reklama
polna_N
Mama Ali ... 2007
To znowu ja .... :-)
Ala mi usnela ,ja juz sobie postanowilam ak P wroci przynajmniej na jeden dzien go zostawie z Ala-niech poczuje smak rodzicielstwa
Basia aaaaa teraz rozumie
wsumie ja tez sie nie balam przewijania bo wkoncu siostra miala dzieci to sie podszkolilam ale jednak wlasne to co innego
Angel mi tez mozesz kupic loda
Ala mi usnela ,ja juz sobie postanowilam ak P wroci przynajmniej na jeden dzien go zostawie z Ala-niech poczuje smak rodzicielstwa

Basia aaaaa teraz rozumie

wsumie ja tez sie nie balam przewijania bo wkoncu siostra miala dzieci to sie podszkolilam ale jednak wlasne to co innego

Angel mi tez mozesz kupic loda

femme fatal
Mama Ninki :)
Hej hej :-)
Dzisiaj coś się ruszyło widzę a ja znowu czasu nie mam się udzielać bo Kuba ma wolne
Dzisiaj śniło mi się że urodziłam :-) jaaa jak ja już chce mieć dzidzię przy sobie
już mi się znudził stan ciąży
a to jeszcze 3 miesiące
i to ponoć najgorsze -_-
BASKA - śliczna fotka Lenki :-)
ASIOWO - jak ten czas zleciał :| już miesiąc :| a jeszcze niedawno marudziłaś że chcesz Paulinkę mieć przy sobie
... a i opowiadaj co z tą teściową ;-)
ANGEL - kurcze :/ to się synek uparł :/ ... a jakie imię wybrałaś bo nie pamiętam <zawstydzona>
OLENKA - ja też ostatnio tą glukozę robiłam ... nie za przyjemne ale dało się przeżyć
najgorsze że 2 godziny nic jeść nie mogłam a ja bez śniadania to tak nie za bardzo :/
A wizytę mam dopiero na 29 sierpnia :| tak mój gin ma zawalone terminy ... chyba w między czasie będę do innego musiała iść bo ostatnio byłam miesiąc temu ...
A co do USG to wszystkie tak rzadko miały a ja już z 6 razy miałam robione a nie miałam żadnych kombinacji po prostu mój gin robi przy każdej wizycie ... no ale to jedna z lepszych klinik w Polsce więc chyba wiedzą co robią ...?
POLNA - no i bardzo dobrze :-) a ty do jakiegoś SPA się zrelaksować odpicować a później korzystać z męża całą noc
... dobry plan co ? :-)
Dzisiaj coś się ruszyło widzę a ja znowu czasu nie mam się udzielać bo Kuba ma wolne

Dzisiaj śniło mi się że urodziłam :-) jaaa jak ja już chce mieć dzidzię przy sobie

BASKA - śliczna fotka Lenki :-)
ASIOWO - jak ten czas zleciał :| już miesiąc :| a jeszcze niedawno marudziłaś że chcesz Paulinkę mieć przy sobie

ANGEL - kurcze :/ to się synek uparł :/ ... a jakie imię wybrałaś bo nie pamiętam <zawstydzona>
OLENKA - ja też ostatnio tą glukozę robiłam ... nie za przyjemne ale dało się przeżyć

A wizytę mam dopiero na 29 sierpnia :| tak mój gin ma zawalone terminy ... chyba w między czasie będę do innego musiała iść bo ostatnio byłam miesiąc temu ...
A co do USG to wszystkie tak rzadko miały a ja już z 6 razy miałam robione a nie miałam żadnych kombinacji po prostu mój gin robi przy każdej wizycie ... no ale to jedna z lepszych klinik w Polsce więc chyba wiedzą co robią ...?
POLNA - no i bardzo dobrze :-) a ty do jakiegoś SPA się zrelaksować odpicować a później korzystać z męża całą noc

polna_N
Mama Ali ... 2007
Femme jeju wreszcie ktos sie odezwal :-) Plan mi odpowiada ale czy P przypadkiem nie zmieni zdania
zreszta bede musiala sie wybrac na zakupy i kupic ALi jakas sukienke bo wybieramy sie na wesele 
Ja mialam za kazdym razem przy wizycie robione usg
A Ty Wracaj pokontaktowac z Kuba
:-)

Ja mialam za kazdym razem przy wizycie robione usg

A Ty Wracaj pokontaktowac z Kuba

Witam wszystkie :-)
Ja sobie posprzątałam, zrobiłam pranie, pozmywałam, obiadek praktycznie gotowy i sie teraz nudze... kurcze, dawno nie miałam weny na takie porządki, a dzisiaj mnie strzeliło...

Oj ja takie sny to często mam... wogóle myślałam że jakaś nienormalna jestem bo niekiedy to mi sie śniło że urodziłam kociaki, albo że maluch do mnie gada, ale czytałam że to akurat normalne...
Glukoza... brrrr... pamiętam że potem cole jak wypiłam to czułam glukoze w gardle, jeszcze dwa dni pźniej to miałam jak u znajomych sie napiłam...
A co do USG to każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat... Ja miałam w 10tyg, potem w 18 (w szpitalu) i teraz dopiero w 28... następne pewnie w 34-36 zależy jak wizyta wypadnie... Mój lekarz też ma bardzo dużo pacjentek ale on to potrafi zacząć przyjmować od 9rano jak wie że nie biędzie mógł sie wyrobić (a normalnie pracuje od 16) i naprawde dziwne że wizyta wychodzi ci raz na 2miesiące... Maskara
AngelCo do synków to ja zawsze słyszałam że chłopcy wyskakują szybciej (przed terminem) ale widze że coraz częściej wyskakują po terminie... Mam Nadzieje że mnie mały nie bedzie przetrzymywał. i trzymam kciuki żeby juz sie u ciebie zaczęło
Asiowo jak tak patrze że ty już miesiąc masz małąprzy sobie to aż w szoku jestem że ten czas tak szybko leci... a ja jeszcze narzekam że sie dłuży
Ja sobie posprzątałam, zrobiłam pranie, pozmywałam, obiadek praktycznie gotowy i sie teraz nudze... kurcze, dawno nie miałam weny na takie porządki, a dzisiaj mnie strzeliło...
Ja ogólnie lubie słoneczko, i jak grzeje tak fajnie (koszulka na ramiączkach mini i na miasto :-)) no ale teraz to jak sobie pomyśle że mają wrócić upały to mnie aż telepie... Spuchnięte nogi, problemy ze spaniem i oddychaniem... Wiem że jak urodze to bede chciała żeby ciepło było ale te lato według mnie może być chłodne bo i tak z wypadów nad jeziorko, nad morze nici, o spódniczkach i ocisłych bluzeczkach nie wspomne...Kasia a ja jednak wole jak jest ladnie i slonecznie ,ale jak urodzisz i bobas bedzie mial juz rok to tez bedziesz wolala bezdeszczowe dni
No ale dzis zapowiada sie ladna pogoda wiec narzekac nie powinnam![]()
ja miałam tak raz na 3miesiące taką straszną @... ale teraz już tego bólu nie pamiętam... wiem że ani tabletki ani kompresy nie pomagały... ale jak miałam pierwsze dni @ i byłam w pracy to nigdy problemu nie miałam... ruch mi najlepiej pomagałAngel no podobno masaz sutkow pomaga;-) co do @ to ja przed ciaza mialam super za to teraz to ragiczne jest - brzuch mnie tak boli, ze szok - a bylo tak pieknie:-(
Dziekuje w imieniu Lenki
Trzymaj sie:-)

Hej hej :-)
Dzisiaj śniło mi się że urodziłam :-) jaaa jak ja już chce mieć dzidzię przy sobiejuż mi się znudził stan ciąży
a to jeszcze 3 miesiące
i to ponoć najgorsze -_-
OLENKA - ja też ostatnio tą glukozę robiłam ... nie za przyjemne ale dało się przeżyćnajgorsze że 2 godziny nic jeść nie mogłam a ja bez śniadania to tak nie za bardzo :/
Oj ja takie sny to często mam... wogóle myślałam że jakaś nienormalna jestem bo niekiedy to mi sie śniło że urodziłam kociaki, albo że maluch do mnie gada, ale czytałam że to akurat normalne...
Glukoza... brrrr... pamiętam że potem cole jak wypiłam to czułam glukoze w gardle, jeszcze dwa dni pźniej to miałam jak u znajomych sie napiłam...
A co do USG to każdy lekarz ma inne zdanie na ten temat... Ja miałam w 10tyg, potem w 18 (w szpitalu) i teraz dopiero w 28... następne pewnie w 34-36 zależy jak wizyta wypadnie... Mój lekarz też ma bardzo dużo pacjentek ale on to potrafi zacząć przyjmować od 9rano jak wie że nie biędzie mógł sie wyrobić (a normalnie pracuje od 16) i naprawde dziwne że wizyta wychodzi ci raz na 2miesiące... Maskara

AngelCo do synków to ja zawsze słyszałam że chłopcy wyskakują szybciej (przed terminem) ale widze że coraz częściej wyskakują po terminie... Mam Nadzieje że mnie mały nie bedzie przetrzymywał. i trzymam kciuki żeby juz sie u ciebie zaczęło
Asiowo jak tak patrze że ty już miesiąc masz małąprzy sobie to aż w szoku jestem że ten czas tak szybko leci... a ja jeszcze narzekam że sie dłuży

I ja juz spowrotem
Ale sie nachodziłam
Az mnie brzuch w dole boli....
Femme to wracaj do Kuby bo napewno teskni
Chyba Oliwier bedzie
Fajnie ze tak czesto miałas USG ja miałam tlyko 3 razy niestety.
Polna swietny plan, oby Ci wypalił
Taki dzien relaksu

Basia oby mi tren masaz pomógł bo to chyba ostatnia deska ratunku, nic mi nie pomaga....
A co do @ to ja przed ciąża tez miałam fajny, nic mnie nie bolało ani nastrojów zbytnio nie miałam, a co bedzie potem to zobaczymy, o ile sie rozpakuje w ogole
U was tez taka dziadowska pogoda jak u mnie?? Strasznie ponuro sie zrobiło:/
Femme to wracaj do Kuby bo napewno teskni

Fajnie ze tak czesto miałas USG ja miałam tlyko 3 razy niestety.
Polna swietny plan, oby Ci wypalił
Basia oby mi tren masaz pomógł bo to chyba ostatnia deska ratunku, nic mi nie pomaga....
U was tez taka dziadowska pogoda jak u mnie?? Strasznie ponuro sie zrobiło:/
Dzieki dziewczyny za komplementy - przekaze Lence;-):-)
Angel to dobrze niech brzuch boli
to doby znak.. mam nadzieje, ze sie rozkreci - a moze jednak sprobuj tego seksiku
moze to cos da.. nibyw spermie jest cos tam..
a co do pogody to u mnie tez pochmurno i zero slonca..
Femme odpoczywaj puki mozesz.. ja chcialam po miesiacu Lene schowac spowrotem do brzucha.. powiem Wam szczerze, ze pomimo problemow w ciazy to odpowiadal mi ten stan nic nie robienia
juz nie moge sie doczekac drugiego dzidziusia:-)ale to pewnie troche jeszcze potrwa..
Angel to dobrze niech brzuch boli

a co do pogody to u mnie tez pochmurno i zero slonca..
Femme odpoczywaj puki mozesz.. ja chcialam po miesiacu Lene schowac spowrotem do brzucha.. powiem Wam szczerze, ze pomimo problemow w ciazy to odpowiadal mi ten stan nic nie robienia

Basiu juz przestał bolec, eh....
Nio mi jakos ciezko dojsc do tego ze jak urodze to juz nie bede moigła wszystko jesc jak teraz i w ogole wsyztsko sie zmieni..... Niby sie chce korzystac z tego ze sie w ciazy jeszcze jest i w ogole niby powinnam sie cieszyc z tego ze mały nie chce jeszcze wyjsc i moze zrobic cos dla siebie ale juz naprawde ciezko i teraz to tylko mysle o szybkim porodzie i zeby juz po było..... Z tym seksikiem to ciezko, bo ja jakos sie przelamac nie umiem, i jakos tak ociazalo sie czuje:/
A nio to jak chciałabys miec drugiego bejbika to do roboty!

A nio to jak chciałabys miec drugiego bejbika to do roboty!

oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
hej baby kompletnie nie mam czasu na pisanie ale regularniewas czytam....co do wizyt to z Oliwka to chodziłam co mc a z Bartkiem to co 2tyg.@ PRZED JAK I PO CIAŻY MAM SUPERASNA bo 4 dni i bezboleśnie....właśnie dzwoniła do mnie koleżanka ,ma termin na 5 sierpnia a ma już skurcze od kręgosłupa tak bolesnbe ze się skreca z bólu i ma regularnie co 5 min więc pewnie dziś urodzi małego igorka!!!POLNA pewnie że tak zrób .przecież tauś tez musi odczuć że ma córke!!!!a co jogurtów to moja je wszystkie i to prosto z lodówki!!!BASKA no nie mogę na tą twoją lene się napatrzeć ...piękne ma oczy1!!FEMMKA jeszcze będziesz narzekała na swój los jak dzidzia się urodzi.Zobaczysz dziecko nie obchodzi że mama śpi ,drze się i tyle,a nie daj boże w nocy jak Ninke kolka złapie ...noc z głowy!!!!OLEŃKA u mnie jak robi się glukoze to można sobie pół cytryny wcisnąć i wtedy jest boki!!!!ech a u mnie nocki też przejeb....ponieważ mała chyba się amstafa przestraszyła i teraz w nocy boi się sama spać i zrywa się w nocy z płaczem!!!natomiast jeszcze jej zęby idą i to 6 naraz...Bartek też narzeka i to ostro na żęby ale narazie ani śladu...
reklama
Angel a ja własnie poczytałam sobie i znalazłam że na przyspieszenie dobre jest:
-picie herbaty z lisci malin
-kawa z łyżeczką rycyny
no i te często przez nas powtarzane:
-seksik (sperma ma oksytocyne)
-SCHODZENIE (a nie wchodzenie po schodach)
-mycie podłóg i wieszanie firan
Ale te sposoby działają na ciężarówki na które przyszedł już czas... i np. ty bedziesz wypróbowywac wszystko pokolei w końcu przyjdzie ten dzień gdzie powinnaś urodzić i będziesz mówic że pomogło ci coś tam coś tam...
Co do drażnienia brodawek- niby wywołuje skurcze macicy ale... no właśnie... skurcze te są słaby i mało efektywne, przez co możesz mieć dłuższy poród...
Wiem że jest cieżko z takim brzuchem, że chcesz zobaczyć już synka ale jedyne co ci może pomóc to fachowy lekarz... Więc najlepiej czekaj spokojniei odpoczywaj bo zaraz sie zacznie... A wtedy tak jak BASKA bedziesz chciała włożyć małego spowrotem do brzuszka
-picie herbaty z lisci malin
-kawa z łyżeczką rycyny

no i te często przez nas powtarzane:
-seksik (sperma ma oksytocyne)
-SCHODZENIE (a nie wchodzenie po schodach)
-mycie podłóg i wieszanie firan
Ale te sposoby działają na ciężarówki na które przyszedł już czas... i np. ty bedziesz wypróbowywac wszystko pokolei w końcu przyjdzie ten dzień gdzie powinnaś urodzić i będziesz mówic że pomogło ci coś tam coś tam...
Co do drażnienia brodawek- niby wywołuje skurcze macicy ale... no właśnie... skurcze te są słaby i mało efektywne, przez co możesz mieć dłuższy poród...
Wiem że jest cieżko z takim brzuchem, że chcesz zobaczyć już synka ale jedyne co ci może pomóc to fachowy lekarz... Więc najlepiej czekaj spokojniei odpoczywaj bo zaraz sie zacznie... A wtedy tak jak BASKA bedziesz chciała włożyć małego spowrotem do brzuszka