reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dokładnie Młoda ile można... A mam do Was Kochane pytanie, może to śmieszne ale chciałam się zapytac, czy jakbym pojechała do szpitala na to KTG to jest ono płatne?? Pytam bo przez to, że chodzi się do prywatnego lekarza za wszystko muszę płacic... i wolałabym miec pewnośc...

reklama
Mloda a ile przytylas przez cala ciaze?
zycze Ci szybkiego porodu i obys nie musiala dlugo czekac. Mi tez sie dluzy choc to dopiero 22. tydzien.

tu tez czekaja 2 tyg po terminie z porodem. ostatnia wizyte mam u poloznej w 41. tygodniu, ale mam nadzieje ze do tego czasu urodze

Aha dziękuję Ci Lana, pytam, żeby nie było:-D
Mój gin powiedział, że nie ma potrzeby pójścia na ktg ale jak mi się nudzi to mogę to zrobic i coś mi tam na katce zanotował... On jest tam też położnikiem, także mam nadzieje, że większego problemu nie będzie...

Heloł laseczki!
dzięki za podpowiedź tak też zrobię dam małemu najpierw trochę wody mineralnej a jak mu nic po niej nie będzie to zacznie ja pić.

klaudix
myślę że w szpitalu za ktg nie powinni wziąć kasy ale nie wiem bo z ta naszą służbą zdrowia nigdy nic nie wiadomo najlepiej zadzwoń i zapytaj.
młodamama też apeluje do Rafałka żeby sobie przestał żarty stroić z e-ciotek tak więc ''wychodź mały łobuzie bo my tu wszystkie na ciebie czekamy a najbardziej twoja mamusia'':-).Swoja drogą dziwne że nie masz ktg robione,ja pod koniec to miałam dość często.

Własnie wygłupiałam się z Antosiem patrze a jemu się górne trójki przebijają a ja się zastanawiałam czemu On tak ostatnio płacze w nocy .

Heloł laseczki!
dzięki za podpowiedź tak też zrobię dam małemu najpierw trochę wody mineralnej a jak mu nic po niej nie będzie to zacznie ja pić.

klaudix
myślę że w szpitalu za ktg nie powinni wziąć kasy ale nie wiem bo z ta naszą służbą zdrowia nigdy nic nie wiadomo najlepiej zadzwoń i zapytaj.
młodamama też apeluje do Rafałka żeby sobie przestał żarty stroić z e-ciotek tak więc ''wychodź mały łobuzie bo my tu wszystkie na ciebie czekamy a najbardziej twoja mamusia'':-).Swoja drogą dziwne że nie masz ktg robione,ja pod koniec to miałam dość często.

Własnie wygłupiałam się z Antosiem patrze a jemu się górne trójki przebijają a ja się zastanawiałam czemu On tak ostatnio płacze w nocy .

Młoda no to mysle ze jak na dwóch usg wyszedl termin na 7ego to oni ten termin biora pod uwage, kazde zle samopoczucie zglaszaj lekarzowi, i wogole, po terminie lepiej byc ostrozna, ale jak dziewczyny pisaly tak i ja uspokoje, rodzilam 11 dni po terminie wody czysciutkie itd :-) :tak:

Co do Ktg to ja tez nie mialam po terminie czesto robionego... co tydzien .;] w dzien terminu mialam, i potem po tygodniu, to juz jakies skurcze byly cos sie dzialo, no i w nocy zaczelam rodzic. a jakbym nie zaczela we wtorek to w srede mialam klasc sie na patologie ;]
Ale pogoda pod psem :no:

A u nas pogoda się przeciera :-) chyba wie że grillowa chcemy :-) M mi uciekł do szwagra, do samochodu zobaczyc, a ja wszystko sama. Już go opierniczyłam to obiecał że mi to wynagrodzi. Ciekawe jak :-)

KLAUDIX pewnie że idź na ktg. Nic nie zaszkodzi a sobie posłuchasz ślicznego stuk-stuk serduszka. Ja też chodziłam prywatnie i mnie nie kasowali. Ale mój lekarz mnie zapisywał na dni jak on miał dyżur w szpitalu i zawsze od razu sprawdzał czy coś się dzieje :-)

Oki, lece dalej szykowac grilka :-)

Justys no włąsnie tez się dziwie czemu nie mam KTG.
Zupka wazyłam przed ciąża 50 a teraz waze 74kg

Martwia mnie te popuchnięte nogi

reklama
MŁODA Masz numer do swojego lekarza? Maluch nie jest pobudzony? Ja zawsze mówię że jak kobiete coś martwi to trzeba to sprawdzic

Do góry