-D, ach brakowało mi takiego posiedzenia sobie w domu bez gonienia z jezykiem na brodzie czy zdaze zrobic obiad i wziać małego zanim T. przyjdzie, żeby potem pedem pojechać do sklepu na zakupy i zeby znowu pedem wrócic bo mały głodny
yes2.gif
. Teraz wszystko na lajcie:)
Liza no wziełam 2 dni wolnego a mam 5:-D, mieliśmy nad pobliski zalew jechac ale cały tydzień było zimno strasznie wiec woda pewnie nie nagrzana:/
lenka ja mam do ucha jakiejs innej firmy ale jestem bardzo zadowolona z niego. Mam nadzieje ze tobie tez posłuży
kasiek88 z "dwójka" dzieci tak własnie wyglada urlop:-D, te czasy kiedy sie byczyłam bezkarnie mineły chyba juz bezpowrotnie:-p. No ale coś za coś:-)
Mariolcia ja sie nie dziwie mnie wczoraj bolało lekko gardło, wszystko przez ta głupią pogodę
Liza ty mi tu o zerówce a ja odliczam czas do wysłania małego do przedszkola:-p eh... o szkole to ja nawet nie marze, nie wiem czy dożyje, bo mi mały funduje full atrakcji:-D

nie no co do tej koleżanki.
to ona boi się sama do Ełku jechać, ze to daleko, ze nie trafi bo musiała aż tam jechać żeby jej szybę przednią wymienili no i S z nią pojechał.
oczywiście ja zawsze mam niepewność w głowie jak go puszczam ale pozostaje mi mu wierzyć i ufać. :tak:
Liza Każde dziecko inaczej się rozwija. Mareczek na przykład w końcu zaczyna mówić ale już wiem że od września będę musiała chodzić z nim do logopedy. ja to czekam na wrzesień jak na zbawienie :-D teoretycznie dzieci powinny być przyjęte ale ostateczna decyzja będzie we wrześniu wlaśnie.
Lenka no wiesz ja na diecie jestem bo muszę a nie bo się odchudzam.:-);-)
Mariolcia Ojojoj zdrówka,

Liza trochę mi smutno bo sama siedzę C do samochodów pojechał, teściów nie ma ale i tak się zdenerwowałam na teściową... Napiszę niżej;/

Mariolcia zdrówka no niestety w ciąży jest ten ból że żadnego proszka wziąć nie możesz i się męczysz zdrówka zdrówka zdrówka... Eh przypomniałaś mi jak to było z moim testem ciążowym ale już minęło od testu 2,5 roku:D

umi to przecież możecie na brzegu posiedzieć wyrwać się z domu:) Ja też czekam jak moja pójdzie do przedszkola, moja siostra poszła do przedszkola jak była w wieku Twojego Kacpra:)

Ewi my się śmiejemy:) dobre serce ma Twój chłop:) A to Mareczek niewiele mówi?

Dziewczyny nie ma teściowej a się wkurzyłam! Wyobraźcie sobie kończę obiad a Dominika sturlała się ze schodów jak dobiegłam to była na drugim schodku nie wiem z którego spadłą ale z kilku bo słyszałam a wszystko dlatego że teściowa ma mnie zostawiania jakiś szmat na schodach i innych rzeczy jakby była to półka zresztą wszyscy tak robią jak przychodzą to kurtki czy ciuchy tam zostawiają a Domiśka poślizgnęła się!!! Chyba się trochę poobijała bo wyła niesamowicie ale teraz ładnie się bawi zjadła kindderka i dwie nektarynki na pocieszenie i teraz mi obiadu nie chce eh...

Ewi- ja na diecie też przez zdrowie. Przy niedoczynności tarczycy to tyje się z "powietrza". Narazie trzymam dietę, zanim do lekarza pójde. W przyszlym tygodniu powinnam mieć wizytę. Zobaczę co powie lekarz.

EWI ty to juz super wyglądasz;-) nie narzekaj :-)
lenka wspolczuje nadczynnosci ;/
Elwirka u nas tez czwórki wychodzą i miki w dzien marudzi, a w nocy jak narazie odpukac przesypia cale mi ;-)

Dzis podalam Mikiemu mleko bebiko na noc (moze i zle zrobilam ze na noc, bo moglby go brzusio bolec), mam nadzieje ze nic mu nie bedzie bo wczesniej pil Gerbera, wymieszala mu z nim dzis, kiedys pil je ale mu potem nie zasmakowalo, a dzis wypil pieknie je i zasnol...
Mam nadzieje ze mu przysmakuje bo bebiko jest bardziej dostepne od gerbera u mnie;/ a wogole 3 to juz ze swieczką szukac:|
Miki spi, Maz je obiad? :dry: Daniela przed kąpiela ostrzygłam;-) i zrobilam liste zakupów na niedziele.... wyprawka dla hani zostanie wreszcie zakupiona;-) i czeka nas male przemeblowanie... zastanawiam sie czy przeniesc Mikolaja juz do Daniela pokoju by razem spali w jednym pokoju a hania by miala swoj juz:-) z biórkiem łózkiem, szafką:-) ehhhh

Dobra, spadam.
Milej nocki:)

reklama
Liza ale masz rewolucje ;) zerówka to już poważna sprawa... Zaczyna się nauka, obowiązki, trzeba wszystko dopilnować no i oczywiście kasa leci jak szalona:)
kasiek
z teściowymi tak jest potrafią dokuczać na odległość ;/
Elwirka , żeby tę zebuchy szły bezboleśnie ;) Aż się boje co przede mną

My dzisiaj dzień poza domem najpierw jeździliśmy szukaliśmy półki dla Zosi na pluszaki i nigdzie nie ma ani w Nomi ani w Praktikerze, nawet w Black Red White. Smiech na sali.... Zamówie przez neta.
Później byłysmy u moich rodziców bo przyjechał taty brat z Kanady a na koniec u znajomych i u mojej siostry. Mała śpi padnięta. Zrobiłam jej dzień brudaska i nie kąpałam, dostała tylko butle i devikap.
Teraz lecę pakować D. bo wyjeżdza do pracy na cały długi weekend i wraca dopiero we wtorek rano ;/ Będę słomianą wdową. ;)
Miłej i spokojnej nocy ;*

Do góry