reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No, a tak w ogóle to miło, jak Tatuś tak bardzo chce być przy USG i się tak interesuje :p
Gorzej jak są ojcowie, którzy podchodzą do tego w ten sposób, że to "sprawa kobiety".
A co do pogody, to u nas też dziwnie, ok.13:00 tak lało, że do sklepu nie mogłam wyjść, a teraz słońce świeci, tyle tylko, że chłodnawo jest 15-16C.

reklama
Polna kąpie ja zazwyczaj co 2 dzien, ale jak bylo tak goraco to codziennie, bo Lena nie dosc, ze spocona to jeszcze cala brudna z piaskownicy:-D a tak to co drugi dzien.. no ale codziennie rano i woeczorem myjemy raczki, bzuie i zabki:-D:-D
Co do USG to ja mogalm na wizyty wchodzic z A:-) Zawsze pelno par w poczekali siedzialo - fajny widok jak tak faceci sie przejmuja zonami..a moj A zawze z USG pamietal tylko kregoslup.. moj Gin nam zawsze opowiadl co tam widzia a A tylko kregoslup i zeberka widzial:-)
ale i tak najpieknieszym widokiem byla moja Lenka majaca 9tc w brzuszku:-Dmialam wtedy dopochwowe wiec bylo wszytsko super widac - az sie poplakalam:-D

No, ja też miałam na początku dopochwowe i śmiać mi się chciało, jak R. był przy drugim chyba i jak się speszył przy lekarzu, gdy, wiadomo, musiałam się rozebrać :D
U mnie też nie ma problemu z tym, aby Tatuś był przy USG, ale mój lekarz był miło zaskoczony, gdy pierwszy raz się go zapytałam, czy mój chłopak mógłby być przy USG (najwyraźniej mało miał takich przypadków, że Tatusiowie byli chętni)

POLNA u mnie tez brzydka pogoda, pada i pada....ja jutro ide na USG z moim S, moze tym razem moj maluszek zechce pokazać swoje skarby bo ostatnio wypieło tylko dupke:)poprosze je przed wizytą i może sie zlituje nad swoja mamuską:) przekupie go kostką czekolady:)

Angel Mnie wzięło o drugiej w nocy, ale nim urodziłam doszła 21.30. Jak rodziłam Justynkę, to też było w środku nocy jak mnie wzięło, ale urodziłam po południu.

Z Mareczkiem dzisiaj na szczepionce byliśmy. Było strasznie...:szok::szok::szok: Myślałam że się popłaczę razem z nim:sad::sad::sad:
Najgorsze było to, że aż trzy szczepionki dostał, w trzy różne miejsca. :wściekła/y:
Babka mogła przyszykować wszystkie na raz i dawać po kolei, a nie czekać ąż Mały się uspokoi i dalej go męczyć...:angry:

Aż strach pomyśleć, co będzie jak z Justynką pojedziemy, jak ona panicznie boi się białycvh fartuchów. :no: Normalnie szok:shocked2:

Polna u nas przed chwilka przestało kropic.... Tez ta pogoda nie za świetna jest...

Ewi jaka wredniacha z tej pielegniarki.....:/ Masakra:/ Biedny Twoj synuś:blink:

Karolina,Basia ja jakos nie dałabym rady wziaść mojego K na dopochwowe....Nie wiem tak jakos, ale na zwykłe bardzo chetnie sie brał:):) I miło tak poogladac dzidziusia w brzuszku jak fika:)

Kurcze nudzi mi sie wlasnie skonczyłam chodzić po całym domu, i obiadek juz zjadłam, troche pozno ale tak wyszło:) A wy co robicie??

ANGEL ty obiadzik a ja własnie zjadłam miske kiślu brzoskwiniowego....tak go uwielbiam że teraz sie ruszyc nie mogę:) dziewczyny jak bylam ostatnio u mojej gin bo chcialam sprawdzić płeć, zrobila mi tylko USG przez brzuszek, a dopochwowego nie. powiedziala ze dziecko jest ulożone pośladkowo(czy jakos tak) i ze musimy sprobowac za miesiac. Czy wam wasi lekarze robili dopochwowe? jak sprawdzaliscie pleć? bo teraz nie wiem czy jutro jak znowu nie bedzie widac, to czy moge jej powiedziec zeby zrobila jeszcze dopochwowe...???

Witam, ja na poczatku mialam tylko dopochwowe, i mezus byl przy tym, a pozniej jak bylam w szpitalu to mialam dopochwowe i normalne, tyle ze w dopochwowym nic nie bylo widac bo dzidzius jest w polozeniu glowkowym

A ja wlasnie wrocilam z wizyty, wyniki moczu wyszly zle, od jakiegos czasu caly czas latam siku, i chociaz bardzo mi sie chce to nie moge sie wysikac, i dostalam skierowanie do szpitala, jutro przed 9 mam byc, takze czeka mnie tydzien jak nie dluzej lezenia na sali szpitalnej....

oleńka19 w 25tyg już raczej na dopochwowym nic nie widać. Ja jak byłam w 24tyg to miałam już normalnie przez brzuszek robione USG. Dopochwowe zazwyczaj robią jak dziecko jest jeszcze malutką fasolką. Najczęściej do ok.20-21tyg góra. A tu jest napisane o położeniu pośladkowym Nietypowe położenie dziecka - Poród i po porodzie - Jestem w ciąży - Onet.pl Dziecko

madzik1388 nie martw się. To masz zapewne zastój w nerce i dzidzia czasami na nią uciska i stąd ten problem z załatwianiem potrzeb. Zazwyczaj lekarze wykrywają to (jeżeli komuś się to zrobiło) między 24 a 30tyg i leczą to w szpitalu furaginem lub podają antybiotyk. Nospa też raczej obowiązkowa (przynajmniej tak profilaktycznie żeby nie bolało). Ale to nie jest grożne i jeżeli wyleczą to będzie OK. Także ciesz się że lekarz nie zbagatelizował złych wyników i wysłał Cię do szpitala.

reklama
Madzik bedzie dobrze.. czekamy tu na Ciebie i trzymamy kciuki zeby jak najszybciej wypuscili Cie ze szpitala.. Ja tez sie w coazy meczylam z tym, tylko ze ja mialam zle wyniki CRP podwyzszone, Lekocyty w moczu b.wysokie a dobrze sie czulam..
Koszmarek pisala, ze ma popsuty komp i nie moze narazie do nas wejsc:-(jak ttylko naprawia kompa to zaraz wejdzie..:tak:

Do góry