reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja tez się nie kłócę.. tylko wyraziłam swoja opinię;-)

kamcioa no tak niby w pl drozej..
ja za pampki 20e płacę , za chusteczki za 4 paczki ok 12e(jesli nie sa w promocji)
za mleko 15e
ale w pl ma się jeszcze rodziców , dziadków.. zawsze czasem ktoś groszem rzuci...
a tu jest się zdanym tylko na siebie , co jest wg mnie trudniejsze.. bo nie można dopuścić żeby nie było nic! bo nikt nie pomoże.. a właśnie w pl nawet od rodzicow ciotek można pozyczyć... i jak braknie to i tak się coś wykombinuje...;-)

ale jak sie nie ma dziadkow a rodzice sami zyja od wyplaty do wyplaty?
to raczej ciezko liczyc na ich pomoc..
a Mops tak sobie wylicza ze glowa boli.. wg nich nic sie nie nalezy.

kaamaa mi tak 1.5 paczki schodzi miesiecznie.

Ostatnia edycja:
reklama
Daff u mnie też teraz mniej więcej półtora paki, wcześniej to dwie tak na styk na miesiąc, chociaż dzisiaj już 7szt. poszło, mam już smectę zobaczę jak się obudzi, mam nadzieję że nie będę musiała jej dawać.

A mops to śmiech na sali 60 zł miesięcznie :-D ale nie powiem czasami i to tyłek ratuje.

Kamcia a widzisz ja mam taki głupi charakter, że nie powiem komuś żeby pożyczył, bo wychodzę z założenia że nie po to się wyprowadziłam młodo z domu żeby teraz ktoś na mnie łożył...
I czasami gorzko żałowałam że nie potrafiłam w prost powiedzieć...

ja też tak ma właśnie... wole sobie odmówić wszystkiego co możliwe a nie chciec pożyczać:sorry:
ale jakbym nie miała wyjścia i by nic nie dało to chyba bym pozyczyła od kogoś z rodzinki w ostateczności;-)

daffi ja widze że Ty już z góry zakładasz że nikt nie ma nikt nie pozyczy , MIasto nie da,
Inne wydatki macie.. no i nie widzisz innego wyjscia...
tak więc jak juz pisałam nie ma o czym gadac bo twardo i uparcie twierdzisz ze jesli jest okazja to szefa można oszukać bo przecież inaczej się nie da..

a nawet Eliza przy 3 dzieci daje radę jak pisze i to w pl więc się da...:tak:
i ja w to wierzę:tak:

Eeeeej! relax take it easy :-D:-D

Wiosna idzie ptaszki te w dziuplach i te w majtach śpiewają :-D koniec dyskusji!

Kurcze zapomniałam że dzisiaj szwagierki urodziny, dopiero NK mi przypomniała :dry: muszę iść życzenia złożyć, całe szczęście że wczoraj flachę zaniosłam....

kaamaa mi starcza paczka uzywamy 3 pampki na dzien. srednio, czasem wiecej :-)
ziemniaki to M zawsze im pomaga przy zbiorach i sadzeniu wic i my dostajemy ziemniaki, marchew, pietruszke, pory no i wsio warzywa. Latem moi rodzice maja pomidory, ogorki, sałate, jabłka, wisnie, czeresnie tez nie kupuje mamy swoje:-) no i tesciowa ma truskawek sporo iw tym roku robie dżemy :-D

kamcia no ja daje rade jakos bo mi tesciowa pomaga.... a jak juz mam sytuacje kryzysową to ide do sąsiadki i mi pozyczy jak ma, a jak nie to jakos M kombinuje by bylo...
DO tego rodzinne mam co miesieac i to prawie 300zl wiec nie mało i to tez czasami dupe ratuje ze starcza do 10ego... :dry:

Kaamaa, Kamcia czemu macie podobne nicki? :-D

Eliza bo mamy tak samo na imię :-D

ja lecę na spacerek.. hihih
bo ładna pogoda.. skocze do kumpli na kawę z małą... pobawi się z nimi trochę.:-D

to jam moja córcia powiada"papa";-)

Eliza jakby nie patrzeć nazywamy się tak samo to i nicki podobne :-D

Ja też mam swój ogródek w tamtym roku trochę zaniedbałam i małe zbiory były, w tym roku powiększyliśmy już zaorany, nawożony i czeka do maja na sadzenie.

reklama
hej;-)

ale się dzisiaj napracowałam,że szok:dry: posiedziałam 2,5 godziny i szef mi kazał iść do domu:-D no skoro takie było polecenie służbowe,to ja się nie będę kłócić:-p

zakupy się udały,sis kupiła sobie kurtkę i buty, ja też kilka rzeczy, mojemu kupiłam koszulę i polówkę - mam nadzieje,że mu się spodobają;-) no i upolowałam rampersa dla Jacusia:-)

Eliza powodzenia z kupą ;-):-D

Ostatnia edycja:
Do góry