reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej laseczki:)

Elwirka Oli ma bezbłędne te miny "jak gdyby nie zabieraj mojego jedzonka":D:D po prostu super!!!

Malwina to pewnie wysoka jest Twoja mała bo moja 4 miesiące starsza i waży 12kg ale fajnie że taka żywa:) gratuluje że zostałaś ciocią:)

Liza Umi
ja nie mam takich problemów żeby się dzielić w sumie jako takich rachunków my nie mamy bo mieszkamy u rodziców, prędzej teściowa nie pamięta jak coś pożyczamy kasy... Ale jak jej drugi syn pożycz to chwali pod niebiosa:) Z piwkiem też nie ma problemu chociaż ostatnio dwa dni pod rząd zamiast iść spać to piwko tankował co mu się nie zdarz i w sumie się trochę wkurzyłam

Ja dziś jakoś weny nie miałam w ogóle jakaś zła chodzę przyjechał brat C z żoną i jest na piedestale co zrobi to jest wyśmienite... A teściowa znowu umiera ja tego nie rozumie jeśli się źle czuje to po jaką ch..ler zapiernicza jeszcze co nie jest do zrobienia na już!!! Albo jak nie daje rady to po co klientki do 20 przyjmuje?? A potem jak jest jej źle jak nic nie jest zrobione i w ogóle... C wziął na chwilę Dominikę bo myślałam że już nie wytrzymam bo i ona niegrzeczna cały czas coś rozwala albo paple. A potem przyprowadził i że wychodzi do kolegi na piwko to mówię a ja a on mi na to przecież się nie kąpałam włosów nie robiłam to na pewno nie chcę a zresztą Dominika chce spać i poszedł... A ona dopiero przed chwilą zasnęła.

reklama
Hellow!
Dziś się ważyłam i schudłam 1kg w niecały miesiąc, odkąd mam pracę. A to temu, że zazwyczaj jem sam obiad:p Tak wychodzi. Rzadko mam czas na zrobienie sobie śniadania a do pracy nie robię. Jak wracam jest obiad a kolacji mi się już nie chce jeść. Tak więc mam sobie 49kg:) I lepiej mi na brzuszku, jakby właśnie mniej. Ale ja też wieki Coli nie piłam a jak wiadomo to puste kalorie, a słodyczy też nie jadam wcale.

Mnie dobija już Martynka podnosząca na mnie rękę. Bardzo to przykre:( Ale wiem już, że jak uderzy to mam się na minutę od niej odwrócić, odejść na bok, po minucie podejść do niej, powiedzieć, że to boli i tak nie wolno. I tak do skutku.. eh.

Elwirka współczuję nocek, ale cóż, często tak wygląda niestety ząbkowanie:( Malutka urocza:)
Kasiek hehe a moja córa waży 9kg:D
Malwina gratuluję ciociu:) Miłego wypoczywania:)
Umi współczuję bólu dziąsła, oby szybko minęło;*
Liza szybkiego pogodzenia się bo rocznica tuż, tuż;*
Kinga ja też zawsze reaguję, ale teraz to nowa syt dla mnie i muszę racjonalnie myśleć.
Młoda pokaż się po pofarbowaniu:p

a tu moja Latorośl:)
Zdj_cie0753.jpg

Vegas to Twoja w ogóle kruszynka ja nie pamiętam kiedy Dominika ważyła 9kg:D

Umi
wszystkie bolą zęby i to 3 dzień po kolei najpierw ja potem chyba beacia i teraz Ty...

Kasiek wiesz moja urodziła się 3tyg przed terminem z wagą 2860g, w dodatku miała w szpitalu aż 3 spadki fizjologiczne gdzie 2 są dopuszczalne, przez to 4 doby kisiłyśmy w szpitalu i Mała ze szpitala wychodziła mając ledwo ponad 2600g;) To dopiero był Kurczaczek, nie?:p
dzień po urodzeniu
8.12 (1).jpg

mając 4 dni
11.12 (8).jpg

mając 5 dni - popatrz na rajtuzki:-D
Zdjęcia-0120.jpg

a tu miała chyba z tydzień
18.12 (1).jpg

urodziła się mając 53cm

Vegas dziwne że Ty taka chudzina jak taką kruszynę urodziłaś ale ja Cie przebije Dominika urodziła się 6 dni po terminie i spędziła 10 dób... Domka też w za dużych chodziła ale śmiesznie wyglądała smerfeta mała:)

1.JPG a tu to chyba z 8 -9 dni bo na ostatnie dni w szpitalu miała tą krasnalową czape:)
11.JPG tu kilka minut po urodzeniu
2.jpg tu 3 tygodnie
3.JPG tu chyba 1-2 dni bo to telefonem nie mam daty:)
4.jpg tutaj też w rajtuzkach jak by nie było miesiąc i 4 dni:)

Tylko że moja to widać że ciałka ma 3340g i 55 cm:)

Kasiek czemu dziwne, że ja chudzina, bo nie zrozumiałam?:D
Fajna ta Twoja Małolata hehe. Czapka z fotki 1 powala:D Fajnie śpi sobie:)
Moja jak ukończyła 1.5 miesiąca to też już ciałka nabrała. Chyba przez to, że nie karmiłam już piersią i przeszła na butlę. Bo jak miała 1.5 miesiąca to już tak wyglądała:)
21.01.jpg

tu miała 3 miesiące
DSCN5789.jpg
pół roczku
DSCN7591.jpg
tu 8 miesięcy
DSCN9783.jpg
DSCN9892.jpg

tu jak rok miała bo fotka przez święta robiona a rok miała 7 grudnia, więc już schodziła z pulchniutkości hihi
234555.jpg

Mówię że po porodzie taka chudziutka byłaś to gdzie miało się tam zmieścić duże dziecko ja to prawie 20 kg na plusie byłam przy porodzie zdjęcie z 8 miesiąca powala:D:D:D Rozkoszna mina. A co do tej czapy to wszyscy na oddziale przychodzili zobaczyć jak śpi z rękami do góry:D:D Moja to pulpecik:)
1.jpg 1,5 miesiąca:)
2.jpg 3 miesiące

3.jpg4.jpgpoczątek i koniec 6 miesiąca
5.jpg początek 8 miesiąca
6.jpg Dzień pierwszych urodzin:)

reklama
Kasiek hehe, a teraz z tych naszych córek chudzinki, kto by pomyślał, że takie pulchniutkie niegdyś były:D U mnie w sali było 5 kobitek, tzn ze mną 5, ale każda miała dziecko powyżej 3kg i patrzały ciągle w rożek do Martynci bo to jakaś nowość dla nich była taka mała Istotka:p

No ja chuda zawsze byłam, zawsze te 47-48kg. Po porodzie miałam nawet 45kg, ale szybko mi wzrosło jak już nie karmiłam piersią. I tak do niedawna miałam 50kg:p Teraz mam 49:)

Ostatnia edycja:
Do góry