reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc Wam wszystkim :)
Dzisiaj nawet zapowiada sie nam mily dzionek :) mala przespala ladnie nocke , raczej te kolki lapia ja czesciej w dzien niz w nocy wiec nie jest tak zle !!
A taki zly humor mam moze dlatego ze z moim R mamy ostatnio ciche dni :-( on pracuje caly dzien sie nie widzimy przyjezdza na chwilke zjesc i pedzi na fuche zeby dorobic bo z kaska lipka :wściekła/y: a te 2 wesela mamy koncem wakacji !! Wogole teraz nie mam ochoty na nie isc , ale musze ! Jesce moj R poklocil sie z narzeczona mojego kuzyna i powiedzila zeby sobie sama poszla ze on nie idzie doslownie szlag mnie trafia !!! Ciekawe jakby on sie czul jakby mial sam isc !!No ale moze mu jesce przegadam !

Polna i co zrobilas przeglad zabkow sa jakies nowe ??a na siusianie tez przyjdzie pora :p:p Mojego Filka uczylam od kwietnia:szok: i dopiero teraz zalapal :-) czasami zdarzy mu sie popuscic w majtusie , ale juz nie zesikac sie :p zakladam mu tylko na noc i na spanie w poludnie :)

Asiowo moja Zuzka lubi jak z nia spie chociaz zadko to sie zdarza , ale wtedy spi spokojnie i nie kreci sie tak jak w lozeczku :) A to duzo wygodniejsze bo nie wybudzasz ani siebie , anie dziecka ze snu na karmienie :p Ale musze kupic wersalke nowa do pokoju dzieci to wtedy bede spac z nimi D::D :-D
A jak bylam na kontroli na 2 tyg to lekarka powiedziala ze Zuzka juz btrzyma glowke jak miesieczne dzieciatko :p:p:happy2:a z tym kontem babcia miala dobry pomysl :) Tez musze o takim czyms pomyslec dla moich szkarbkow :)

Angel to lap sie ostatniej deski ratunku SEKSIK:D:D Dobrze Ci radze D:D:D Bos sie juz przeterminowala :p

Basia a jak tam u Ciebie ?? Dajesz rade sama ?? I jak Twoj A sobie radzi ??

Ewiii no wystraszylo sie dziecko co sie dziwic !! Moja mala dopiero teraz przestala bac sie kapieli i nie placze bo tak to byl jeden ryk ! I super ze juz sie sam przekreca :p Silny chlop z niego :)

Olenka napefno wyniki beda dobre :p a ja tez prawie rzygalam jak mial pic do swinstwo <fuj>

Femme z tym czestym usg to nie wiem , no ale wkoncu oni sa lekarzami a nie my !!

Kasia F 87 to teraz odpoczywaj i korzystaj z wolnego czasu :)

Oliwka to trzymam kciuki za koleznake :) a co do dzieciaczkow to ja mam tyle szczeciaz ze Fifi spi caal noc i czasami budzi sie jak chce pic :) Tylko mala czescieja marudzi :pTrzym sie kobitko :)

reklama
Kasia ja juz sie tylko tego naczytałam i mam dosc. Co do olejku rycynowego to wole go nie stosować, bo duzo bylo takich przypadków ze skurcze miały bardzo duze po tym ale rozwarcie na 1cm. i co wtedy? kapa jak nic. Wiec z tym dam sobie spokoj. A co do brodawek to faktrycznie daja napiecia brzuszka ale male.... No nic zostaje mi czekac....nie bede myc okien ani wieszac firan bo ja kaleka jestem spadłabym i po co mi to. A co do chodzenia juz juz mam odsc od piatku nic innego nie robie i gowienko mi to dało. Wiec poczekam, co mi szkodzi juz tyle wytrzymałam to jeszcze ten tydzien wytrzymiem. A w poniedziałek do szpitala jak cos... ciekawe po co, wywołaja czy jak?

Angel na drugiego bejbika poczekma sobie jeszcze.. umowilismy sie z A, ze najpierw ślub i wlasne mieszkanko,a potem druga dzidzia (najlepiej chlopczyk, ale ja czuje, ze bede miala 2 dziewczynki:-D)
aha a zobaczysz, ze skurcze zlapia Cie wtedyw najmniej oczekiwanym momencie..
EDIT: Angel pewnie beda wywolywac.. po to do szpitala Cie wezma.. a w czw idziesz na KTG.. Moze wtedy cos sie zapisze, ze siup zostawia Cie na proodowce tym bardziej, ze Ty po terminie bedziesz..
Oliwka dobrze piszesz.. dziecko nie obchodzi to, ze jestes zmeczona, ze cos Ce boli itp drze sie tak dlugo az to dostanie.. :-)takie sa dzieciaczki..
teraz juz lepiej jest, bo np. jak jestem zmeczona to mowie, Lenie, zeby poszla sie pobawic sama, bo mame boli glowa czy tam cos innego.. to ona najpierw pokazuje jak boli glowa, potem przychodzi doa caluska i idzie sie bawic(az 5-10 min sama ale zawsze cos)a i dzieki za komplemet:) mnie te oczka jej tez sie podobaja:-)to po tacie:-D:tak:
Miska jakos sobie radze.. A a teskni za nami i hce wracac:( wiem, ze mu Ciezko tam samemu, mnie zreszta tutaj tez.. widze, ze to jeszcze bardziej nas zloyczy ze soba.. bo po urodzeniu lenki nie zafajnie sie dzialo..
A co do Twojego R to niestety chyba faceci tak maja.. nie potrafia odnalezc sie po urodzeniu dziecka.. czasem amm wrazenie, ze sa zadrosni, ze wiecej czasu poswiecamy dzieciom niz im a do tego maja obowiazki..

Ostatnia edycja:
Wy tu sobie pogaduszki urządzacie...:) wlasnie odebralam wyniki tej glukozy, dobrze że to tylko raz sie robi, bo nie chcialabym jeszcze raz tego pic...ble....FEMME korzystaj dopuki ten twoj ma wolne,moj to wiecznie zajęty,terminy gonią i wolnego wziaść nie może, na dodatek od 6 do 20 robi i co ja z niego mam???resztki:)

Oleńka Ty przynajmniej masz resztki....A ja?Mariusz wyjechał na miesiąc,a jak wróci to prosto do pracy...Jak ja bym chciała żeby teraz chociaż zmęczony spał koło mnie...A tu nic...Więc Ty nie narzekaj tylko przytulaj mocno te swoje resztki jak leżą koło Ciebie:-p

Hej kobietki :-)Dawno nic nie pisalam ale jakos tak w temat nie moge sie wdrazyc:D
A ja dzis od rana na nozkach pierw goscia sniadanie:wściekła/y:a pozniej moj A stwierdzil ze jest glodny w pracy i chce sniadanie:-)wiec dobra bylam i mu zawiozlam az sie smieli ze ma za dobrze ten moj A ze mna:-D:-D:-D:-DNiom ale czasem mozna zadbac :-DA co u mnie jakos sobie zyje coraz wiekszy brzuchol i bardzo swedzi choc smaruje go oliwka dla dzieci;-)Wogole weekend spedzalam u tesciowej przyszlej :-Dnormalnie zdziwiona bylam bo mialam lepiej niz w 5 gwiazdkowym hotelu:-Dsniadanie do lozka pod nosek :-Dnormalnie zyc nie umierac:D:-D:-D:-DCiekawe czy bedzie tak zawsze :-D:-D:-D:-Ddobra mykam na obiadzik drugi:-D:-D:-D

Basiu no chyba tak , po narodzinach filka tez zesmy sie klocili strasznie a potem sie unormowalo !! Zobaczymy ile teraz to potrwa najgorsze to jest ze ejsce lipa z kasa i przez to tez spiecia itd

A Twojemu A jest mysle troszeczke ciezej niby Ty masz wiecej obowiazkow ale zawsze to mozesz isc pogadac z kims poprzytulac Lenke i wogole , a on ?? Praca zagranica jest ciezka a pozatym nie ma sie rodziny i jest sie samemu !! Ale napewno niedlugo bedziecie razem :) i tak jak mowisz ze to Was jesce bardziej zlaczy !! Ja bym chcial gdzies pojechac chociaz na tydzien nawet z dziecmi , zeby zatesknic i wogole tak inaczej hmm , ale to narazie marzenia moze na weekend pojade z dzieciaczkami do chrzesnej mamy Filka :)

Madziu to fajnie z eu Ciebie dobrze i ze uklada ci sie z chlopem ::) Powodzenia i Smacznego zycz e:)

Ostatnia edycja:
Widzisz ANIU tak to jest, gdy sie ma go malo zawsze chce sie wiecej....zazdroszcze dziewczynom ktore maja swojego mena przy sobie troche częściej niż ja, bo moj siedzi godzine i odpada! bo spanie męczy:( a ty to już w ogole masz ciężko, no ale dasz rade napewno:)

oleńka19 Ciesz sie ze mozesz miec swojego mezczyzne przynajmniej na noc kolo siebie bo ja mojego to mam 3 razy w tygodniu i to jeszcze w dzien :/:baffled:tylko ostatnio weekend spedzilismy razem:-Dno a tak to zapomnij :baffled:

reklama
ona mika ale wszystko nadrobilas hehe:) ja spadam pod prysznic i pędzę na USG mam nadzieje ze jak wroce to bede mogla pochwalic sie płcia dziecka:)

Do góry