reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

dziewczynki orientujecie sie moze jak to jest bo ja z grzegorzem nie jestesmy malzenstwem i czy jak on pracuje to mu przysluguje jakis urlop platny po urodzeniu przeze mnie malego?? ja sie nie znam dlatego was pytam bo moze ktoras wie

reklama
Dominika Jeśli jest zarejestrowany to przysługuje mu cos ponad 20 dni urlopu, który może wykorzystać na co chce i jest to urlop płatny. Ale nie ma raczej czegoś takiego jak urlop z okazji urodzenia sie dziecka. Na pewno mógłby brac opieke nad dzieckiem gdyby dziecko zachorowało, miałby 2 takie dni w roku bez wypisanego zaświadczenia o chorobie dziecka i ewentualnie gdyby maluch był dłuzej chory to musiałby mieć L4 ( opiekę) wypisaną od lekarza. A co do urlopu to mój T. brał jakis tydzień urlopu, ale był to urlop bezpłatny bo jeszcze nie był zarejestrowany.

Witam się i ja :-)

Nie miałam netu ponad tydzień,więc nie odwiedzałam was ;-)

Dominika jak jest ubezpieczony to ma prawo do "urlopu tacierzyńskiego" może go wykorzystać do czasu skończenia przez dziecko roku:tak: Jest to tydzień czasu.
Jak ma Umowę o pracę to ma też zwykły urlop wypoczynkowy o jakim pisała Umi

lolkak ooo to jednak jest cos takiego jak tygodniowy urlop z okazji urodzin:-p. Nawet nie wiedziałam.

umi fajnie ze weekend udany a my jezdzimy pod camping do Wdzydz Kiszewskich nad jeziorko. Tym razem wzięlismy rowery i sobie wycieczke zroblismy. W sobote 15 km a w niedziele pojechalismy do Koscierzyny autobusem a spowrotem rowerami 30 km . i musze pochwalić Zuzie bo była mega grzeczna choc bardzo zmeczona

Załączniki

• CIMG1936.jpg
    CIMG1936.jpg
    57,6 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Umi jest :tak: A od przyszłego roku tatusiowie będą mieli 2 tygodnie;-)

Malwina zazdroszczę wypadu :-) Też bym gdzies pojechała, ale M oczywiście się nigdzie nie ruszy :dry: Na strychu odszukał mój prehistoryczny rower i od tygodnia go naprawia ;-) I jakoś nadal nici z roweru ;-)

Bożżżeee jaki am sajgon w pracy :no: W biurze ma być 6 osób a pracują 2 plus ja:dry:

lolkak haha nic tylko rodzić:-D
Malwina to wasze rowerki czy wypożyczane? Fajne takie wycieczki:-), ja musze małemu fotelik na rower kupić bo nie posiadam

edit lolkak na jakim stanowisku pracujesz?

reklama
umi nasze rowerki , ja juz miałam w zeszłym roku a w tym M kupił sobie.
A fotelik znalezlismy na "śmietniku" , nie miał tylko mocowania a tak wyprałam i jest jak nówka ..

lolkak to meliskę sobie wypij....:)

Do góry