reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

może ten chopiec był zainteresowany znakami jak się któreś z rodziców uczyło na prawko i przy nim duzo mówili na głos i mu tez pokazywali żeby go zająć i sie nauczył:-D

Ja właśnie z takich powodów najchętniej poszłabym na studia, uczyłabym sie przy małym a pote on miałby mniej do nauki w przyszłosci:-p
mój Kacper jak mu coś śpiwewa to dopowiada słowa piosenek i tez go nie zmuszam, sam czasem przychodzi i mówi mama posze Tusia( mama prosze " Na Wojtusia z popielnika" to samo jest z piosenka kolorowe kredki i innymi np z reklam:-p
kaamaa ja za jajkami nie przepadam i nie robię:-p nie pomogę
KasiaF a ty pracujesz czy teraz zajmujesz sie małym? Jak ty to robisz ze ci Kacper tyle spi?

reklama
umi :tak: masz rację tak jest najlepiej..
też bym tak chciała żbey dziecko sie uczyło..
przecież to że umie nie znaczy że ktoś go zmuszał !!
albo jak dziecko pyta o coś to co ?? nie pwoiedziec mu??
dzięki temu moja córka zna wszystkie części ciała.. ściany telewozry kominki , kuchenki pralki .. bo wszystko pyta co to .. i ona wie teraz co jest co i co jest gdzie..
fakt nie umie powiedzieć , tylko niektóre rzeczy jak ściana czy drzwi itp.. bo telewizor jest dla niej za trudne jesszcze...
ale umie wszystko pokazać i jak się jej powie to umie tam podejść:tak:

Dziewczyny ja wymiekam....
Jak Daniel zjadł sniadanie, chcialam mu umyc buzie, patrze a tu cale prawe ucho zaropiałe.... :szok: polecialam do taty ze musze jechac do lekarza, i pojechalismy, kasy nie mialam, musialam wziac na szczecie tylko 2 leki (antybiotyk plus krople do ucha) na kreche w aptece i M pojechal po 1h i zaplacil... Brakuje mi już słów do wszytskiego... mialo byc lepiej a jest coraz gorzej....:no: No i w dodatku dostalismy skierowanie do laryngologa z nim... :-(

Do tego Miki mi sie przestawil i robi sobie jedną drzemkę w ciągu dnia... zasnol dopiero o 11:30 i to na hama go uspilam! i spi w wózku na dworze.... :-(

Kamcia mój tez wszystkie czesci caiała pokazuje ale czasem jest tak, że mówie mu, pokaż swój nosek to on na to, ze nie ma i szuka nosa u innych:-D. Ale wiadoo jedne są ustawione na sswój własny tor i nie interesuje je nic poza swoim własny swiate a otwieraja sie w swoim czasie a inne od poczatku chłoną. Mój jest ciekawy swiata ale raczej szybko sie nudzi jak mamusia:-D

edit Elizka moze laryngolog sobie da radę. Zdrówka życzę

elizka biedulko.. mam nadzieje że to nic powaznego z uchem...
no i będzie ok...
jedźcie do tego laryngologa niech małemu szybko przechodzi

umi no tak.. hehe
to zawlezy od dziecka kiedy chce się czegoś nauczyć...
bo na siłę to się nie da w żaden sposób... dziecko musi samo się zainteresować:tak:

Eliza będzie dobrze;* zdrówka dla Daniela:)

Moja córa też ciekawa wszystkiego, zna wszystkie części ciała te podstawowe - ręce, nogi, dłonie, pupę, brzuszek, włoski, buzia, nosek, ząbki, oczka, stópki. Umie wiele, wiele rzeczy pokazac jak powie się co ma wskazac i wie świetnie gdzie trzymamy dla niej łakocie:p Potrafi pokazac podstawowe zwierzaki i odgłosy wydawac jak one;-) Mądra jest, nie mogę powiedziec, że nie. A mówi to co na ogół dzieci w jej wieku, tutaj jakoś specjalnie ponad normę nie jest.

Mała spała 2h, już wstała, ja mam poprasowane jej ciuszki, domek ogarnięty, piękne słonko na dworze to trzeba z dzieckiem za niedługo na ogród wyjśc.

hej

my po lekarzu, osłuchowo czysta, uszki i gardło ok.
Więc nie wiadomo od czego ta temperatura.Mam nadzieję ze juz bedzie lepiej i nic nie nie rozwinie

vikamcia na nk zaproszenie ode mnie:-D
eliza zdrówka

matko ale sie orobilam....pozadki w szafie zriobilam,wywalilam troche ciuchow,powycieralam polki ,poukladalam ciuchy...tera alan spi i zasnal bez smoka:-D
jak wstanie to jeszcze odkurzanie,skadanie prania i plaszcyk mi sie moczuy bo musze go wyprac.

vegas tez chce ogród!! eh normalnie ci zazdroszcze tego:-p wiesz kiedy ja ostanio cos prasowałam? hm... na świeta Bożego narodzenia chyba... tak wtedy wyprsowalam tunike sobie, koszule Kacprowi i mojemu T. raczej nie ozna mnie nazwać przyjaciółką żelazka:-D

Daffi to późno troche acie rodzinne ja zawsze 15 ma a w tym miesiacu dali juz 12. A ty robisz swieta u sibie czy do rodziców idziesz?

edit
Zapomniała się zapytać. jakigo proszku do prania uzywacie?

reklama
Umi ja lubię prasowac tylko ubranka od Małej, ale za to nie cierpię prasowac falbanek:p

muszę się pochwalic moim szczęściem, że już 98% plamek mi zniknęło a dopiero 4 razy smarowałam je bo można tylko raz dziennie, ja smaruję wieczorami jak Mała już śpi. Została jedna plamka jeszcze trochę widoczna, ale na nodze jest a mi na nogach wolniej się wsjo goi.

Do góry