reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Młoda mamusia, u mnie wszystko jest ok, czasem sobie ponarzekam aby:-)
umi, zakupy wczoraj zrobiłam, a dzisiaj to lenia mam... miałam sprzątać a tu nic, tylko siedzę na BB:-)

kasiek, ja bym gdzieś wyszła... ale tu u męża na osiedlu nic nie ma oprócz stokrotki, i typowego betonowego osiedla... a autobusem nie chce mi się już tłuc do miasta:-)
i tak potem jedziemy do kościoła bo nas mamuśka na spowiedź namówiła przed weselem :)

reklama
Liza u anetki wszystko ok, pewnie napisze tu za niedługo:-). A Kacper mi coraz więcej mówi, niestety nie zawsze chce w języku polskim tylko łatwiej mu w swoim. Tłumacze mu, że ma cos nazywać tak czy inaczej on powtórzy ładnie a i tak po chwili nazywa to po swojemu. No i nie wiem czy pisałam ale mamy poprawe z nerkami, jak sie powtarza to sorry:-p

edit Mariolciaa aaa widzisz to cię posądziłam niesłusznie:-p Odpoczywaj ile sie da:D

UMI aha, dzieki :)
No to super ze Kacpuś gada juz lepiej, i ze z nerkami lepiej, bidulek juz wiele z nimi przeszedl... :tak:
Heh u mnie Hania jak sie nauczyla liczyc po angielsku do 10 tak po polsku nie chce wogole ;]
wogole juz sporo umie po angielsku:) góra, dól, czesc, liczenie, i jeszcze cos ale nie pamietam :tak: agentka mala:-)

Liza sama ją uczysz czy z bajek? no y jeszcze z nerkami sie pomęczymy bo reflux ma taki jak był, ale nie ma już zastojów. Ja to marzyła o tym, żeby Kacper zaczął mówić, a teraz odliczam minuty do momentu, aż pójdzie spać:-D. Delektuje sie wtedy błogą ciszą;-)

Szczerze, dużo nauczyła sie z bajek, ale ja potem z nią wszystko utrwalam, i też ja ucze róznych słówek ;) jak juz podłapała to niech sie uczy:tak: potem bedzie miala lżej :-p
Umi dla mnie godzina 20 jak juz spią jest normalnie muzyką dla moich uszu :D w ciagu dnia czasem jest tak glośno ze...... ^,^

Liza ja Kacpra uczę kolorów ale całkowicie mu to nie idzie, za to jak przejeżdża jakieś auto to marke zazwyczaj rozpozna. Albo jak idziemy rano i jest parking, autka ustawione w rządku, wszystkie musi nazwać, jak czegoś nie wie to sie mnie pyta i idziemy dalej, a jak go odbieram po południu to od nowa i przewaznie juz pamieta to autko, którego nie pamietał rano. Ostatnio stwierdziłam, że mu dodam do tego kolory i ma nazwać auto i kolor, ale z tym żadko mu sie udaje, bo wszystko wg niego jest jone (zielone), albo jółte( żółte). Ja za godzine zero uważam 20:30:-p chociaz wczoraj ta godzina zero trwała do 21:30 bo małemu sie nie chciało spać. Umeczyłam sie jak nie wiem, tym bardziej ze mi groził " Ide do baby do domu" wyjęłam go z łózka, wystawiłam na korytarz i kazałam iść:-D. Biedak zdębiał, popatrzył na nogi i stwierdził " nie mam butów, idę pać (spać)"

liza współczuję bolesnego ząbkowania.. moja Vi też ma po raz pierwszy bolesne ząbkowanie ale jakoś dajemy radę , czasem dam jej czopek albo syropek... i jest lepiej
kasiek powiem Ci szczerze że z tym mówieniem chyba też jest tak że jak się dużo mówi w otoczeniu dziecka to się szybciej uczy a tak to nie ma się gdzie nasłuchać słów...
ja często puszczam bajki choć moja mała ich nie ogląda bo się nie interesuje.. ale słyszy podczas zabaw i przynajmniej nie ma ciszy ;-)
umi czy na stałem hmmm raczej wątpię ale póki co porozumiewać się musi umieć co nie :-p
znaczy jeszcze nie musi bo jest mała... ale nie uczę jej na siłę tylko w formie zabaw jak mi przynosi książeczki czy zwierzątka to ja powoli przyswajam..
a i nie w UK tylko w IE:-p;-)
liza dobrze robisz że jej utrwalasz:tak: mojej ja mówię po ang i po polsku np w stylu "policz do 10 po angielsku i liczy i później mówię a teraz po polsku i liczymy razem bo polskie liczenie trudniejsze:-p
z kolorami tak samo jak daje mi książeczkę taką "kolory" angielską to pytam jakie to kolorki i mówi mi po angielsku a ja później jej każę powtarzać po polsku i zawsze zaznaczam ze to jest po polsku
no ale łatwiej jej się nauczyć np "blue" niż"niebieski";-)

Vi dla mnie Irlandia to i tak UK
laugh.gif
. To wyspa i to wyspa:-p, ale fakt odrębne państwo wybacz. Mnie nie chodziło o to, czy na siłe, wiadomo dziecko musi umieć sie porozumieć, ja jak ide z małym do sklepu, to daje mu pieniadze, żeby zapłacił, albo podpowiadam, że ma powiedzieć do pani "poproszę chlebuś" ( w takim osiedlowym oczywiscie bo w markecie by mnie zwyzywali, tam sie wszystkim spieszy
laugh.gif
) i mały sie uczy takich prostych a przydatnych rzeczy jak by nie było. Wiadomo ze nie mam zamiaru go wysłac w obecnej chwili z kasą idx powiedz że chcesz chleb i masło mio że jest blisko, ale na przyszłość mu sie przyda. Ja się własnie zastanawiałam czy wy planujecie mieszkać tam na stałe, ale nie chodziło mi o to żebys Vi nie uczyła angielkiego:-p, a ile juz tam jesteście?

edit Kamcia powinnaś mieć teraz nick ViEmKamcia:-p

teraz się zaczął 5 rok jak jesteśmy , no ale całe to 4 lata już
od 2007 roku
tak tak ja wiem ze nie mówisz że na siłę .. ale pisze żeby ktoś mi czasem nie zarzucił takiego ;-)

o moja też ayta umie nazwać ale nie rozpoznaje... tylko mój ją uczy zawsze i nazwy zna ale które jest które to nie.. hehe
zawsze jak pada to siedza w oknie i z moim mężem sobie gadaą opel astra, honda, bmw, "reno" , golf itd.. ale to śmiesznie wygląda hahah
a jak jest jakieś trudniejsze to patrzy na niego ze skwaszoną miną bo nie umie powiedziec :-p

dobra lecę na tą kawkę bo musze Em obudzić i nakarmić jeszcze

umi raczej lepiej by pasowało EmViKamcia:-D lepiej się wypowiada

reklama
Hania kolory to zna wszystkie juz daaawno;)
i chyba po angielsku cos z kolorow umie:)

Miki wstal zaplakany i wogole:( dalam mu syropek bo widze ze sie meczy:((((

Do góry