reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
UMI ja też na dukanie 10kg schudłam ale zrezygnowałam z niej bo sie dowiedziałam jakie po niej problemy są i jakoś po 3czy4msc zrezygnowałam ale jem już w sumie normalnie i waga stoi mi w miejscu. Ale jeszcze bym chciała z 5zrzucic... Do wesela nie dam rady niestety... Cieszę sie że już jesteście w domku, i mam nadzieje że teraz już tylko lepiej będzie
LANA mała wygląda ślicznie w warkoczykach.... Słodziuchna jest... Co do jedzenia śniadań, to ja też w takim razie typowa lubuska kobita jestem... Śniadania od jakiś 6lat nie jadłam :-D Nie mogę po prostu... Zaraz mnie mdli... Ja to tylko kawke wypije i do 15-16 do obiadu nic...
AGA gratuluje dziewczynki... Też mi się marzy parka... Mi lekarz kiedyś mówił że ładwiej się pomyli co do chłopca niż co do dziewczynki, tak więc trzymam kciuki oby to Oleńka już została...
ZUPA tak jak mówisz, najważniejsze eby zdrowe było
LIZA oby problemy udało się szybko rozwiązac... Trzymam kciuki
KAMA nie bój sie na zapas... Ja zauważyłam że jak Kacpra szczepiłam to on ukłucia sie nie bał... Ból zaczynał odczówa jak mu się wacik przyłożyło... No i zawsze jeszce trzymając wacik starałam mu się troszke masowa to to później go tak nie bolało

No i więcej nie pamiętam co napisa miałam... Wogóle mam dzisiaj doła... Kacper chociaż szczęśliwy bo rowerek dostał... Ale ja nawet ochoty nie mam z nim iśc... Eh, jescze ta pogoda, duszno strasznie...
Za 3tyg wesele a mój ksiądz jeszcze nie wie kiedy nauki przedmałżeńskie będzie robił... Mówił że napewno w maju... Ale ciekawe kiedy...
Ide na allegro poszuka jeszcze jakiejś kiecki....

Lana ale biedna ta Twoja mala :( wyslij koniecznie swojego po smecte.

Eliza i wiesz juz co z netem? nie zostawiaj nas :)

Adaś był szczepiony szczepionką acelularną(bezkomórkową). Takie szczepionki mają najczęściej wcześniaki zalecone. Adaś miał przez to zapalenie opon-neurolog nam zalecił.Co prawda wkuć tyle co standardowe szczepienie,ale nigdy źle go nie przechodził. Myślę,ze jak będe kiedyś miała malucha to też bym tą właśnie szczepiła. Siostry S synek miał skojarzoną i gorączkował, nieczuł się za dobrze, a raz mu napuchło-także róznie to bywa. My nigdy gorączki,ani opuchlizny nie zaliczyliśmy.

Julkę szczepię skojarzoną (pantaximem) i też nigdy nie było gorączki opuchlizny ani nic, więc pewnie i tym razem nic nie będzie, mam nadzieję.

Lana współczuję Julci....

A ja właśnie słyszałam że lepsze są skojarzone, no ale ile osób tyle opinii.

Ja też sczepię skojarzoną :tak: i tą samą co kaamma. Maja nie miała problemów z jej tolerowaniem. Raz mi nawet całą noc przespała ;-):-D

Ja wolałam skojarzonymi,bo te darmowe to są te samo co i mnie szczepili 26 lat temu,więc uznałam,że moje dziecko może dostać coś nowszego,z reszta przez tyle lat medycyna się trochę rozwinęła ;-) Odłożyłam sobie na to,więc spoko. Z resztą to od rodzica zależy;-) DLa jednego lepsza ta dla drugiego inna.

ja o skojarzonych slyszlam ze moga miec wieksze powiklania niz po normalnych. no ale dzieci rozniej reaguja.

Lana alan tez mial biegunke!!! czyzby po szcepieniu mieli? i znowu razem.

A ja szczepie młodego zwykłymi. Pierwsze szczepienie koszmar dwie rece i noga spuchniete... ryku co nie miara przez 3 h non stop go musiałam w pionie trzymać, drugie i trzecie to samo ale juz mniej. Przy każdym nastepnym puchła juz tylko lewa reka i młody był płaczliwy, ale ciesze sie ze nie wziełam skojarzeniowej bo jak pytałam lekarki one są troche na innej zasadzie i prawdopodobnie skoro mały źle znosi te to tamte równiez kiepsko by zniósł. No ale pewnosci nie ma

A my sie borykamy z Katarem... Kocham szpitale grzeją nawet jak jest 25 stopni ciepła na polu... zyc nie umierac, a potem ledwie dziecko wyjdzie i juz chore

reklama
a tak w ogole dzis mi pani na rehabilitacji powiedziala ze mam przez 2 tyg przychodzic coedziennie poza weekendami:-D

Do góry