reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wałek możesz wziąść w razie jakby zaczął się stawiać i wogóle:-D:tak: Ale z tego co piszesz to widać że naprawde nie jest tak źle, tylko poprostu kumple z pracy mają na niego zły wpływ. Ale będzie dobrze. A uwierz, że naprawde łatwiej jest z dnia na dzień rzucić papierosy niż alkochol!!

reklama
sledze z ciekawoscia to co piszecie i musze przyznac ze dzielne jestescie,snoopy głowa do góry moze twoj facet sie zmieni jak bedzie dzidzia bo bedzie musial byc bardziej odpowiedzialny,moj daniel lubił od czasu do czasu wypic a teraz to ostatnie raz pił w sylestra a teraz na swieta kupiłam mu piwa to stoja do dzis ,jak jest male dziecko to naprawde nie ma czasu na nic!!!!
No może na początku jest luz bo maluch spi i je tylko alee z miesiaca na miesiac roni sie coraz bardziej aktywny.A jeszcze jak sie ma faceta prawie 24 h na oku i goni sie go do pomocy to jest tak zakrecony ze wieczorem pada jak kłoda

Wałek możesz wziąść w razie jakby zaczął się stawiać i wogóle:-D:tak: Ale z tego co piszesz to widać że naprawde nie jest tak źle, tylko poprostu kumple z pracy mają na niego zły wpływ. Ale będzie dobrze. A uwierz, że naprawde łatwiej jest z dnia na dzień rzucić papierosy niż alkochol!!

Zgadzam sie z tobą Galarecia ze na faceta duży wpływ maja kumple ....to oni wyciagaja z domu itd, sama tego doswiadczyłam na szczescie udało mi sie moje osiwcic jak ja sie czuje gdy on sie spokyka z towarzystwem i pije a ja cale dnie slencze w domu przy pieluchach i butelkach i raz sie tak wkurzyłam ze wieczorem wyszłam i mala z nim zostawiłam i wrocilam chyba po 5 godz ,wtedy sie opamietał>

cos mi z netem szwankuje, netgirl napewno nie złamałas maleństwu kregosłupa,a jak bedziesz miała bąbla przy sobie zobaczysz wszystko sie ulozy bo wtedy to malenstwo jest najwazniejsze i człowiek jakoś tak sie mobilizuje aby zyc w spokoju i harmoni wiec głowa do gory wszystko sie ulozy

netgirl nie martw się, czasami w związku zdarzają się kłutnie. Najpierw są a póżniej znikają. Wierzę że z wami też tak będzie. Z dzidzią napewno wszystko też w porządku skoro się rusza.
Ja też czasami mam tak że nie przejmuje się tym że się dzidzia urodzi.. Małego tego jeszcze to chyba do mnie tak naprawdę nie dotarło.. I często się też załamuje. Myślę że będzie ciężko, że nie dam rady i wogóle.. Że mnie nikt nie kocha.. A przecież mam wspaniałego narzeczonego!! Choć czasami jakieś małe kłutnie się zdarzają to wiem, że on mnie bardzo moooocno kocha i że jestem dla niego tą jedyną!! I że bardzo kocha naszą dzidzię i bardzo się przejmuje jej losem. Taki facet to skarb, a ja czasami nawet nie umiem tego docenić..

Co do faceta to rzeczywiście jak się ma go na oku praktycznie 24h na dobę to nie jest tak źle. I to normalne że im dzidzia większa tym więcej potrzebuje uwagi.

Zadzwonilam do niego, opieprzylam jak sie rozlaczalam to plakal. Powiedzialam mu za jak wubral zycie z kumplami na browarach to mnie i dzidzi w tym zyciu nie bedzie i ze widzimy sie za 3 miesiace na sprawie o alimenty w sadzie....

Oliwka_11 a co jesli mu nie przejdzie, jesli po porodzie dalej bedzie pil?? netgirl ja mam cos takiego ze boje sie schylac i naciskac na brzuch bo boje sie ze dzidziusia zgniote;( Myslice ze te moje gadanie cos pomoze??

Uwierz mi na trzezwo pomaga ale tylko jak w twarz dostanie, ale juz nie chce go bic bo juz jakis dziwny jest, boi sie jak reke podnosze... w ogole zaluje ze sie z nim zwiazalam. Moja siostra sie smieje ze to ja rzadze a on nic do gadania nie ma, tylko ze ona go nigdy nie widziala pijanego...

snoopy12ale nie bulwersuj się! Napewno nie jest tak źle. I nie podejmuj decyzji pod wpływem chwili! A skoro płakał to dobry znak, to znaczy ze mu zależy!!

ona_mika no ja to swojemu nie zabraniam pić ale nie klubię jak pije i on o tym wie. Po ostatnim wybryku w sylwestra już pije tylko okazyjnie (troszkę wina na imieninach jego mamy, troszke ajerkoniaku domowej roboty w święta) A tak to kupiłam mu 2 piwa i stoja w lodówce już ok miesiąca.
A co do instynktu macierzyńskiego to słyszałam o czymś takim ale jakoś tak niezbyt w to wierzę.. Ja poprostu nie wierzę zbytnio w siebie, w swoje możliwości..

reklama
Do góry