reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
kama a te witaminy od początku się bierze? Ja na początku tylko kwas foliowy a od 3 czy 4 miesiąca dopiero witaminy, już bez kwasu.

wiem ze zelazo powinnam za tydzien zaczac brac, ale o calej reszcie lekarka nic nie mowila. tu chyba maja to gdzies...

nadrobiłam .. i z tego co zapoamietałam..
paula mi się najbardziej podoba ten 3 dywanik na niebieskim tle, ale jednak pasować będzie ten 1 :-)
też się zastanawiam czy martynka się nie obraziła że jej zwróciłyśmy uwagę na te straszne filmiki:baffled:
kamaaa slicznie masz ttą fryzurkę... i chyba masz kolor ciemna czekolada co??

wogóle wasze córeczki sa śliczne i super się razem bawią :-)

Vegas te ciuchy są urocze a zwłaszcza te spodnie alladynki.. no boskie.. sama bym takie dla Vi kupiła:tak:
Trina super brzusio
zupkaogórkowa a skąd jesteś??
ja jestem z Ie i też miałąm pierwsze usg w 13 tygodniu...
ale chodze też prywatnie do pl gina:tak: bo Ci lekarze to jak dla mnie za mało mówią ;-)
Eliza współczuję bólu zeba... mam nadzieję że przestanie boleć na dobre
anetka mała jest śliczna...
i współczuję przetłuszczania się włosów..
ja mam znów taki problem że mam końcówki strasznie wysuszone...:baffled:

a poza tym wczoraj byliśmy na basenie z mała, no a późńiej na zakupach , musiałam prezenty kupić na roczek dla chrześniaka i dla jego brata na urodziny.. i kupiłam Vi stoliczek suepr..
i wydałam 150euro.. masakra..
plus do tego jeszcze jedzenie i wogóle.. to jeszcze raz tyle poszło..
no szok po prostu... :baffled:

a w pl nie mówcie nawet, mama mi opowiadała że u nas w mieście w którymś sklepie tak wykupują cukier że nie dają w kasach ludziom więcej niż 10 kg...
żeby starczyło dla wszystkich...

Ostatnia edycja:
Wracając jeszcze do tematu o wyniesieniu się z Polski... to ja bym bardzo chciała, może nie na zawsze ale na jakiś czas, żeby coś zarobić.. ale niestety nie mamy gdzie, a w ciemno bym nie pojechała z dzieckiem :no: jakby Przemek miał od razu zagwarantowaną pracę to nawet bym się nie zastanawiała czy stąd wyjeżdżać, bo tu to jest masakra, chyba nigdy się nie wyprowadzimy na swoje :-:)-(

zupka ja bralam witaminy od poczatku ciazy..tak kazal lekarz. A po co zelazo mas zbrac??? masz niska hemoglobine?? a te witaminy na wlosy i paznokcie to mozna w ciayz brac??

ja brałam witaminy razem z kwasem od poczatku .. i do końca.. w 1 ciąży , i w tej też tak zamierzam i biorę
plus od 3 miesiąca żelazo , ze względu na niski jego poziom we krwi...

anetka wcale się nie dziwię że chciałabyś wyjechać.. jak ja czytam że cukier po 6 zł..:baffled:
a za granicą może i nie zawsze ma się kokoski , ale przynajmniej mąż pracujący jest w stanie utrzymać całą rodzinę , opłacić mieszkanie.. i jeszcze coś zostanie z tego:tak:
więc napewno lepiej niż w pl.. bo w pl to żeby mieć na wszytsko bez problemu to musiałyby 2 osoby pracowac

Kamcia no właśnie i o to mi chodzi, żeby można było opłacić mieszkanie i żeby po prostu na wszystko mi wystarczyło. A teraz to nawet nie mam możliwości wyprowadzenia się od rodziców, bo po prostu nas nie stać :baffled:
A powiedz jak Wam się udało wyjechać? Mąż miał już załatwioną jakąś pracę? Czy wcześniej już byliście i dopiero później zaszłaś w ciążę z Vi?

edit:
Paula a gdzie byś chciała wyjechać? pakuj się, zabieraj po drodze Kame i wyjeżdżamy gdzies razem :-p mężowie bedą na nas pracować a my będziemy siedzieć i plotkować :-p:-p

reklama
nie wiem dlaczego zelazo, widocznie musze. karta nie po polsku, a nie chce mi sie siedziec i tlumaczyc wszystkiego. dziewczyny przyjezdzajcie do Skandynawii :)

Do góry