reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Czy ja napisałam że się nie przykłada? :eek:

Napisałam że jest dobrą matką.

A to że dziecko przewróci się na płaskim odcinku drogi to norma każde dziecko tak ma ale nie o to mi chodziło no ale oczywiście jedna źle zrozumiała i zacznie się "pojazdówa" proszę bardzo chętnie poczytam jaka jest zła i nie dobra :-D

Ale na przykład pozwalanie 1,5 rocznemu dziecku na skakanie po łóżku dla mnie jako "idealnej Matce":-D:-D:-D jest nie DOPUSZCZALNE!
Wiec chyba można zapobiec prawda?!

Jak widać warto czasami przemilczeć, ale ja jako człowiek szanujący swoje zdanie nie zamierzam :-p

A co złego jest w skakaniu po łóżku? Wytłumacz mi? Jeżeli tak wychowujesz dziecko to będziesz miała w przyszłości w domu panikare która będzie się wszystkiego bała i niczego nie dotknie! To lepiej nie wychodź ani na plac zabaw (mój boże jakie tam rzeczy mogą się dziecku straszne przytrafic) a najlepiej owiń córke w folie bąbelkową!
UMI ale to że nie zauważyła to przecież nie można dziecka ciągle przy sobie mie... Normalne że musi iś do łazienki, zrobi obiad czy cokolwiek, tak sie nie da żeby mie ciągły monitoring nad dzieckiem... Ja naprawde współczuje sobie, bo mój syn to jest taki szogun że jak bym pisała o wszystkich jego upadkach i przypadkach to zdaniem dziewczyn pewnie opieka powinna mi już go zabra.... A siostra M ma synka jeszcze gorszego... On ma co 2dni nowego sińca, a ona już za nim naprawde chodzi jak cień!

MŁODAMAMUSIU no to teraz mierz czas bo może się zaczą... Masz numer do którejś dziewczyny wrazie czego?

Kasia co jest złego? widziałaś oczko Julki? jak zaryła w szczytek czy coś w tym stylu nie pamiętam.

Słuchaj mieszkam na wsi i uwierz tu jest dużo więcej niebezpiecznych maszyn sytuacji itp. i też mam żywe srebro w domu i wcale nie łażę za nią krok w krok bo nogi to by mi chyba w doopsko wlazły. a nie potępiaj mnie za to że moje dziecko nie ma siniaków a Twoje ma!!

Młoda a może weź ciepłą kąpiel może coś się rozkręci :-) trzymam kciuki.

Kasia racja dziecka nie da sie upilnować... ale zauwaz ze całkowicie nie o to mi chodzi... Nikt z nas nie jest idealny i nigdy nie bedzie. Po prostu Lana bardzo czesto pisała ze stało sie to czy tamto i to mogło utkwić w pamieci, ale to juz napisałam i powtarzać sie nie mam zamiaru. A mysle że rada typu " dbaj o dziecko" nie jest zła. To tak jak ja bym sie obraziła o rade " nie zapominaj dawać dziecku leków":confused2:, a nie raz mi sie zdarzyło...

KasiaF ja rozumiem, że lubisz Lanę, ja też ją lubię, ale rany boskie, wszystko ma swoje granice. Moja jak czasem wstanie na naszym łóżku to mi serce staje. W życiu bym jej nie pozwoliła skakac po łóżku. Zwłaszcza, że kiedyś tu Lana wstawiała filmik jak Jula skakała po łóżku i podziwiam, że się nie martwi. Ale fakt, każda z nas jest inna. Co mnie szokuje, nie musi szokowac innych, i na odwrót. Ważne tylko by się nic poważniejszego nie stało.
A Lana jak będzie chciała odejdzie. Nikt na siłę jej tu nie trzyma. Może wtedy się odstresuje. Ja jej absolutnie nie wyganiam, ale co, będę ją błagac by została? Na litośc to mnie moja córa może brac jak chce lizaka:D Lana to już duża dziewczynka.

Umi to ja jako "Idealna Matka" dam Ci radę "nigdy więcej nie waż się zapomnieć dać Kacperkowi leków" :-D:-D
(to jest oczywiście żart)

A Lana po raz enty odchodzi z forum więc nie ma co się denerwować na pewno wróci ;-)

UMI ja rozumiem o co ci chodzi ale nawet ostatnio u nas w gorzowie był przypadek że 2letnie dziecko wpadło do rzeki a matka stała obok niego! nie na wszystko można mie wpływ a i nawet najbardziej dbająca mama może mie nieszczęśliwy wypadek!
Nawet taka sytuacja: mam w domu kojec i łóżeczko, Kacper nie raz spał w kojcu, któregoś razu nocował u nas siostrzeniec M w wieku Kacpra, spał w kojcu, tak sie w niego wkręcił że na pół buzi miał sznyte, i na to też się wplywu nie ma
Rady "pilnuj lepiej dziecka" można udziela KAŻDEMU rodzicowi, ale nie w takim kontekście
KAMA może i właśnie zrobiłam sobie w tobie wroga, ale wydaje mi się że przede wszystkim niemądre było wszczynanie tego tematu mimo że już ucichł... Po 2. Życze ci z całego serca aby twoja córa do końca życia obeszła się bez siniaków, ran i złamań, ale wiedz że ja też byłam w ten sposób wychowana że wszystkiego się potem bałam i naprawde nie było mi z tym łatwo, nawet nowo poznanych ludzi się boję bo przecież oni mogą tylko skrzywdzi i wykożystac... Nie ułatwisz małej życia takim wychowaniem, mówię ci to ze swojego doświadczenia...
MŁODAMAMUSIU oj trzymam kciuki żeby już się maluszek wyłonił na ten świat...

EDIT
VEGAS szczerze to nie mam opinii na tym wątku kogo lubie a kogo nie, mało z wami pisze więcej czytam, znam tu w sumie tylko Umi,Ewi,Femke, i Firanke, a o pozostałych dziewczynach mam neutralne zdanie, więc nie jest to obrona z jakiś pobudek osobistych

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry