reklama
Liza
Fanka BB :)
Elizka jednym słowem jesteś stworzona do rodzenia:-) Ciekawe ile ja bym rodziła
Spadaj ;-) jeszcze jedna osoba mi to powie to pojde i sie wykastruje! no kurcze...
umi2
daffi no tak finish najważniejszy przecież
Co do cc na życzenie leżałam z kobietą ( zoną wzietego prawnika) która cc sobie zazyczyła, ja nie wie czy ona dostawała lepsze kroplówki czy co ale ja musiałam 3 razy dostac zastrzyk przeciwbólowy a ona tylko raz. Poza tym jej dziecko było grzeczniejsze niz moje
Co do cc na życzenie leżałam z kobietą ( zoną wzietego prawnika) która cc sobie zazyczyła, ja nie wie czy ona dostawała lepsze kroplówki czy co ale ja musiałam 3 razy dostac zastrzyk przeciwbólowy a ona tylko raz. Poza tym jej dziecko było grzeczniejsze niz moje
Liza
Umi nie no tak dla zartów napisałam ;-) wiem ze ja se to moge jedynie jajowody podwiazac czy cos takiego ;]
Daffi heh, no przestan... Szczerze gdybym byla bogata to bym moze i chciala jeszcze ze dwojke dzieci za kilka lat, a tak to niestety limit narazie wyczerpałam... musze sie pilnowac teraz
Juz nawet gin mi mowil ze jestem stworzona do rodzenia, co niestety mnie nie cieszy ;] hyh...
Daffi heh, no przestan... Szczerze gdybym byla bogata to bym moze i chciala jeszcze ze dwojke dzieci za kilka lat, a tak to niestety limit narazie wyczerpałam... musze sie pilnowac teraz
Juz nawet gin mi mowil ze jestem stworzona do rodzenia, co niestety mnie nie cieszy ;] hyh...
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Eliza nie wiem dokładnie jaki to ból bo ja go nie czułam ... mając znieczulenie..
ale wiem że nie chciłabym rodzić bez znieczulenia...
daffi mnie głowa nie bolała wcale... szybko doszłam do siebie po porodzie bo juz godzinę później szłam się kąpać i miałam na to siłę i czułam sie super...
wkłucia wogóle nie poczułam.. a raczej miłe uczucie jak zdnieczulenie mi "wpływało"
bo było lodowate i czułam się jakby mi ktoś po plecach myział kostką lodu.. a tego mi brakowało :-)
a co do paraliżo to jedna wielka bzdura
tu masz ze stronki :
Zzo grozi paraliżem, bo podczas jego podawania można uszkodzić rdzeń kręgowy
Mit. Zzo nie grozi uszkodzeniem rdzenia kręgowego, bo wkłucie następuje w dolnym odcinku kręgosłupa lędźwiowego, gdzie rdzeń kręgowy już nie sięga. Poważniejsze uszkodzenia neurologiczne podczas zzo zdarzają się niezmiernie rzadko – raz na 150–200 tysięcy porodów.
ale wiem że nie chciłabym rodzić bez znieczulenia...
daffi mnie głowa nie bolała wcale... szybko doszłam do siebie po porodzie bo juz godzinę później szłam się kąpać i miałam na to siłę i czułam sie super...
wkłucia wogóle nie poczułam.. a raczej miłe uczucie jak zdnieczulenie mi "wpływało"
bo było lodowate i czułam się jakby mi ktoś po plecach myział kostką lodu.. a tego mi brakowało :-)
a co do paraliżo to jedna wielka bzdura
tu masz ze stronki :
Zzo grozi paraliżem, bo podczas jego podawania można uszkodzić rdzeń kręgowy
Mit. Zzo nie grozi uszkodzeniem rdzenia kręgowego, bo wkłucie następuje w dolnym odcinku kręgosłupa lędźwiowego, gdzie rdzeń kręgowy już nie sięga. Poważniejsze uszkodzenia neurologiczne podczas zzo zdarzają się niezmiernie rzadko – raz na 150–200 tysięcy porodów.
umi2
A mnie się wydaje że duż role przy porodzie odgrywa również wzrost kobiety... Bo jesli jest niziutka i drobniutka a trafi sie jej 4 kilogramowy klosik to moze faktycznie miec problmy. Moja babcia ma jakieś 150cm, a jak rodziła mojego tate ( ponad 4 kg) to iała spore problemy bo właśnie utknął. Moze miała też za wąskie biodra bo mnie np mierzyli i stwierdzili " o pani to bedzie rodzić" a ona jednak tyłek miała nie za szeroki. Ale to jest tylko moja teoria
Liza
To zalezy chyba od miednicy, czy tam bioder... ;-) tak mi sie wydaje, choc ja wielka nie jestem tez a dobrze mi poszlo... niewiem...
reklama
Z
zupkaogorkowa
Gość
a ja mam waskie biodra, ale polozna powiedziala ze to nie ma zadnego znaczenia. tu robia cc tylko przy blizniakach ( i tez nie zawsze ) albo jak dziecko jest zle ulozone.