reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kiniorek Gratulacje, nareszcie :-D:-D Śliczny maluch :tak:
kaamaa Gratulacje dla bratowej :tak:
zupka O ciąży lepiej powiedzieć przy szukaniu pracy, bo i tak długo jej nie ukryjesz. Chyba że planujesz się sama zwolnić, nim brzuszek będzie widoczny.
Miałam w weekend nadrabiać, ale 60stron to ponad moje siły :-D Zwłaszcza w taką wiosenną pogodę ;-) Zapomniałam już, jak przyjemnie chodzi się bez czapki, szalika i rękawiczek :-D

reklama
Gratulacje dla wszystkich nowych dzidziusiów :-) Kiniorek świetny maluch :-)

Kaamaa ten facet Twojej koleżanki to już w ogóle przegiął pałę:crazy:Mój prz nim to mały pikuś. Wczoraj znowu się z nim pożarłam, do tego znowu pobudki co godzinę więc dzisiaj ze mnie do doopy człowiek ;-)

E:

Elizka u mnie akurat Lovela to najtańszy z tych proszków dla maluchów:tak: Ja tylko pierwszy raz prałam w takim proszku później to już normalnie wszystkie ciuchy i dla dużych i malych w Persilu albo Arielu sensitive

Cherie dzięki za zaproszenie

Ostatnia edycja:
dobry :szok: a co to za święto wczoraj że taka cisza? :-p

Kamaa zapomniałam gratulacje dla bratowej!:-)

Lolkak mam nadzieje że jutro bedzie dla Was lepszy dzień ;-) a zwłaszcza dla Ciebie :-):**

ja kupiłam miesiac przed urodzeniem Kubusia dużą Lovelle i wyprałam mu ciuszki, a potem dopóki miałam to prałam w niej, a jak się skończyła to od tej pory porę w Arielu zwykłym, tylko nastawiam na dodatkowe płukanie + Lenor sensitive :-)

w ogóle jak pamiętam organizację przed narodzinami Kuby to masakra:-p ja czułam że urodzę po terminie :-p Łóżeczko kupowaliśmy 2 tygodnie przed narodzinami Kuby, :-p ale w sumie mi się nie spieszyło z porodem :-p tylko to leżenie w szpitalu dobijało:/

Helloł

Piekna pogoda u mnie już 5 stopni i słoneczko :-)

Później jedziemy na salę zabaw już się doczekać nie mogę.

Ja też piorę w Lovelii, ubrana są po niej mięciutkie i pachnące.

Ostatnio dorwałam płyn po płukania z Jelpa za 12 zł/ 2l. , za nasz silan płaciłam 13 zł więc nawet Julki taniej wychodzi :-D

Lolkak najtańszy jest proszek "Dzidziuś".

A może dawaj Majce na noc kaszkę na swoim mleku, będzie Ci lepiej spała, może właśnie z głodu budzi się co godzina.

Patisia dzięki, ja też mam taką nadzieję ;-)

Kaamaa ja widziałam jeszcze jakieś "Bobocoś" tam ,ale akurat "dzidziusia" to nie ;-) Właśnie się dowiedziałam,że wczoraj przed kąpielą (poszłam do sklepu) podali jej kaszkę.:dry: Pół dużego słoiczka:szok: Nic dziwnego,że płakała pewnie ją brzuch bolał. Jeszcze zamiast dać jej coś co już jadła to zaserwowali jej jakąś nowość:szok:

Lolkak :szok: chodzi o ten deserek owocki z kaszką? pół dużego :szok: no to wcale się nie dziwie że rewolucje miała.

Mi raczej chodziło o kaszkę ryżową taką w proszku, albo kleik ryżowy.
Bardziej ją to nasyci na noc.

Tak "Kaszka ryżowa z jabłkiem i winogronem" Gerber'a:dry: Kleik ryżowy na moim mleku dostawała rano przez kilka dni jako "nowość".Później jeszcze dokładałam jabłko. Rozrabiałam według "przepisu" ale wychodziła jakaś woda. To tak ma być?

kamaa udanej rodzinnej niedzieli :-D

lolkak to po winogronach! mój miał zawsze rewolucje brzuszkową :no: a np po słoiczkach z hippa na dobranoc to rzyga dalej niż widzi jak tylko smak poczuje :dry:

co do kaszki ja zawsze robię na "oko" wsypuję kaszkę i zalewam wodą i robię gęstszą, bo wg przepisu jest woda i przelatuje przez dziecko moment, a tak to mi śpi całą noc o kaszce i kanapeczce...

reklama
Melduje się że żyję,u nas 20st. szok normalnie w końcu wiosna nadchodzi.
My czekamy na właścicieli mieszkania bo po kasę przyjdą potem jedziemy po klucze od nowej chaty a potem mój Z do pracy a my z małym wracamy spacerkiem na chuśtawki koło nas.

kama gratulację dla bratowej
kiniorek śliczne maleństwo!

ja na początku też prałam w loveli rzeczy małego ale krótko potem vizir.

Do góry