reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

patrycja kaama hehe mowie wam ja juz swiruje przez to ze nie mam co robic.... dzieciaki robia troche harmideru ale ja tym zyje :tak: oni daja mi naped do zycia:tak:

edit. anetka przed kapielą weź z 2h nasmaru to mocna oliwką, a potem jak bedziesz kapala umyj i szczoteczką wyczesz i tak powtarzaj poki nie zniknie, moze sie pojawic przy tak duzym dziecku bo np. zle opłukasz głowke czy cos..;-) ale to nic strasznego :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Anetka tak to ciemieniucha.... nie raz u Seby znalazlam a on ma już 4 lata.....
To własnie najlepiej wyczesać..... ale przed tym nasączyć lekko oliwką żeby łatwiej schodziło

Eliza no to przwieź ich dzisiaj do domu :tak:

anetka Zuzia ostatnio tez tak miala i to jest od słabego splukania szamponu. Ja wmasowałam oliwkę we włoski i delikatnie drapalam pozniej zmylam szamponem i obficie zmylam. Jesli nie zejdzie powtórz

Dzięki dziewczyny. Przed chwilą próbowałam jej wyczesać ale to też nie jest takie ławe:-p wyrywa mi się jak jakiś dzikus i nie chce, żebym czesała :sorry:

anetka elizka dobrze mówi moze tak sie dziac jak sie zle spłucze główke po myciu mój młody tez miał ostatnio tez u niego zauwazyłam i zrobilam jak elizka naoliwkowałam go przed kapiela. a potem czesałam A daj Zuzi mały grzebyczek niech tez sie czesze:-) u mojego Kacpra to działa

jak już to szefostwo robi jakieś problemy :dry: bo z kolegami to G. sie widuje po pracy, bo w pracy jest zakaz rozmawiania, bo firma traci, a jest taki gość to z zegarkiem w ręku liczy co ile czasu i na co i potem liczy w skali roku ile firma traci na rozmowach :dry:
no to ja współczuję takiego szefa:eek::confused2:
Malwina18
slicznie wyglądacie :-)
umiu nas lato jest chłodniejsze niz w polsce, nie mniej my już jesteśmy przyzwyczajeni , znaczy jest ciepło , ale nie 30 stopni :-p
no i mamy często wiaterek bo od oceanu...
więc gtak lajtowo
a zima wygląda tak ze pada deszcz i są sztormy , choć w zeszłym roku mieliśmy przez tydzień mróz i śnieg w styczniu , i w tym roku na same święta też był śnieg co każdego bardzo dziwiło , ale to przez zmianę klimatu , więc podejrzewam że śnieg będzie padła często (no i u nas tego śniegu to nawet nie na 2 cm:-D

anetka ja używam podpadsek a tamponów jak mi się zachce lub jak gdzię wychodze , jadę itp..
nie przeciekaja mi wcale żadne
a okres to ja mam 7 dni , al etaki bezbolesny że ani nie wiedziałam kiedy się zaczyna i kiedy się kończy...
no i też nie mam takich obfitych tylko lekkie
na noc słyszałam ze nie sa zalecane tampony bo wiadomo że te skrzepki musza spłynąć

trinaa zdrówka życzę

Potrzebuję Waszej pomocy...
Właśnie robiłam Zuzi kitke i zauważyłam na główce żółte plamki, które jak delikatnie zdrapałam odklejają się, czyl to chyba ciemieniucha..?? U takich dużych dzieci też występuje? Zuza miała może jeden dzień jak była malutka ale nie przypuszczałabym, że 2-latek może to mieć :sorry: i teraz mam problem bo nie mam pojęcia jak jej to usunąć. Wyczesać ciężko, bo ma już dłuższe włoski... :sorry:
musisz jej naoliwkować włoski na jakiś czas przed czesaniem:tak: wtedy lepiej się wyczesze, albo kup olejuszkę ponoć pomaga:tak:

aaaa tak mi pozazdrościłyście pogody ze dzisiaj nie chce słoneczko wyjść z za chmurek:sorry::-p
ale i tak jest cieplusio:tak:

reklama
No oczywiście zgadzam się, każda z nas tutaj jest super mamą;-) jak tak czytam Twoje posty,a np. zwłaszcza ten o tym,że "dzieci dają Ci napęd do życia"..ujęłaś mnie za serce:-p:-D

Do góry