reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kamcia no w sumie od najmłodszej do najstarszej wtedy. Mój co do rozpoznawania marki jest pierwszy nawet na te znaczki nie musi patrzeć, forda w każdym bądź razie rozpozna zawsze, nawet patrząc z boku i nie ważne czy dostawczy, kmbi czy inny i tak wie że to Ford. Ja jak nie widze napisu, albo znaczka to nie wiem co jedzie:-D. Ale jak sie bawi swoimi autami to co raz słysze, szukam opla, albo szukam poneza (poloneza), mama mama to Bemu jest ( BMW). Ostatnio mi powiedział po ogladnieciu reklamy i przeszukaniu wszystkich autek ze on Pejota ( peugieota) nie ma i trzeba kupić... Sporo tam już jesteście, nie wiem czy bym sie zdecydowała wracać po takim czaie, chyba bym sie nie mogła z powrotem do PL przyzwyczaić. A gdzie ci sie lepiej zyje, zyło w IE czy w PL?

Liza biedny Miki, szkoda mi go. Tym bardziej że paietam ból wyrastajacej ósemki z tamtego tygodnia. Biedak. A Hania to do przedszkola idzie w tym roku?

reklama
Vikamcia, umi, życzę powodzenia w kolejnych słówkach.:-)
Liza, umęczy się bidulek... oby szybko przeszło.;-)

ja się w końcu ruszyła, i coś ogarniam... ale wraz na forum siedzę... normalnie uzależniona.

Hej mamy ;)
Ja mam takie pytanie. Mojej Zosi wrósł troszkę paznokieć u nogi (przy dużym palcu). Próbowałam jej go obciąć ale to graniczy z cudem tak się wierci nawet przez sen. Co prawda trochę się udało ale wokół paznokcia i tak ma czarwoną skórkę. Póki co psikam jej tym octeniseptem i jest jakby mniej zaczerwienione. Kupiłam rivanol bo "mądra pani" w aptece powiedziała, że mogę używać, ale jak się okazało... Dzieci tylko po konsultacji z lekarzem. Nie chce jej dzisiaj ciagnąc do przychodni na dzieci chore bo jeszcze złapie jakąś bakterie, a żeby iśc na dzieci zdrowe muszę czekać do wtorku.
Chciałam się zapytać, czym jej to smarowac?? Żeby nie zebrała się ropka?

Hej mamy ;)
Ja mam takie pytanie. Mojej Zosi wrósł troszkę paznokieć u nogi (przy dużym palcu). Próbowałam jej go obciąć ale to graniczy z cudem tak się wierci nawet przez sen. Co prawda trochę się udało ale wokół paznokcia i tak ma czarwoną skórkę. Póki co psikam jej tym octeniseptem i jest jakby mniej zaczerwienione. Kupiłam rivanol bo "mądra pani" w aptece powiedziała, że mogę używać, ale jak się okazało... Dzieci tylko po konsultacji z lekarzem. Nie chce jej dzisiaj ciagnąc do przychodni na dzieci chore bo jeszcze złapie jakąś bakterie, a żeby iśc na dzieci zdrowe muszę czekać do wtorku.
Chciałam się zapytać, czym jej to smarowac?? Żeby nie zebrała się ropka?

Najlepiej moczyć w szarym mydle i soli fizjologicznej ale masz maluszka wiec dobre beda chyba okłady na paluszek, żeby skórka sie zmiekczyła i paznokieć powinien sie za jakis czas przebić, ale ja bym i tak poszła do przychodni po skierowanie do chirurga jesli wyglada to na prawde poważnie

gosdia - niewiem nie poradze nawet :no:

I juz 14, bosze jak ten czas leci :szok:
Spróbowałam tej fasolki co robilam wczoraj, i jest jeszcze lepsza od tej co robilam 2 dni temu :D

Cześć dziewczyny.
Ale dawno tu nie pisałam :zawstydzona/y: przyznaję się bez bicia, że zaniedbałam ten wątek...

Liza widziałam, że o mnie pytałaś to postanowiłam napisać ;-)

Ogólnie to wątek śledzę codziennie, ale jakoś pisać mi się nie chciało, więc wiem co u Was ;-)

Kamcia Zuzia też do 10 po angielsku liczyć umie, a po polsku nie :-p po polsku "jeden dwa jeden dwa" :-D a po angielsku liczy normalnie tylko na "five" potrzebuje malutkiej pomocy ;-)
Zuzka uczy się angielskiego sama, tzn z bajki ABC literkowe chochliki, uwielbia ją :tak:

Liza jeszcze trochę i Hania do przedszkola idzie, jak przygotowania? ;-) cieszy się? Dobrze, że angielskiego się uczy, przyda jej się :tak:

umi Zuza z kolorami też sobie nie radzi :sorry: u niej wszystko jest żółte. O co nie zapytam to żółte i żółte :baffled:

U nas wszystko ok. Zuzia już od jakiegoś czasu załatwia się do nocniczka :tak: nauczyła się miesiąc przed urodzinami :tak:
Mówi coraz więcej. Właściwie to wszystko już powtórzy, zdaniami zaczyna mówić. Buźka jej się nie zamyka :-p Czasami nie wiadomo czy śmiać się czy płakać jak coś powie :-p
Rośnie, już ma 92 cm :-) jeść nie chce :-p
Nie wiem co jeszcze mogę napisać.
Sorry, że tak tylko o mnie ale muszę się znowu wkręcić :tak:

Mam nadzieję, że mnie tu jeszcze pamiętacie ;-):-)

anetka fajnie ze sie odezwalas:tak: pytalam sie juz nie raz o Ciebie :-D bo widzialam ze zniklas:-p
Dobrze ze u was wsio oki:-) ten wiek jak juz dzieci mówią glupotki to jest doskonały :-D ja nie moge sie doczekac aż Miki bedzie mial ze 2 latka:-) się zacznie gadanie trójki łobuzów:-D
Już teraz jak w bajce zadaja jakies pytanie, badz ja sie pytam Miki odpowiada: kiwa głową na tak i mowi "taaaa" ;-)
Hania nie moze sie doczekać szkoły, zerówki :-D ona to pewnie nie bedzie chciała z tamtąd wracac do domu ;-) hehehe
Przygotowania powoli idą, choc jeszcze sporo trzeba kupic :dry:
Ale za tydzien myslimy ze cos juz pojedziemy jej skompletowac :tak: juz trzeba podstawowe rzeczy jak worek, plecak, kapcie.... zawrót głowy sie zacznie....;P

a ja się na dziś żegnam już:-)
miłego weekendu wszystkim życzę:-D:-D

jakby co to wracam na forum w poniedziałek, no chyba że wcześnie zatęsknię:-D

Liza z jednej strony trochę Wam zazdroszczę tego przygotowywania do przedszkola, kompletowanie przedszkolnej wyprawki, radość a zarazem stres dziecka i przede wszystkim SPOKÓJ bez dziecka :-p a z drugiej strony chciałabym, żeby moja Zuzka zawsze miała te 2-3 latka i była takim słodkim dzieciaczkiem ;-)

A dużo tego wszystkiego do zerówki trzeba Hani kupić? Jakieś książki też?

Pokażę Wam jak Zuzia lubi kałuże :-p:-p
[video=youtube;968QrvdIpTw]http://www.youtube.com/watch?v=968QrvdIpTw&feature=mh_lolz&list=HL1312549186[/video]

reklama
umi wyglądało kiepsko ale teraz jak psikam tym to trochę lepiej. Do wtorku będę robić w tym szarym mydle i soli, a wtorek pójdę do lekarza.
Wydaje mi się, ze zniknął jej pęcherzyk.

U nas dzisiaj strasznie gorąco....

Do góry