reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi- jeszcze dobrze nie wiem.Ja już tak mam,ze wychodzi w trakcie. Wstawiłam mięso i włoszczyznę. Planuje zrobić zupę z cieciorką. Tylko nie mam koncepcji czy z ryżem czy z ziemniakami.

reklama
Umi u mnie ślizgawka to zjeżdżalnia i lodowisko :-D

Ja miałam wrażenie jak oglądałam DDTVN, że oni są po stronie matki, ładny dom, pełno zabawek, mama tuląca dziecko itp.

Bałam się obejrzeć ten reportaż ale szczerze to było to wszytko bardzo łagodnie przedstawione.....

Żeby nie znała głębiej historii to bym pomyślała że to wszystko ściema.

Umi-Wstawiam włoszczyznę i ziemniaki(albo ryż),mięso, gotuje aż zmięknie. Dodaje cieciorkę-ja mam w puszcze-wiec nie trzeba jej wcześniej namaczać i długo gotować. Planuje też dodać podsmażoną cebulkę i na koniec dodam pastę pomidorową(może być też odrobina przecieru).Podobnie robię zupę z soczewicą-ale odkąd przez pomyłkę zamiast kukurydzy wziełam cieciorkę i zrobiłam z niej zupę to ją wolę.

kaamaa a mnie ta matka patologia zajeżdża... sposób zachowania no wypisz wymaluj jakas patologia choć w reportarz starala sie cos pokazać tulic malego ale dla mnie to zwykła pokazówka

Co do ślizgawki u nas sie tak kiedys mówiło tylko na lodowisko teraz jak sie spotykam z tym słowem to tylko na wsi ewentualnie w zimie jak sa oblodzone chodniki to sie mwi " ale ślizgawa" czyt ale ślisko.

edit
Lenka
musze koniecznie spróbwać bo ja robie albo grochową, albo fasolową, żurek, rosół, pieczarkową ewentualnie jarzynową:-p

Ostatnia edycja:
Ja nie widziałam tego reportaży TVN o Szymonku a na stronie DDTVn go nie ma:no:

U mnie tak jak i u Umi zjeżdżalnia to zjeżdżalnia a ślizgawka to lodowisko :-D

Też zaraz śmigamy na spacer,bo podobno już jutro koniec pogody :-( Umi ni jak się to ma do twojego suwaczka o wiośnie :p

No i na zakupy trzeba się ruszyć,bo pieluchy sie kończą ;-) Nie wiem jakie mam kupić,bo w "3" już się prawie nie mieści a 4 pewnie jeszcze będą za duże :dry:

lolkak :-D a wg mnie mój suwaczek mówi szczera prawdę u nas super ciepło i piekne słoneczko od 3 dni:-) No i jedna przynajmniej u której mówi sie podobnie

Zuzia ostatnio zaczęła wołać "siku" i przychodzi, żebym jej pampersa zdjęła, ale ona chyba chce tylko tak z gołym tyłkiem polatać, bo pójdzie, usiądzie na nocnik i wstaje, nic nie zrobi tylko tak sobie co chwile siada... :sorry:

reklama
anetka to fajnie ze woła, jeszcze trochę i bedzie robiła zobaczysz

A u nas tez ciepło ale brak słonca

Jak Zuzia wstanie to idziemy z siostrą do lumeksa , moze coś wychacze dla Z a najbardziej chcę kurtkę na wiosnę , bo Z ma ale bardziej takie letnie i cienkie. A teraz chodzi w futerku i mysle ze juz za ciepło jej.

Do góry